News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Off topic kamp

Started by Cirius, February 01, 2010, 17:24:34

Previous topic - Next topic

Miloš BP

Kad pogledam koliko ima gostiju, koji posjecuju forum trenutno,a i zadnja 3 dana,pomislio bu da je neko zestoko nevrijeme.. Trenutno dok ovo pisem,58 gostiju,kao i zadnja 3 dana,svi ODJEDNOM-TJ U ISTO VRIJEME.. Cudno :78:
Only black and white

EagleS

Moguće da je web crawler ilite spider koji indeksira stranice foruma  :78: Česte su situacije da odjednom imamo po 50, 60 gostiju svi na različitim temama.
The absence of evidence is not the evidence of absence

Vasilije

https://ba.ekapija.com/news/2229415/spajanje-mosta-moracica-u-crnoj-gori-do-aprila-2019

"Most je projektovan za maksimalnu brzinu vjetra od 30 metara u sekundi (108 km na sat). On će, osim klasične pješačke ograde i elastične ograde za vozila, imati i ogradu za zaštitu od vjetra visine 3,8 metara. "

Sta vi mislite da li je projektovana maksimalna brzina vjetra za ovaj most mala, s' obzirom da znamo kakvi vjetrovi tamo duvaju?

EagleS

Most će svakako ostati neoštećen pri većim brzinama, to se samo odnosi na brzinu do koje ga je moguće bezbjedno koristiti odnosno do zabrane saobraćaja.

Vasilije

Pa o tome se i radi, mislim da ce biti cesto zatvoren i dosta nezgodan za koristenje...

Miloš BP

Pitanje za nadlezne s ovog foruma: Mogu li da malo produze vrijeme do kada se moze izmijeniti post? 15min malo. Nekad bi svi da dodamo nesto novo,ili izmijenimo post,ali na post ''katanac''.. Na Cro meteo i Srb forum je oko sat-dva za izmjenu posta ili dodavanje neceg novog.. 
Only black and white

Admin

Produženo na 30 min!

Miloš BP

Only black and white

EagleS

sanjin

Prije ove moje poruke bilo je:

111111 Posts in 778 Topics by 419 Members

EagleS

Opet nestala struja...

niksicki

https://youtu.be/DWvqn1SMW1E
Podgoricani, je li zna ko od vas ko je ovaj Knele? Prosto mi je nevjerovatno da lik drzi deset vukova tek tako.

Aquaria

O njemu se godinama pisalo; navodno je trebalo da ih prebaci negdje van grada (i to prije 5-6 godina), ali i dalje je tu. Koliko sam upoznata, bezbroj puta je prijavljivan, ali iz nekog razloga mu niko ništa ne može.

JovanK

Evo da laik cita ove naslove o sjutrasnim vremenskim prilikama rekao bi snijeg u Pg ....
Naslov"sjutra oblacno i veoma hladno sa snijegom u nizim predjelima"
Da covek posasavi
Samo se izvlaci iz konteksta.... :107:

EagleS

Nema, baš je miješanje na 850hpa, na granici je centralna CG, minus po visini se neće do nas spuštat do petka veče a da ne pominjemo vjetar od sjutra veče

niksicki

Quote from: Aquaria on November 26, 2018, 12:57:33
O njemu se godinama pisalo; navodno je trebalo da ih prebaci negdje van grada (i to prije 5-6 godina), ali i dalje je tu. Koliko sam upoznata, bezbroj puta je prijavljivan, ali iz nekog razloga mu niko ništa ne može.
Vjerovatno je lik u nekoj krimi prici sa debelim vezama, jer po izgledu na to lici. Ok je da neko drzi vuka, ali mi je glupo drzati 10 komada nabijenih u malom prostoru. Procitah nedje da su onom monahu u Srbiji uzeli vuka koji za razliku od ovih bio slobodan ....

