News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Maj 2024

Started by Nikola, May 01, 2024, 00:18:06

Previous topic - Next topic

Nikola

Ovaj razvoj iz Komana ima dobru putanju, tamno nebo iz tog  pravca uz prigušenu grmljavinu.

Matija Milosevic

Ovamo jutros malo kise do 7 je palo 2 litra posle možda malo više

Aquaria

Rekoše mi da je u nekim selima po Lješanskoj grad stukao i uništio sve usjeve, padao je sve do Farmaka. Bar dva sata se u tom dijelu održavao razvoj u "crvenom", tako da mogu samo zamisliti kakva je kataklizma bila tamo. S ove strane brda, srećom, ništa osim par naleta kiše sa pljuskom. A sad već milina od vremena  :101:

Nebojsa

U Donju Goricu je jutros sat vremena fino padalo.

Matija Milosevic

Čari maja kiša i sunce i nikad jača dupla duga  :43:

Nikola

Ozbiljna oluja  iz sjevernog strujanja, jaka grmljavina i krupne kapi, možda najjača od prošlog ljeta.
P.S. Jak sitan grad.

Nikola

Dobrih 10-ak mm pade za kratko vrijeme. Kreće razvedravanje.

T pala na 18C.

Nikola

Jedan od najtoplijih dana ovog proljeća, T 29.5C. Večeras bi moglo biti dobre kiše u oblastima koje pogodi Cb iz E-SE strujanja, koje nije tako često.

Aquaria

Ne znam kako da opišem ovu oluju  :36: Odjednom se smračilo, zaduvao vjetar, potop, četiri munje su udarile u blizini u roku od dva minuta... i u sekundi je sve stalo. Makar nije bilo grada  :114: Sad je opet krenula kiša i grmljavina, ali ovo je već ono "normalno".

Nikola

Monsunski intenzitet na Zabjelu, palo je sigurno preko 20mm, naravno nesrazmjerno na malim udaljenostima, sijeva svako malo, prelijepe munje.

Miloš BP

Mene je oko 20h, par km poslije Bakovica klisure ka MK, zateklo bas kvalitetno nevrijeme. Monsunski pljuskovi sitan grad i munje. I tako do par km prije Mojkovca. Od Mojkovca pa do BP suvo ko barut.
Sad neko slabasno sijevanje negdje od granice rekao bih.
Only black and white

sanjin

Na Draču ništa specijalno.

Današnja iz Petrovca. More neobicno toplo.

Nikola

javiše mi iz Danilovgrada dosta jak intezitet bio desetak minuta, ali AMS ne radi. Prolazio sam juče pored stanice koja je u okviru školskog dvorišta, sva zarasla u visoku travu.

Matija Milosevic

Jesen u mom sokaku tako je vrijeme i ovaj maj
Više je hladno no što ima kise

SnowHunter

Quote from: Matija Milosevic on May 26, 2024, 18:06:20 Više je hladno no što ima kise

U Kolašinu srednja temperatura prvih 25 dana maja ove godine: +0.9°C u odnosu na 2009-2024 i +2.4°C u odnosu na period 1961-1990.

sanjin

Dobar pljusak bio noćas u PG. Najviše je kiše izgleda bilo na Zabjelu. Poplavljene su neke ulice.

sanjin

U PG i danas prosao jedan pljusak. Medjutim, kad se prodje Vezirov most prema starom putu za DG ni kapi nije bilo.

Jedna današnja kod manastira Ćelija Piperska.

Matija Milosevic

Mene za sada prošlo ali izgleda da Ipak neće proći
Ođe većina ljudi i dalje loži vatru žale se na vrijeme kao svake godine subjektivni osjećaj
Juče 11 mm kise prošle godine je više palo u maju mjesecu

Matija Milosevic

Jesen prava ispraća ovaj maj mjesec
U HN najviše kise 72 mm juče

Nikola

Ovaj dan ne daje utisak da sjutra počinje klimatološko ljeto. Potpuna oblačnost i slaba do umjerena kiša drže T ispod 20C, zato nema ni nestabilnosti. Najviše padavina na jugozapadu.

SnowHunter

Crkvice 160 mm u posljednjih 12 sati.