News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Jun 2021.

Started by Nikola, June 01, 2021, 00:12:41

Previous topic - Next topic

Matija Milosevic

Pozdrav brate veliki
Kod mene jutros jedan kratak pljusak i to je to

Miloš BP

Поздрав за Марка, и Требиње  :112:

Данас умјерено топло, и без кише у граду. А и не треба нам нешто посебно. Била је негдје около.
Only black and white

Nikola

Dobrodošao Marko  :47:

Biće korisno javljati podatke iz Trebinja,posebno zimi,jer je klima slična podgoričkoj.

Umjereno oblačno i toplo,T 25C

markotb

Quote from: Nikola on June 10, 2021, 22:48:47
Dobrodošao Marko  :47:

Biće korisno javljati podatke iz Trebinja,posebno zimi,jer je klima slična podgoričkoj.

Umjereno oblačno i toplo,T 25C

Провалио сам да је Требиње за нијансу топлије зими, јер са сјевера је заштићено Леотаром. И самим тим, чува град од продора хладног ваздуха.
Опет Подгорица је отворенија ка сјеверу.

Видјећемо, како ствари стоје свакако.  :04:

Додуше код вас је љето по дану далеко вруће. Код нас не иде преко 35-36 С. Док су ноћне врућине несношљиве и код вас и код мене.  :13:

sanjin

Pozdrav za braću Trebinjce. :105: U Podgorici noćas oblačno i sparno.

markotb

Живи ми били на оваквој добродошлици :04:

Код мене 21° С још данас од 18 сати. Пријатно баш, мало киша дала одушка  :03:

Miloš BP

У Рожаје ноћна акција... Увијек сам волио муње по ноћи.

Only black and white

SnowHunter

Dobrodošao Marko!  :45:

Malo o prvoj junskoj dekadi. Tipično ljetnja - topla, uz povremene konvektivne padavine uglavnom na sjeveru. Srednje temperature su nešto niže od prosjeka u prethodnih 13 godina:

U odnosu na stari referentni period ove temperature su više za oko 1°C. Zanimljivo da je jedino Podgorica bila toplija od novog prosjeka, dekada je završila za 1.7°C iznad all-time prosjeka - u kategoriji toplo u odnosu na referentni period 1961-1990, ali u kategoriji normalno u odnosu na period 1991-2020:

Dekadu je obilježilo 5 mraznih dana na Kosanici što je vjerovatno CG rekord (Žabljak je zabilježio 4 mrazna dana u junu 1962). Danilovgrad je zabilježio 5 tropskih dana, Podgorica 6 - to je duplo više od prosjeka za prvu junsku dekadu. Pošto je ljeto u novije vrijeme bilo super vrelo nije lako doći do toplije dekade - na uzorku od 9 glavnih stanica ova je bila hladnija za 0.8°C u odnosu na period 2009-2021:

Topla, ali super sniježna zima a zatim svježe, da ne kažem hladno, proljeće su razlog za ono šte se vidi na sljedećim fotografijama. Hridsko jezero je 06.06.2021. još uvijek pod ledom i snijegom!  :109: Fotografije su s facebook stranice PSK Hrid  :45::

Matija Milosevic

39 mm u Rozaje juce
Kod mene kapnulo 0.2 mm

Miloš BP

Пљусак и јака грмљавина од 12h. Удара негдје близу. Одмах нагли пад температуре.

Only black and white

Nikola

Grmi,počinju krupne kapi,zamračilo se dobro.

sanjin

Pada kiša. Osvježilo je odmah. Vrlo prijatan jun za sada.

Evo grada. Bas jako pada.

scepo

Odavno nije bilo ovakve ljetne oluje u Pg, polako se smiruje, bilo je bas dosta grada, ja mislim palo je preko 20mm u ovih pola sata :78:

Nikola

Kod mene ga nije bilo ali je osvježilo,da vidimo može li do kraja dana bit' još akcije.

vanja

preko morace bjese jedan jak pljusak uz grmljavinu,  trajase desetak  minuta ....u masline ne pade ni zera kise .mjerimo 24 stepena trenutno.

Matija Milosevic

Mene je opet sve mimoislo nzm kako
Ali zaladilo je dobro i izgrmjelo samo tako po planina

sanjin

Iz mjesta Kosor u Kučima. Sa Fejsa...

Matija Milosevic

I tako citav dan i ovo ce otici nedje drugo

Matija Milosevic

Pade litar mozda dva

sanjin

Izginule ovce od udara groma u selu Potrk u BP opstini.

sanjin

Stanica je zabiljezila samo 3mm juce. Kod mene je palo barem  10-15mm.

Matija Milosevic

Dosta nelogicnosti ni BP ni par gradova na sjeveru bez padavina,a odraz je citav dan juce tamo bio
Kod mene je kasno popodne sinoc palo 1 mm

Miloš BP

Juce palo 8mm. Nije to bas nista. Poslije 17h bio jos 1 pljusak, ali lokalni, kod mene,jos 3-4mm sigurno.  Stanica ga nije zabiljezila. Evo i sad opasan razvoj, pljusak uz umjerenu grmljavinu.
Only black and white

Matija Milosevic

Pade i na selo nesto sitno kise mozda litar otislo je istocnije ovamo

Miloš BP

Brzopotezni razvoj bio. 20 minuta tacno. Palo 4mm. Suncano i prijatno ponovo.
Only black and white