Aquaria

Pa nije baš ok ni držati jednog vuka kao "kućnog ljubimca", za to ipak trebaju neke dozvole  :03: Poput onog prihvatilišta ka Bioču koje nije dobilo dozvolu i pored sve predate dokumentacije i procedura za to. Lično mi je drago, i to samo zbog onog skandala sa mečićima jer je populacija divljih životinja ionako osakaćena, a ne da neko da sebi za pravo da prisvoji jedinke zaštićene vrste radi neke atrakcije... Ili nedavnog slučaja u Srbiji gdje je vlasnici pobjegla ženka vuka, završila je u zoološkom vrtu i neće da joj je vrate. Pokušalo se nekim vrdanjem da je to zapravo čehoslovački vučji pas, a ne vuk, ali to nije moglo da prođe. Mislim da je i dalje tamo, nisam sigurna. Znači da tamo ipak nešto i funkcioniše, dok se ovamo radi ko šta hoće.
Elem, za ovog u Vranićima se npr. pitam šta radi sa vukovima jer se sigurno razmnožavaju, i gdje završavaju svi ti mladunci i u koje svrhe ako ih poklanja ili prodaje (ne tako davno vidjeh i oglas gdje prodaje navodno štenad crnog vuka). I kako država ćuti na činjenicu da u sred naseljenog mjesta postoji neko ko drži divlje životinje koje su uz sve to i na vrhu lanca ishrane. Kako je tek komšiluku koji sluša zavijanje svaku noć, mogu samo da zamislim. O horor pričama koje kruže nešto i ne bih jer bez dokaza mi je sve to na nivou rekla-kazala  :72:

Niksic 3

Vidi mu ove kajle,odma se vidi da je seljacina,neki mafijas u pokusaju.Podsjeca me na ove Niksicke klosare koji glume neku veliku mafiju,a nemaju para za patika,uzimaju maminu i tatinu penziju.(sve pare na travu daju).Jos muci ove zivotinje,pa dje ce jadni vuk u kavez,sigurno pati,njemu je mjesto u divljinu.Ovakve treba kazniti,poslat ih u zatvor pa neka vide kako je u kavez.

Mađo

Prije nego što "legnete" na čoeka, valjalo bi da pogledate svoje bokseve da nema kakva životinja unutra...  :78:

Jednako pate i vuk i biЗin u kavez.

Aquaria

Evo imam ja jednog u kavezu  :05: Ali se taj pušta svaki dan maltene dok mu ne dosadi. Drugi je zbog bolesti u kući, pa mu je sad milije da leži pored šporeta nego bešiku da isprazni  :05: Da mi je ograđeno dvorište druga bi se pjesma pjevala, a ovako se trudim da ni na sekund ne osjete bilo kakvu patnju po pitanju ograničenosti kretanja osim kad baš mora.

Na stranu patnja životinje u kavezu, ili na lancu, u neuslovnoj kućici itd. što sve opet stoji, ali činjenica je da je ovo divlja životinja kojoj nije mjesto na nečijem posjedu, u sred naselja jednog grada, pa sve i da Dormeo dušek podmetne ispod njega, već u šumi, gdje mu je priroda i odredila stanište. Evo ja bih npr. rado držala lisicu, no mi ne može bit'

Mađo

A to,po mojemu grđa stvar od kaveza i lanca je puštit bi3ina u kuću.
Sve i da se pere po dva put na dan.
Nećemo u istu prostoriju stojat,vala, dok se ja pitam...  :78:

niksicki

Sta znam, ja sam proslog ljeta uzeo njemackog ovcara i preko zime je bio u Nk. Napravili smo mu kucaru, ali opet je svaku noc prenocio u kucu, dok je preko dana pusten po dvoristu, plus sto je setan van. Tesko je to za odrzavanje i treba samo jedan covjek da ide i cisti za njim, posebno kad su kisni dani. Jedino olaksanje je to sto nikad sa njiim nema problema kad je vrsenje nuzde u pitanju  :60:

Aquaria

E, bogami ga ni ova nije mogla ostaviti napolje s upalom pluća pa sve i da bi mi septičku u kući napravio  :03: Neka on ozdravi, lako ćemo za ostalo  :03:

Mađo

Napravite mu kućaricu od dasaka,podignite od zemlje i zaštitite od vlage i kiše i nema problema.
Moj džukac ima finu i toplu kućicu u koju odma uđe kad počne vrijeme...bez ako nije neđe u skitnju.  :08:

Čak i mačke mi imaju jednu kućaricu u koju im je mnogo toplo jer sam stavio stirodur izolaciju na dno.