News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Septembar 2022.

Started by sanjin, August 31, 2022, 22:31:52

Previous topic - Next topic

sanjin

Klimatološka jesen počinje u znaku tople noći na jugu.

Miloš BP

...nadam se stabilnijem i suncanijem mjesecu, bar kod mene. Ovih vecerasnjih 30-tak litara ce se racunati za septembar... Nelogicno malo, al aj... Avgust je i bez ovo veceras padavinski bio iznad prosjeka.
Only black and white

Matija Milosevic

Uprkos ne tako suvom ljetu,naprotiv u avgustu u KL je izmjereno 125 litara kise
Nivo Biogradskog jezera i rijeka je veoma nizak
U Evropi velika susa i ako nisam imao takav dojam

Nikola

Za PG ovo ljeto je među suvljim u periodu od 2009.

Oblačno,srednja i visoka oblačnost bez naznaka za nestabilnost.Nestabilnost se drži mora i krajnjeg sjevera,ni po modelima ne bi trebalo na jugu da ih bude prije 21h-22h.

T 30C

Matija Milosevic

Vec pola sata dobra kisa u Radovice
Kao sto si rekao kisa se drzi jugozapada i sjeverozapada
Za sada klimatoloski pocetak jeseni opravdava svoj pocetak

Nikola

Palo oko 5mm slabe do umjerene kiše,iako je strujanje povoljno razvoji odlaze jugoistočno,tako da nema naznaka da bi moglo biti neke jače nestabilnosti sem eventualno primorja.

Bez kiše,T 21.6C

Nikola

Ni juče tj. jutros nije T išla ispod 20.2C, ako noćas uhvatimo tropsku noć niz će se nastaviti još minimum sedam dana.

T 23C

Nikola

Jutrošnjih 19.2C prekinulo je niz tropskih noći koji mislim da iznosi preko 80 dana.

T 29.6C

Matija Milosevic

Da ne bude da te lazno demantujem
Mislim da je jos sredinom proslog mjeseca PG vezala cak dvije noci bez 20 C posle jedne kise
Ne msm nego defitivno jeste

Nikola

Quote from: Matija Milosevic on September 04, 2022, 14:27:20
Da ne bude da te lazno demantujem
Mislim da je jos sredinom proslog mjeseca PG vezala cak dvije noci bez 20 C posle jedne kise
Ne msm nego defitivno jeste

:45:

U pitanju je jedan dan 15. avgust sa Tmin od 18.8C,to mi je promaklo.
Naime od 11. juna do 15. avgusta je 65 uzastopih dana sa tropskom noći, a ukupno tropskih noći u klimatološkom ljetu je 88.

Visoka oblačnost, T 30.2C

Miloš BP

Tiha kisa i grmljavina. Mogla bi stvarno put Pg i Dg-a malo. Tamo je rado vidjen gost. :102:
Only black and white

Nikola

Koliko sam uspio da izračunam količina padavina za klimatološko ljeto je 81.8l/m2,što je u granicama prosjeka.

Dosta grmljavine na sjeveru i po Hercegovini.

T 29.9C

Nikola

Jako nevrijeme prošlo je sjevernim dijelom grada,kod mene je bilo par krupnih kapi,ali je bila zavjesa na Malo brdo vjerovatno od grada,vidim AMS Masline 16mm.Oblačnost jer naslućivala uz jako ulazno strujanje,da vidimo gdje će završiti trenutni razvoj u nahiji.

Matija Milosevic

Velika kisa danas u KL po AmS i po snimcima koje sam dobio,ovamo ima crnih oblaka ali msm da kise nece biti po Boki

Gaston

14mm na Studeno, kiša i grad.

michael

Spici i Pg, onako, podobro, i sad kisa. Za mene iznenadienje ovako buran razvoj, nijesam ocekivao

sanjin

vanja

Masline 21 litar do sad...fino osvjezilo, 20 stepeni trenutno

Matija Milosevic

Stigoh ja u moj KL svjeze ima lokvi svuda juce je isto bilo kise ali nema u izvjestaju,danas u PG moze se reci tezak dan
Jos je ljeto uveliko

Nikola

Srenja oblačnost usporava pad T, trenutno toplih 27C.Jača oblačnost se približava,a razvoje očekujem u drugom dijelu noći.

Nikola

Očekivane količine padavina,Herceg Novi i Budva oko 60mm,Dragalj 90mm,Podgorica oko 50mm.Trenutno razvoj ide ka Baru,jedna od jačih oluja, po broju blicanja i količini padavina.Oblačni sistem se polako premješta jugoistočno,sa zapada smanjenje oblačnosti.Primorje očekuje nove razvoje krajem dana i tokom noći,do sjutra ujutro ove količine bi mogle biti duplirane.

Slaba do umjerena kiša uz udaljenu grmljavinu.T 19C

Matija Milosevic

Novih 27 mm u KL do jutros
Dobra kisa u CG svudje

Miloš BP

Slusajuci prognozu sinoc, ocekivao sam dosta sunca, i bez kise u ovom dijelu Cg. Ipak pade novih 20mm kise.
Only black and white

Nikola

Količine padavina l/m2 do 13H

Budva - 83.7
Cetinje - 69
Tivat - 64
Herceg Novi - 63
Bar - 62
Podgorica - 47
Golubovci (aerodrom) - 45
Kolašin - 39
Andrijevica - 33.4
Žabljak  - 33
Plav - 30
Ulcinj - 29
Šavnik - 28
Rožaje - 27
Nikšić  - 26
Berane - 23.2
Pljevlja - 22
Bijelo Polje - 21
Gusinje - 17

Od ostalih AMS stanica(do sad):

Dragalj - 94
Njeguši - 62
Masline - 54
Studeno - 53
Rvaši - 45
Jezerine(1450mnv) - 35

U regionu(danas):

Ploče(HR) - 168
Komin(HR) - 128
Metković(HR) - 113

Nikola

Dobro pljušti, za sad smo na dobrom položaju za padavinske talase sa jugozapada.