News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Srednjoročne i dugoročne prognoze

Started by Admin, September 20, 2009, 18:09:54

Previous topic - Next topic

Dzoni

Bojim se da vec imamo materijala najaviti proljece u nizijama, promjenjivo, malo sunca, malo kise, kako proljecu i prilici.
Adio zimo, iako te nijedan dan kod nas nije ni bilo  :80:

bojat

Gfs 12 Z vratio zimu u velikom stilu na 162h+  :109:

Poledica

Miloš BP

Bogme crta dobro GFS, i to u nedogled  :33: :120:
Only black and white

Fraka

UKMO djeluje jako dobro za 144h... S obzirom da ga EC gotovo uvijek prati izgleda da vam se smijesi neka zima konacno  :79: :79:

Mađo

Neka,Franoviću, ne pomamljuj ovaj narod ovuda.

Južina

Šta radi UKMO, vraća nas 6 godina unazad.3 februar je i tada bio, kada je "Zagorka" zatrpala BP

sanjin

Fraka

Niksic 3

Dzoni

Ihaaaa izlaz za 15-16 dana, kako ce to lijepo da ispari, ali sveee.
Opustite se momci, slijedi nam po svemu i neumitno - proljece !!
Zalud se koprcamo !

sanjin

Sve su prilike da ce i prva sedmica februara proteci u jesenjem modu uz povremene upade hladnoce. :28:

Nikola

Nije sve izgubljeno,oko 10og ima potencijala.

EagleS

Sprda nam se zima  :11: Taman pomisliš evo ga Sibir konačno, prekrio cijelu Evropu, tu je i neki ciklon u blizini, približiš mapu kad ono... međutim  :05:

The absence of evidence is not the evidence of absence

sanjin

Niksic 3

Fin snijeg narednih danas moze ocekivati Hrvatska.

Južina

Kad dođemo do 6 februara 17 stepeni će crtati kao minimalnu za 9 februar :35:

Nikola

GFS u narednih 10 dana daje oko 400/450mm u središnjim predjelima.

Nikola

Druga polovina februara može donijeti potpuno premještanje polarnog vazduha nad Evropom uz jak blok na Atlantiku.Sve bi to bila posledica abnormalnog zagrijavanja na 10mb ali vidjećemo da li je to još jedna ispala...

Nikola

Fino izgleda stratosfera,posebno na 30 i 50mb H koji je uvijek dominantno kod Aljaske,sad je nad Evropom.Naredni izlazi će vjerovatno crtati bajke za period posle 14tog.

staracfoco

Pošto mi nije bliska problematika kojom se Nikola bavi, razumio sam samo ovo što je na kraju napisao.Biće sigurano crtanja bajki,kao što ih je i bilo,ali me je strah da će sve ostati samo na crtanju.Ovo što nam modeli rade liči mi na Teze o Fojerbahu(parafraziram):Filozofi su svijet različito tumačili,ali se radi o tome da se on promijeni.

sanjin

Blagi ocaj na kartama za zimoljupce.

Dzoni

Nidje nista na vidiku, ni do sredine februara, a nakon toga znamo da nastupa proljece u nizijama, uz eventualno par "jarceva"  :05: , dnevnih zahladjenja uz sjeverac.

Zahebali Rusi klimu uzese nam evo i zimu !  :120:

"Articka snijezna oluja" bijesni nad Moskvom zadnja 24h, iz meteo stanice su saopstili da je najsnjeznija od kad se vrse mjerenja...za oko 12h palo je skoro pola metra snijega.
Na ovakvo vrijeme u Moskvi uticu 2 ciklona, prvi iz pravca sjeverozapada i drugi im mi saljemo iz Mediterana.
Narednih dana ocekuju jos vece nevrijeme i obilje snijega.

Blago njima...   :101:  dok mi u isto vrijeme prozivljavamo jednu od nekoliko najgorih zima u nizijama od kad se vrse mjerenja.  :20:  Fakticki bez ijednog zimskog dana a evo kucamo jos malo zadnje taktove zime za nizije.

sanjin

Ali zato ima potencijala oko 10-og.  :67: