News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Decembar 2021.

Started by Nikola, December 01, 2021, 00:26:03

Previous topic - Next topic

SnowHunter

Quote from: sanjin on December 12, 2021, 19:10:28 Pljevlja su na 28cm. Fino prođoše u ovoj situaciji.

Krajnji sjever je ovog puta daleko najbolje prošao, Kosanica i Kovren su pokupili za 36 h oko 30-ak mm snijega na solidnom minusu - sa starim biće tu preko pola metra. Današnji snimak sa web kamere na graničnom prelazu Ranče svjedoči o tome:

Još nekoliko današnjih sa web kamera. Savin kuk:

Jezerine:

Viline Vode:

Kolašin 1600, čini se ne baš najbolji izbor kadra za kameru:

Lijepo je ovo oko novih live kamera, kad proradi ona na izlaznoj stanici na Troglavi (2035 m) imaćemo pokrivene sve zone od 1400 m do 2000 m.  :105:

niksicki

Kod mene u Goliju na 1200 mnv okruglo 40 cm. Noces je ostalo fino da pada

Matija Milosevic

quick image uploader
Jedna od maloprije,hladno za setnju ali okej   :79:

Meni ovih sledjenih 25 cm sasvim dovoljno  :43:

SnowHunter

Izvanredan početak sniježne sezone, pogotovo za planinske krajeve. U prethodnih 20 godina datumska visina snijega na Žabljaku je druga najveća, druga najveća je i suma novonapadalog snijega:

Suma novog snijega je dvostruko veća od datumskog prosjeka:

Kakvo je stanje u visokim planinama lijepo ilustruje jučerašnja slika sa Hajle autora Feke Kurtagića  :45::

Matija Milosevic

Pljevlja imaju intezitet neki vec duze vrijeme
Kod mene izgleda drugi ledeni dan zaredom
T -0.3 c

sanjin

Quote from: Matija Milosevic on December 14, 2021, 14:17:48
Pljevlja imaju intezitet neki vec duze vrijeme
Kod mene izgleda drugi ledeni dan zaredom
T -0.3 c
U Pljevljima je najvjerovatnije rijec o topljenju zaostalog snijega u kisomjeru.

U Podgorici se vjetar ne smiruje. Zato su nocne i jutarnje temperature relativno visoke.

SnowHunter

Prva polovina decembra je protekla u pravom zimskom vremenu, posebno u brdsko-planinskim predjelima. U zoni iznad 1000 m srednja temperatura za period 01-15.12.2021. je ispod nule uz sve dane sa sniježnim pokrivačem.

Primjer Žabljaka - prvih 15 dana decembra završilo je sa srednjom temperaturom od -2.3°C, što je za 1.3°C hladnije u odnosu na period 2008-2021:

Ovogodišnji prosjek je niži čak i od starog referentnog perioda 1961-1990! Najhladnije su naravno bile Viline Vode sa Tsr od -4.5°C.

Bajkovitu sniježno-zimsku atmosferu lijepo ilustruju fotografije iz Nadgore kraj Žabljaka.  :43: :43: :43:  Autor je Slavica Golubović  :45:, radi se o zoni 1520-1550 mnm:

Nikola

:101: Slike mogu komotno za razglednice.

Pretežno sunčano uz pojačan sjeverni vjetar.

T 9.8C,subjektivno dosta hladnije.

Matija Milosevic

Malo slika iz setnje nema u gradu puno snijega ali okej tu je drzi se,jutros 20 cm.Trenutno neko propadanje snijega
U pozadini Kljuc dominira

Matija Milosevic

Ugrijalo danas posle duzeg vremena
T 4.1 C jutros 18 cm snijega

Matija Milosevic

Puknu strasna mecava odjednom T u padu
Odjednom je obijelilo sve dje ga nije bilo  :79:

Matija Milosevic

Dok ta jugovina ne dodje jedna od jutros,jos jedno prelijepo jutro.Ima novog snijega fino je zamelo  :79:

Pravo na poso

Matija Milosevic

Jedna uzivo sa Lopata sipa trenutno
Brat mi kaze do manastira pada snijeg a do 500 metara je akumulacija do Mioske.Od Dromire drugi svijet sve vedro

Yeti

Blitz krig mećava u Nišiće
Listen to me carefully,I shall say this only once

Yeti

Nosi li ga, nosi, mete ehhh :79:

Yeti

I normalno sve stade, Sunce izgrija

sanjin

Po web kamerama dobro sipa na Durmitoru. Biće snijega do sjutra ujutro.

boka

Lijepe mecave trenutno i na Bjelasicu i na Savin kuk  :04: :04:

Matija Milosevic

Jak snijeg trenutno Lopate
U KL T -0.6 vidim jak vjetar duva

Južina

Ovdje se onih 4cm od jutros otopilo.Na svakih 20 minuta prođe po jedna pahulja, prava zimska idila :11:

Matija Milosevic

Ovamo sad umjeren snijeg opet nije obicna mecava
Put zameten  :79:

sanjin

Jutros stao vjetar a na sjeveru se na kratko izvedrilo, tako da su ponegdje zabilježeni dvocifreni minusi. I na primorju je bilo mraza - Ulcinj -2.

sanjin

Quote from: Južina on December 18, 2021, 14:00:35
Ovdje se onih 4cm od jutros otopilo.Na svakih 20 minuta prođe po jedna pahulja, prava zimska idila :11:
Sad znate šta znače podgoričkih mp3. :11:

Bura

Ulcinj 1.0°C, a Žabljak 0.3°C trenutno.  :11: Stvarno Ulcinj fascinantan ovih dana. On je ujedno i jedini grad na cijelom Jadranu koji je jutros otišao u minus, i to debeli, -1.9°C. U Ulcinj na zimovanje...  :120:

Bar trenutno T 5.6, bure još uvijek nema.
Bolje gram nafake no kilo mozga.

sanjin