News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Off topic kamp

Started by Cirius, February 01, 2010, 17:24:34

Previous topic - Next topic

Dzoni

Sarajevo ima dobre zime glede hladnoce i snijega ali stoji izreceno da ima cesto zagadjen zrak i ceste magle koje pritiskaju.
Ljubljana i Beograd nekako dodju srednja opcija.

Svaka je bolja od Podgoricke pa i Skopske  :120:

Niksic 3

A Niksicka vam je bolja od svake navedene? :03:

Miloš BP

Povede se prica o padavinama,u aktuelne. Pa ja da pitam nesto sto vjerovatno dosta ljudi zanima,a mozda neko i zna. Koliki je kod nas,i u svijetu, najveci zabiljezen RR u vidu cistog snijega?
Only black and white

Niksic 3

Bogami Milose,ne vjerujem,da ti iko na to pitanje moze dati odgovor :03:.

Miloš BP

Quote from: Niksic 3 on March 02, 2018, 18:29:19
Pretpostavio sam. Al aj rekoh mozda neko zna. :32:
Only black and white

Niksic 3

Quote from: Milossss on March 02, 2018, 18:37:24
Quote from: Niksic 3 on March 02, 2018, 18:29:19
Pretpostavio sam. Al aj rekoh mozda neko zna. :32:
1929 u februaru,Niksic je pri jakom minusu ima 88mm snijega.

Miloš BP

Quote from: Milossss on March 02, 2018, 18:15:04
Povede se prica o padavinama,u aktuelne. Pa ja da pitam nesto sto vjerovatno dosta ljudi zanima,a mozda neko i zna. Koliki je kod nas,i u svijetu, najveci zabiljezen RR u vidu cistog snijega?
Izuzetno tesko pitanje. Sad se sjetih da i na -10 moze biti i ledene kise. 100mm prije par godina u gorskoj Hrvatskoj, kao i u Vojvodini. Neko bi to protumacio kao cisti snijeg. Eto sta radi plus po visini. :02:
Only black and white

vanja

podgoricku. puno suncanih dana. toplo je dosta. malo snijeznih tj nema ih . sumnjam da bih volio snijeg da cesce pada. jeste ima falinki naravno i podgorica ali biram nju.  :121:

Mađo

Misliš li za 24 h?
Vjerovatno u istom danu u kojem je zabilježen najveći snjegopad za te 24 časa.Svaki osmatrač je dužan, da pored visine snijega,upiše i količinu padavina koju će dobiti otapanjem.

Recimo, najveću količinu daju mokri snjegovi koji padaju pri blagom plusu.

Ja se śećam,čini mi se 1994 ili 1995. godina, neđe oko Nove godine, velikog snijega koji je napadao za jednu noć.Bio je naslov na prvu stranu Pobjede tadašnje: Na Cetinju metar snijega za dan.Ja i moj pokojni đede smo čistili snijeg sa naše garaže da ne pane pod teretom.Do kraja dana je napadalo još 20 cenata.Bio je to mokar i strašno težak snijeg.
Ali nema šanse da se datuma mogu śetit.  :78: :78:

Miloš BP

Mislio sam kao ovo sto mi imamo. RR na 10min. Mada zanimljiv je i ovaj tvoj i Niksic3 podatak. :109:  :109: Buffalo u Americi, i njegov snow lake effect meni je fascinantan.
Only black and white

Niksic 3

Quote from: Mađo on March 02, 2018, 21:24:14

Misliš li za 24 h?
Vjerovatno u istom danu u kojem je zabilježen najveći snjegopad za te 24 časa.Svaki osmatrač je dužan, da pored visine snijega,upiše i količinu padavina koju će dobiti otapanjem.

Recimo, najveću količinu daju mokri snjegovi koji padaju pri blagom plusu.

Ja se śećam,čini mi se 1994 ili 1995. godina, neđe oko Nove godine, velikog snijega koji je napadao za jednu noć.Bio je naslov na prvu stranu Pobjede tadašnje: Na Cetinju metar snijega za dan.Ja i moj pokojni đede smo čistili snijeg sa naše garaže da ne pane pod teretom.Do kraja dana je napadalo još 20 cenata.Bio je to mokar i strašno težak snijeg.
Ali nema šanse da se datuma mogu śetit.  :78: :78:
Ni 94 ni 95,nego 92,bilo je 95cm na Cetinje :03:.
A snijeg je pao 21 na 22 januar.

Niksic 3

Quote from: Milossss on March 02, 2018, 21:29:43
Buffalo u Americi, i njegov snow lake effect meni je fascinantan.
Ako te zanimaju maksimalne visine snijega po godinama,mogu to da ti izvadim ako zelis?Mislim na Buffalo.

Mađo

Quote from: Niksic 3 on March 02, 2018, 21:36:56

Nije to ta godina,sigurno.

Niksic 3

Quote from: Mađo on March 02, 2018, 21:56:42
Quote from: Niksic 3 on March 02, 2018, 21:36:56

Nije to ta godina,sigurno.
Tako kaze zavod,94 i 95 su bile daleko o metra.

Miloš BP

Quote from: Niksic 3 on March 02, 2018, 21:42:46
Ako te zanimaju maksimalne visine snijega po godinama,mogu to da ti izvadim ako zelis?Mislim na Buffalo.
Kad budes imao vremena,i volje.  :48: Snow lake effect,fascinantna pojava. I munje i gromovi, i snijeg-istovremeno. To treba dozivjeti.
Only black and white

Niksic 3

Quote from: Milossss on March 02, 2018, 22:07:50
Quote from: Niksic 3 on March 02, 2018, 21:42:46
Kad budes imao vremena,i volje  :48:
Vazi,a visine snijega cu izbaciti u temu "Visine snijega u raznim svjetskim gradovima".

Niksic 3

Beogradski sindikat na Bedem festu u Niksicu :109:.

Niksic 3

Čevo glavni grad :11:.
Svo vrijeme sam mislio da sam iz sela.

Niksic 3

"Pa da vidimo koja ce muda ovo skociti i preskociti" :05:
https://youtu.be/FSlqHJPmQ1s

Niksic 3

Zanimljivo i poucno,ko ima vremena neka odgleda.
https://youtu.be/uU19uzqBL_o

Niksic 3

Tuzna i teska smrt,dozivio je pravi pakao :55:.
Cist primjer kako nekome rakija dodje glave :80:.
http://www.onogost.me/drustvo/pronadeno-tijelo-momira-goranovica

Miloš BP

https://youtu.be/q-VC-2rqxlw Mozda je ovaj link,neko ranije izbacio ovdje. Ali s vremena na vrijeme volim da odslusam ovaj radijski razgovor. Pa i kada se naljutim na pogresnu vremensku prognozu,brzo se odljutim, shvatim zasto je ponekad pogresna.
Only black and white

Gaga

Ovaj link stalno saljem ljudima oko sebe sto imaju samo kritike na prognoze ,a gledaju gotove prognoze  aplikacije na tel  :76: