News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Septembar 2025.

Started by sanjin, September 02, 2025, 17:55:00

Previous topic - Next topic

sanjin

Sunčano i toplo. Tmax oko 32.

sanjin

Palo malo kiše u pojedinim djelovima grada.

Miloš BP

Фина кишица данас паде...
Из 2 краткотрајна пљуска са грмљавином око 10 литара...
Касније још пар литара из натапаче...
Only black and white

Miloš BP

Prodje veceras kratkotrajan pljuscic.. Na glavnoj Ams 0.56mm, kod mene 1.50mm.
Only black and white

sanjin

Velika kiša je pala tokom noći.

Dado

Preko 200 litara  :29:. Ne vjerujem da je tačan podatak o udaru vjetra opet, piše 324 km/h?

Sone1234

Zdravo drugari.Po nekom mom mjerenju kod mene u Donju goricu palo oko 50 litara kise po mkv.Dobro bi bilo da neko postavi zvanivno koliko je palo u PG.I za Masline bi bilo dobro da znamo.Da vidimo da li su ujednacene kolicine pale na grad podno Gorice.

Sone1234

Vidim kolega stavio 200 litara.Da li je to zvanicno.Ovamo nije ni slucajno toliko palo.

SnowHunter

Ti Šone kao da si prespavao prethodne godine.  :120: Forum je aktivan otprilike koliko si i sam aktivan.

Inače, zvanična nikšićka padavinska brojka je 203.3 mm, što je značajno manje od onoga što je izmjerila AMS - 257.5 mm!!! Dio animacije hrvatskog radara, nikšićka pruga je satima donosila ogromne padavine, koji kilometar lijevo ili desno od nje skoro pa ništa:

Slično je bilo u oktobru prošle godine kada je stradala Jablanica u Hercegovini, a Žabljak postavio all-time padavinski rekord. Tada je bilo nekoliko paralelnih pruga sa ekstremnim padavinama, sada praktično samo jedna takva, ova nikšićka, dok je podgorička koja je išla kasnije bila dosta slabija.

Osim Nikšića od zavodovih stanica preko 50 mm su zabilježili:

Crkvice  103 mm
Podgorica  88 mm
Cetinje  69 mm
Ubli  69 mm
Šćepan Polje  69 mm
Boan  67 mm
Mateševo  53 mm
Kolašin 53 mm

Vanjine Masline su zabilježile 96 mm.

Podatak o nikšićkom vjetru je netačan, očigledno kada su jaki kišni nalivi anemometar ''poblesavi'', slično je bilo i u nedavnoj ekstremnoj nikšićkoj kišnoj epizodi u avgustu.

vanja

Rekose mi ljudi iz Niksica da je sinoc bio bas potop. Ovo je ogromna kisa, nadam se da nije bilo stete.  Sledecih dana suncano

https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/774276/u-niksicu-za-12-sati-palo-203-litra-kise-po-metru-kvadratnom-podgorici-88-cetinju-69

Sone1234

Hvala SnowHunter na informacijama.

Dado

Hladno jutro, Kosanica išla do -3.7 C.