News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Srednjoročne i dugoročne prognoze

Started by Admin, September 20, 2009, 18:09:54

Previous topic - Next topic

sanjin

Novi EC odlican za sjever i vecinu centralnih krajeva (3-4. januar).  Najnizi predjeli (PG-DG), nazalost, skoro bez sansi za snijeg.

Dzoni

Trenutno daje finu kisu i toplo za ZB ravnicu.

staracfoco

Potpisujem najnoviji EC za Berane za 3.-4.januar!Ipak ima jedna mana:mnogo je daleko do tada,a znalo je sve da ispari i kad se dođe na +72 sata.

Nikola

Ovdje je glavni problem to što prije padavina imamo plus po visini i kišu a za Z-B ravnicu je nemoguća misija prelazak kiše u snijeg za formiranje pokrivača,eventualno neka susnježica uz jak sjeverac,standard.

Poledica

Moze mi neko reci kako Niksic stoji?

Dzoni

sone

E propalo se kad Cetinjani i Niksicani gledaju u nebo oce li snijeg pasti.

Dzoni

Steta basss sto nemamo zalad po visini a ni u prizemlju jer se trenutno daju fine kolicine padavina  :56:
S toga, naravno, ZB ravnica kisa  :55:

Nemanjaaa96

Ocete li mi rec ljudi koji mozak moze da daje prognozu od polovine januara?To mi nikako nije jasno.. :78:

Dzoni

Cini se da je to ipak vise bila uopstena procjena, misljenje na osnovu dalekih termina i stanja atmosfere koje se predvidja.

Dzoni

Ima sanse da CT i NK zakace manji pokrivac u zavrsnim terminima i da docekaju cak i Badnje jutro u bijelom jer slijedi hladnoca  :121:

Niksic 3

Nece se spavat tu noc,to ce bit moje prvo izvjestavanje o snijegu na forumu :121:

Filip.V

Postoji li ikakva šansa da temp opane za koji stepen. Jer to bi kako vidim prvo bila kiša, tek onda snijeg  :75:

Poledica

Dako se promijene izlazi pa bude snijeg cijelo vrijeme,ima li sanse :)

Niksic 3

Dako pane 15 cm na Jasenovo Polje to mi je isto ko u Nk,ima li sanse?

Niksic 3

Sve je jad kad,Niksic ne moze u sred januara barem 35cm da rokne,mogu da mislim kako je bilo 1930,1940,50,60,70 u Nk.Pane snijeg 50-60cm,nista strasno normalno.A sad pane 20-25cm obustavljaju saobracaj,meteo alarm se aktivira,pff,sta bih dao se vrate to vrijeme pocetka 20 vijeka.

dugo toplo ljeto

Zaboravljas koliko je manje ljudi tada zivjelo u NK , koliko je manje bilo auta , ulica koje treba cistiti od snijega , NK je tada bio kao Kolasin ili Mojkovac a sad je veliki grad i normalno je da 20 cm snijega sada pravi veci haos nego nekada 50. Danas niko ne moze bez auta da mrdne a do prije dvadesetak godina auto je bilo luksuz. Sta mislis , zasto u velikim svjetskim gradovima 10 cm snijega izaziva zastoje na auto putevima , sigurno ne zbog nesposobnosti sluzbi nego zbog ogromnog broja auta i neiskusnih vozaca.

Nikola

Zanimljivo koliko se GFS razlikuje od EC-a po pitanju ciklona u Sredozemlju,samo da ga EC ne ukine.

sanjin

Trend je los. EC prepolovio padavine i znatno ublazio hladnocu nakon ciklonske aktivnosti.

boka

Po Yr.no ,Niksic za 3.01 uz kisu prethodno ,crta 20mm u obliku snijega bez neke juzine posle tog....daleko jos al  :72:

Južina

Nikola

Quote from: Južina on December 27, 2016, 13:56:36
Je li ovo samo meni sat netačan?
I meni je.
Izlazi su srednja žalost.
NAO i AO indeksi bi trebali biti negativni tamo posle 5-og,tako da prije toga ne očekujem mnogo.

Poledica

Dzoni

Poledica bolan u Ni'sice.  :62:
Bice nesto fino, bice.

michael

Quote from: sone on December 28, 2016, 00:10:59
Quote from: Niksic 3 on December 27, 2016, 13:03:53
Sve je jad kad,Niksic ne moze u sred januara barem 35cm da rokne,mogu da mislim kako je bilo 1930,1940,50,60,70 u Nk.Pane snijeg 50-60cm,nista strasno normalno.A sad pane 20-25cm obustavljaju saobracaj,meteo alarm se aktivira,pff,sta bi
h dao se vrate to vrijeme pocetka 20 vijeka.
Generacije tadasnje su bile vicne svemu i u svakom pogledu izdrzljivi ljudi.Danas muskarci nose helanke a momci su njezni kao djevojcice.Sve nesto " fensi"
Crno nam se pise kakvi su nam mladi.Crnogorci su kroz generacije bili ljudi gorstaci zvijeri doslovce.Ovo sad brate cast izuzecima nije ni zasta.

:22: :23:

A sto se prognoze tiče, skijanje od 8/9 januara.... svecano otvaranje

sko se opet odloži/pro promijeni,  :07: