News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Januar 2023.

Started by Nikola, January 01, 2023, 00:18:12

Previous topic - Next topic

EagleS

Pljušti ga dobro na ct  :67:
The absence of evidence is not the evidence of absence

boka

Ogromna je frka u slojevima sto se temp tice.
Sad na Ct pada grad i krusac.
Temp okruglo 0,0 c

boka

Bura

86 cm je u 19h izmjereno na Žabljaku, pročitah sad na portalu Dana.
Snijeg koji neprekidno pada približava se jednom metru, preciznije 86 santimetra koliko su u 19 časova izmjerili na žabljačkoj metro stanici.

S naglaskom na ovu metro stanicu.  :109:  :05:

S druge strane na portalu CdM čitam da ima dosta nestanaka struje na sjeveru države i u okolini Podgorice.

U Baru ponovo naleti gráda. Noćas najtopliji u državi Ulcinj sa skoro 10°C. Ostali na primorju znatno niže. Danilovgrad je pao na 3°C, Podgorica na 4°C. Šteta što nije zeru hladnije po visini. Moglo je ovo biti lijepo sniježno veče u ravnici.
Bolje gram nafake no kilo mozga.

SnowHunter

Nevjerovatan sniježni dan!  :121: :105: Boan i Pošćenje su do 21 h na 85 mm sniježnih padavina, Kosanica na 75 mm, Gornja Bukovica i Mokro na 70 mm. Najviši dijelovi Sinjajevine (Gradište, Torna i Jablanov vrh) su prethodnih dana pokupili zaista brutalne padavine. Podsjetiću da Štitarica i Gornje Lipovo broje već preko 500 mm! Iznad 1800 mnm je praktično sve bio snijeg, a prostora iznad 1800 m u tom dijelu ima dosta (Savina voda, posebno prostrani Arbanaški dolovi pod Vranovom glavom). Bilo bi zaista zanimljivo da smo imali padavinska i sniježna mjerenja gore u ovom periodu, brojke bi bile začuđujuće.  :119: :119: :119:

EagleS

SnowHunter

Ozbiljno trpanje i na jugozapadu - granični prelaz Ilino brdo:

Buc

Kucka korita jedno 40 cm lagano

Poledica

Grmi i bljecka uz jak snijeg.

boka

Na Cetinje ,stiropor party uz cak i vjetar povremeno  :107:

Nikola

PG 7C,DG,3C.Pljušti i grmi i dalje,po sat24 bi se reklo da ovaj oblačni sistem prolazi i da je iza toga vedrina.

Poledica

Ovo nije normalan intezitet.

Matija Milosevic

Noc za pamcenje koju nisam ocekivao u zimi 2022/2023 iskreno

Pantelija

Na Glavi Zete oko 23:30 bilo presniježilo. Prije toga je bila susnježica, a i sad malo miješa.

bole

Ledno i u Kazanu 4.5c. steta sto nije koji stepen nize malo da mecavi uz ovaj NE vjetric

St.

Odličan snjegopad za kratak period čovječe sjajno. Vrlo moguće da miješa susnježica na periferiji grada, zvanično Dg ide ispod 2.7c oko ponoći, nažalost nemam pojma o čemu se radi trenutno tamo, vjerovatno nije niko očekivao da vidi pahuljice noćas. :29: :03: Pg je na 7c što mi je interesantno mikroklima igra veliku ulogu svuda izgleda

bole

Sad vidjeh ovamo u Rogame neka ledena kisa ne znam tacno koliko je sad stepeni pokvarila mi se sonda :)

Matija Milosevic

Mi smo upravo ostali bez struje

EagleS

Daleko je pg od snijega noćas.. Pada kiša put Cetinje sve do Jankovića/Ulića na 400+mnv, kiša pada putem na 2°C dok na 1°C miješa, tako je makar bilo prije sat

Najniži slojevi su pretopli, čak se i na Cetinje na 0°C dugo kolebao snijeg

bole

Nisam ni reko da ima sansi za kazandIje. Rijetke su situacije u PG da iz kise presnijezi :) Bez gledanja modela to se zna.

EagleS

Pogrešno se izrazih :45:, mislim čak i za rastopljene pahulje  :11:

Dado

Par fotografija iz Niksica. Tu smo na nekih 20cm.

Niksic 3

Niksic 21cm snijega jutros. :79:

sanjin

Pljevlja 28cm, Nikšić 21cm.

To je što znamo za sada.

sanjin

Žabljak   97 cm
Šavnik   54 cm
Plužine   47 cm
Pljevlja   28 cm
Nikšić   21 cm
Cetinje   21 cm