News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Srednjoročne i dugoročne prognoze

Started by Admin, September 20, 2009, 18:09:54

Previous topic - Next topic

sanjin

Nema snijega u PG kad puse sjeverac. Shvatite to. Samo kad je tiho i vedro u toku noci,temp. padne na oko 0 i onda se na prepad naoblaci...tada moze obijeljet.

Simke

idite na sajt ilmeteo.it tu daju  eta mapu great italia koje su se do sad pokazale 99% tacne.snijeg ce padati u podgoricu slabog inteziteta izmedju subote i nedelje i do nedelje prijepodne a jaci snijeg se ocekuje od utorka sa tim i jaci pad tempetature  :62:

Fraka

Simke, nista licno, ali ima nas dosta iskusnijih odje, tako da jedino sto ti mogu reci jeste da je nedjelja predaleko...

Simke

http://www.weather2umbrella.com/sr/vremenska-prognoza-podgorica/eta/11/1410695/1/meteogram
VIDITELI KAKO VEC U PONEDELJAK VECE KRECE SNIJEG KOJI CE POJACAVATI U UTORAK.OVAJ PUT MORA DA PANE DOBAR BAREM 15cm u PG A OVO IZMEDJU SUBOTE I NEDELJE NECE PREKRIT NI KROV OD KUCE   :79:

Fraka

Simke i prije 3 dana se crtalo 20 cenata za cetvrtak u podgoricu, a sad je pitanje oce li ijedna pahulja prolecet. Sve sto je preko 72 sata je potpuno neizvjesno, a pogotovo ti divlji sajtovi. Imas zvanicne karte koje trebas pratit. A to su karte GFS-a i ECMWF-a

Simke

Quote from: Fraka on December 08, 2010, 01:42:02
Simke, nista licno, ali ima nas dosta iskusnijih odje, tako da jedino sto ti mogu reci jeste da je nedjelja predaleko...
I ja pratim evo 9 godina vrijeme a sad imam 20.vjerujes li da sam do sad svaki snijeg pogodio ne u cm ali bar da ce padati,meni je milo da nas je sve vise na forumu a ja sam tu da nam pomazem u sto boljoj prognozi vremena.Poz tebi i svim clanovima pa da se i kotor bijeli  :112:

Fraka

Svi smo mi isti odje simke :63:
svi smo zaljubljenii u snijeg i svi smo to radili od malih nogu  :11: No, odje ces naucit dosta toga, ako budes htio naravno.

Simke

Laku noc dosla je srijeda pa da vidimo sjutra sta nam karte kazu  :38:

Fraka

:67: :67:
samo za afriku i antarktik...
Ipak je to Global Forecast sistem, a ne african.  :67:

ehtelion

.vjerujes li da sam do sad svaki snijeg pogodio ne u cm ali bar da ce padati
[/quote]

onda se prijavi da se takmicis Simke

vanja

milos555

:102: :102: AAAAAAA KAKO JE MOCNA SLIKA ! ehhhhhh.....kad bi se ovo ostvarilo !  :101:  :79:

Stefan600

Februar 2012. :)

vanja

LOMIBA

U dobru se ne ponesi!

Danilovgrad

Lomiba, nije lose... neka jos dublje zadje, a onda neka ga sa atlantika prema nama "gurne" neko  :11: :11: :11: :79:

Fraka

Zaista lijepo izgleda naredni period sto crta GFS za sve nas zimoljupce.. konstantno niske temperature po visini... valjda upadne neki cikloncic i donese snijega. Crta to GFS za 7 dana. Vidjecemo u narednim izlazima, za sad vrlo zanimljivo. Molio bi sve (iako sam i ja to radio) da prestanu da navijaju i konstantno budu off topic.

Fraka

Snesko, to je prosli izlaz, sad cekamo novi da nam odredi blize  :45:

Vjestica

Jedno je sigurno..zima nam dolazi od sjutra vece,i potrajace do daljnjeg !!

Dzoni

Nema od padavina nista u PG za nedelju...bas sam postavio u sekciji "decembar-prognoza vremena" zanimljiv meteogram po GFS-u koji crta za PG nesto snijega sjutra tokom noci na petak i u utorak vece.

Stefan600

Pg ostaje snijega bez. Ali dolazi nam hladnoca po visini. To je jako bitno. U izlazima se pojavljuju u daljim prognozama i neki cikoni sa poljem jako niskog vazdusnog pritiska. No, o tome cemo diskutovati kada dodje vrijeme. :72:
Februar 2012. :)