News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

April 2025

Started by Miloš, April 12, 2025, 22:44:07

Previous topic - Next topic

Miloš

Nije toliko aktuelno, ali prije nedjelju dana smo imali jako buran prolazak hladnog fronta.
U Baru najprije bilo pljuskova sa grmljavinom, zatim se ustalila kiša (ukupno 14mm) uz olujne udare bure (do 30m/s).
Uz pad temperature do ~4°C, susnježice je na momente bilo i u gradu, a sniježna granica se spustila toliko nisko da ne pamtim sličnu situaciju u aprilu.

Evo nekoliko prizora koje sam zabilježio. Najprije grmljavinski oblak uz prodor fronta:

A zatim i snijegom ukrašenih planina po prestanku padavina:

Admin

Juče u Podgorici 23.9 C. Baš lijep dan.

SnowHunter

Admin

Čini se da nas u srijedu i četvrtak čekaju prvi dani sa ljetnjom temperaturom u PG!

scepo

Bravoo za Admina! Srecan nam novi pocetak!                                     Danas dosta manje sunca, bilo neke prljave kisice, cekamo prve ljetne dane :116:

Bura

Pa da počnemo (ponovo).  :105:

U Podgorici tmuran dan, povremeno s kišicom, za 12 sati je nakapalo 0.6 mm. Trenutno 16.3 °C.
Buće noćas jače kiše.  :114:
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Admin

Meni djeluje, Bura, da si pomiješao dane!

Dado

Samo da izrazim veliko zadovoljstvo što smo opet na okupu!  :105:
Doduše još se malo mučim sa error-ima dok se ulogujem ili pokušam da ispišem nešto ali to je sad manje važno.

U Nikšiću oblačno sa povremeno slabom kišom. T 14 C.

Admin

Nešto ne funkciniše dobro na Tapatalku

Sent from my IN2023 using Tapatalk

Bura

Quote from: Admin on April 15, 2025, 13:51:38 Meni djeluje, Bura, da si pomiješao dane!
I meni je tako djelovalo, Admine.  :102:

Sinoć je fina kiša pala. Jučerašnja Tmax 28.8°C.  :13:
Danas sunčano, a ima malo i oblaka i prijatno toplo. 
Bolje gram nafake no kilo mozga.

SnowHunter

Prethodni datumski barski rekord za 17. april je svega 24.5°C koliko je mjereno 1994. Čini se ipak da ovo od juče nije neki super ekstrem jer je pomenute 1994. dan ranije tj. 16. aprila mjereno čak 30.1°C. To je dugo vremena bio najraniji barski tropski dan, ali je 15.04.2018. pomjeren za jedan dan. Tada je synop dao maksimum od 31.4°C, u zvaničnom godišnjaku stoji 30.7°C.

Juče su datumske rekorde zabilježile i druge dvije primorske stanice Herceg Novi i Ulcinj.

Vidim da je forum dobio novi, moderni izgled. Lijepo!  :45:

Miloš BP

☝️
Lijepo izgleda forum.
Još samo stare forumaše da prizovemo...

Sinoć palo 14mm. Danas igra sunca i oblaka.
T. oko 20°C!
Only black and white

SnowHunter

Quote from: Milossss on April 18, 2025, 16:21:16 Još samo stare forumaše da prizovemo...

Đe su Mađo, Fraka, Sanjin, Nikola, Cirius, Transmat, Gaston, Vanja, Džoni, Skener, nikšićki forumaši, Matija i mnogi drugi? Bilo bi lijepo da nam se pridruže i da pokušamo da oživimo ovo mjesto druženja ljubitelja vremenskih prilika i neprilika. Nije teško...  :109: 

Yeti

Neka je sa srećom!!! :109:
Listen to me carefully,I shall say this only once

SnowHunter

Promjenljiv april, nakon hladne prve uslijedila je topla druga dekada:

Odstupanje na gornjem grafu je za period 2009-2025.

Već danima nema podataka sa klimatoloških i padavinskih stanica na sajtu HMZCG. Šteta!

Dado

Dosta gradova je danas zabilježilo ljetnji dan. Ovdje 24.5, nisam siguran da li se vodi kao 25 okruglo. 🤔

Miloš BP

Baš negdje popodne pogledah radar i munjolovac... Pravo proljećno nestabilni sa dosta grmljavine širom Cg, Srb, Bih... Bio je neki slabiji razvoj i u široj okolini BP.
Valjda i klimatološke i padavinske stanice prorade brzo.
Only black and white

Admin

U Podgorici tri uzastopna dana sa tx preko 25 stepeni!