News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Februar 2023.

Started by sanjin, January 28, 2023, 12:20:32

Previous topic - Next topic

Gaga

Jutrosnji Ec suv za 10-11 :112:

petar

Quote from: Gaga on February 05, 2023, 09:06:04
Jutrosnji Ec suv za 10-11 :112:

Ja sam opet prezadovoljan, jer obaramo rekorde u nadanjima  :105:

sanjin

I dalje su karte slabe za snjegoljupce.
U nedjelju malo snijega na sjeveru. EC vidi visinski ciklon 17-18. ali bi to bila kiša ispod 1000mnv.
Postoje naznake da bi se u trecoj dekadi mogao ponovo uzdici "blok" nad Britanijom. To bi bila posljednja dobra prilika za niže krajeve.

Nikola

Velike razlike u modelima već u +96h, da bi oko 25og po EC imali proljeće sa blizu 20C a po GFS snijeg iznad 600mnv.Ako uzimamo EC tradicionalno mjerodavnim više sreće za snijeg u nizije sledeće zime.

sanjin

bole

Nije jos kraj :) Povratak zime moguc iza 25tog

petar

Quote from: bole on February 18, 2023, 19:19:16
Nije jos kraj :) Povratak zime moguc iza 25tog
Itekakoo, ko zna kakva iznenadjenja mogu biti
Trenutno iza 25og zatrpavanje u visim sjevernim predjelima

scepo

Bolji modeli nocas, trebalo bi da planine dobiju jos jednu dobru porciju snijega za vikend, za dalje termine moguce opet uzdizanje Ac nad Skandinavijom, vidjecemo sta nam donosi baba Marta  :67:

dacolik

Nikola

Najjači snjegopad koji crta ove zime za 27-i, naravno standardna priča blago korigovanje izobara pomjera hladnoći par stotina km južnije a da bi sjutra to sve ukinulo.Jedina dobra stvar je što je EC krenuo tim putem.Eh, da smo ovakvu baričku situaciju(ili stanje u stratosferi) imali krajem decembra, mada sam intuitivno znao da će kraj februara, pa i dio marta biti jači od srži zime.

petar

Sta nam crta Ec za ponedeljak, previse je magicno da bi bilo stvarnoo, al opet nije toliko predalek termin, kad bi nekim cudom ovo ostalo il poboljsalo u narednim izlazima, mogli bi da slavimo

Južina

Nerealno je ovo
Realno je da bude isprdak od fronta 1cm snijega i dva dana temperatura tu oko 2 stepena.Nakon toga proljeće

Nikola

GFS za nedelju od sredine dana obilne sniježne padavine u sjevernim i središnjim oblastima,na jugu se drži pozitivna izoterma.EC je za čudo hladniji od GFSa i ne isključuje mogućnost pahulja u Z-B ravnici, mada znamo da čim se crta prelaz kiše u snijeg to će modeli brzo korigovati ili će biti hladnije i suvo ili toplije bez pahulja.

dacolik

Bilo bi ovo zatrpavanje sjevera. I prema EC i Gfs.

michael

ja mislim isto nereapno, sve podjeeca taman na isprdak i finito zima.... al ajd se nadamo

sanjin

Bice mnogo kiše i na kraju malo snijega na planinama.

michael

Метеоролошко упозорење

Четвртак, 23.02.2023. у 12.00 h

УПОЗОРЕЊЕ ЗА ПОДРУЧЈЕ СРБИЈЕ НА НАГЛУ ПРОМЕНУ ВРЕМЕНА
(за 25 - 26.02.2023.)

Јако захлађење за дане викенда са севера ће се премештати ка осталим деловима земље.

У суботу (25.02.) ће падавине бити у виду кише, а већа количина (од 10 до 30 mm за 24 h) очекује се у Војводини, западној Србији, Шумадији, Београду, Подунавском, Браничевском и Борском округу. Релативно топло и углавном суво време задржаће се само још на југу и југоистоку земље.

Киша ће увече прећи у снег, прво у западној Србији, Београду, Срему и на југу Баната, а током ноћи (25/26.02.) и у осталим крајевима Војводине. Снег ће бити влажан, али се очекује почетак стварања снежног покривача.

У недељу (26.02.) ће падавине прво краткотрајно ослабити, али ће се у другом делу дана и у ноћи ка понедељку поново интензивирати, нарочито у делу од југозападне преко централне Србије до јужног Баната, где ће пасти од 10 до 25 cm влажног снега, локално и више. На истоку и југоистоку земље углавном киша.

prognoza HIDMETA / upozorenje na vlazan anijeg u srbiji ned - pon

Nikola

Imamo uspostavljanje AC na odličnoj poziciji i ciklon koji hladnoću odvlači zapadno,malo je reći da smo loše sreće,ali kad je ovakva zima onda neka se što prije završi.Čak se i na sjeveru gro padavina očekuje u obliku kiše,tek u kasnim popodnevnim i večernjim časovima.Mislim da lošija zima od ove ne može.

michael

sva zima se svela na jednu snijeznu epizodu i hladan period nakon toga. tuga tuzna  :78:

nedje sam se potajno nadao sad nedelja al kvakvi vecina kisurina i to je to

bole

Hrvati ocekuju do Splita zatrpavanje, a mi kisu do PV  :120:

Južina

Ovamo yr.no daje dobar snijeg
Da vidimo

petar

Ono sto je izvjesno da zima se nece predati, mart donosi dosta toga zanimljivog po sadasnjim prognozama