News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Srednjoročne i dugoročne prognoze

Started by Admin, September 20, 2009, 18:09:54

Previous topic - Next topic

scepo

Jos je to daleko ali bojim se da je to prejak $ever za Pg sve bi to presusilo,navijamo da ciklon malo  promijeni putanju :122:

Miloš

Jako interesantan razvoj situacije vide globalni modeli za početak naredne sedmice. Ima tu potencijala, imaće šta da se prati.  :45:

bole

Previse daleko .........Sto se tice Pg 1001 faktor da se namijesti da bi vidjeli padavine u obliku snijega ;)
Dok u NK I CT to nije tesko prognozirat  :120:
+72h Respect

Fraka

Vec je to 144. sat na GFS. Ono sto je sigurno je da cemo izgleda imati sve preduslove za ciklogenezu koja ce nam bit bericetna: fantastican blok iznad Britanije i upliv Sibira... Mora bit dobro!

scepo

Samo sto je lose sto ovaj AC po njemu dublje zalazi u kopno za razliku od Ec :78:
Ukinuo ciklon koji je davao prosli izlaz sto je i bilo ocekivat :103:

bole

Nista to moja Fraka, jos 3 dana  :39:

Samo cemo da kesimo i gledamo  :41: kako se zatrpava Hrvatska i Slovenija, vec od prekosjutra :)

Nikola

Ukoliko EC nastavi da po malo pomjera AC zapadnije,posljedicno tome ce i ciklogeneza biti zapadnije,medjutim ukoliko ponovi izlaz GFS 18Z koji daje napredovanje AC ka istoku tada i ciklogeneza odlazi u Jonsko i Egejsko more.Na zalost ova bolja situacija je mnogo redja za podrucje Mediterana,ali da vidimo sjutra i naredna dva dana su presudna za period pon-uto.

JovanK

JovanK

Malo se GFS razilazi ali isto dobri izlazi . . .

mijo

top? suvi zalad za sada crta  da ne pricam o olujnom sjeveru koji se crta 9.10. i 11

Nikola

Ne mogu da vjerujem da se za 14/15ti crta gotovo indentican AC i prodor hladnoce kao sad za 8/9ti,ne bi trebalo da smo toliki maleri da se isto ponovi,valjda bude ciklona,ali o tome cu tamo sledece nedelje.

Dzoni

Za sad je ciklon iza zalada ispario...

Pantelija

Kad bi se ja pitao suvi zalad bez vjetra bi makar do 01. aprila bio :)

Poslato sa Tetrisa 13 in 1

Стенли

Bas tako Nikola, maleri.. Izgleda bice serija upada hladnoce sa sjevera pravcem prema Turskoj

Стенли

Danilovgrad

Kao je vrijeme poludjelo nista nije iskljuceno.

sanjin

Kako sada stvari stoje, do kraja februara se nista interesantno nece desiti.

Fraka

Ipak novi EC uvodi neke zanimljivosti nakon 192. sata.

sanjin

Brzo je to isparilo. Sada se za trecu dekadu februara crta pravo proljece. T bi dostizala i 20 stepeni.  :20:

Dzoni

Nazalost, iako sam sam sebi vikao "jezik pregrizao" :76: obestini se da proljece u ove nase krajeve lagano slijece...februar je vec ad akta, pitanje je ima li nam mart ista dati kad je snijeg u pitanju za nase krajeve.
Nisam optimista sagledavajuci ovu zimu u cjelosti. Nesto hladnija nego prosla ali sve u zbiru sitno.

SnowHunter

Na sjeveru je ova zima dosta hladnija od prošle, u prvih dva i po mjeseca razlika se kreće od -1.5°C do -2.0°C što je za tako dugačak period mnogo više od ''nešto'' hladnija. Ipak, Podgorica je ove zime do sada hladnija od prošle tek za nekih 0.7°C, pa i ne čudi tvoj osjećaj, Džoni... Ne moram napominjati da su obje zime prilično toplije od 30-godišnjeg prosjeka 1961-1990.

Dzoni

Quote from: SnowHunter on February 15, 2015, 02:37:51
Na sjeveru je ova zima dosta hladnija od prošle, u prvih dva i po mjeseca razlika se kreće od -1.5°C do -2.0°C što je za tako dugačak period mnogo više od ''nešto'' hladnija. Ipak, Podgorica je ove zime do sada hladnija od prošle tek za nekih 0.7°C, pa i ne čudi tvoj osjećaj, Džoni... Ne moram napominjati da su obje zime prilično toplije od 30-godišnjeg prosjeka 1961-1990.
Upravo tako @SH.
U prvom redu sam mislio na juzne i djelimicno centralne krajeve gdje je zima upravo vrlo malo hladnija u odnosu na proslu, na sjeveru svakako da je bolja sto se vidi i iz podatka koliko je malo snijega bilo prosle godine a sada je ipak ta situacija znacajno bolja.

Stefan600

Narednih 5 dana lijepo i suncano vrijeme, pravo za mali predah od kisne zime koja nas je zadesila u Podgorici.  :45:
Od 21. pa na dalje, GFS i EC crtaju promjenu vremena. Moze se reci da ce sigurno biti nekih ciklona, a to koliko ce i hoce li uticat' na nas, vidjecemo narednih dana..
Po ovome sad to bi bile uglavnom slabe padavine, a da budem iskren, uopste se ne radujem promjeni, jer mi ovo sasvim odgovara.  :03:
Februar 2012. :)

niksicki

Više se nemamo čemu nadati mi u nižim predjelima. Može se desiti da naleti hladnoća dan, dva, ali to je sve, dan je dugačak... Za snijeg ne bi moglo bolje, nego da ostane kao ovih dana. Uveče ga fino smrzne, tako da tokom dana iako su veće temperature ne topi ga mnogo.

Nikola

U narednom periodu,bar do pocetka marta,tesko da ce se probiti S.Atlanski sistem,bice povremenih frontalnih prodora,za nize nista znacajno.

Ukoliko ostane tako,bice ovo drugi put od 2000te da dvije zime nije bilo pokrivaca u Pg.