News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Srednjoročne i dugoročne prognoze

Started by Admin, September 20, 2009, 18:09:54

Previous topic - Next topic

Mađo

Možda je bio samo u tim izlazima precizan, valjalo bi viđet neđe u arhivu što su crtali śutrí-dan ili prekśutrí.
A možda se zaista popravljaju na srednjeročne staze.  :62:

To bi nam značilo baš dosta, znajući da se naše karte itekako oslanjaju na njihov output.  :27:

Nikola

Quote from: scepo on December 04, 2012, 00:17:05 Bilo to bio snijeg u Pg na 192h sto crta Gfs 18z Nikola? :32:
Ne,ali uz takav minus po visini i ona grdosija sa sjevera sto salje,u narednom bi periodu bilo,cekacemo jos 2-3 dana da bi znali za sledecu nedelju.

LOMIBA

sta mozemo ocekivat posle vikenda?  :101:
U dobru se ne ponesi!

Nikola

Quote from: nikolA on September 23, 2012, 17:13:52
Quote from: nikolA on August 22, 2012, 21:48:12
Italijanski meteorolozi prognoziraju prvu dekadu septembra bez nekih znacajnih promjena,bice manjih zahladjenja,a od sredine mjeseca vise padavina,mada to bi i svako od nas prognozirao,standard.
Nakon sto su prilicno dobro procijenili situaciju veci dio Italije i JAdrana,sad prognoziraju da ce jesen biti u prosjeku sa padavinama i hladniji u drugoj polovini posebno na Jadranu.
Quote from: nikolA on November 23, 2012, 18:05:55
Polarni vrtlog slab,AO negativan,pripremite lopate  :11:
Quote from: nikolA on October 30, 2012, 22:00:19
Ne nadam se necemu znacajnom na jugu u novembru,ali u centralnim i sjevernim predjelima bice zanimljivo.
Decembar je pocetak euforije za snijeg na jugu.
Idemo dalje.

Sad prognoziraju velike hladnoce u januaru.

mareeram

Evo accuweather vam je napisao sada 113 cm snega u Zabljaku u periodu od 03. - 10.01.2013.! :99: :05:

petar

sanjin

Quote from: petar on December 25, 2012, 20:37:59
kad nas uopste ocekuje zahladjenje
3-4. januar prema sadasnjim izlazima.

Dzoni

Ma i to je,moj "Putine" kameno za nase krajeve. Za sjever to znaci novi snijeg.

Poseydon

Kako stoje stvari EC prognoza za period 15.12. 2012.- 15.01.2013. da ce temperature biti iznad prosjeka, a padavine u okviru normale se ostvari.  Nadam se samo da bi kraj ovog perioda konacno doveo zimu u nase krajeve

mirko

Meni je licno dosta zime, treba se grijat, troskovi su to, ne kazem da ne volim snijeg ali... :28:

niksicki

Quote from: mirko on December 26, 2012, 11:35:39
Meni je licno dosta zime, treba se grijat, troskovi su to, ne kazem da ne volim snijeg ali... :28:

:102: A dje si vidio zimu dosad,na tv mozda ili na yutubu?Kako me nerviraju ovakve stvari kad neko kaze volim zimu i snijeg,a posle 2 dana sa 5 cm snijega odma kazu dosta mi je.To je isto kad bih rekao volim ja ljeto i more,opalim do na primorje plaknem se jedno 10 minuta i kazem aj kuci dosta ga je bilo ove godine  :07:.
Sto se ovoga vremena tice u periodu koji treba da je najzimskiji i koji je najbolji za snijeg(kraj decembra i pocetak januara) mi po ko zna koji put gledamo smrdljivu kisurinu na plus 17,5 stepeni  :75: .Mada oko 10tog sam gledao vrijeme na b92 i kunem vas se da su vrhunski predvidjeli ovaj period.Mora da su u pleca gledali ili nesto tako  :11: .A sto se mene tice ja imam nekakav trip da nakon onoga "ranog" snijega u decembru da ce vecini zime proci u nikakvom vremenu.

winter

prenka

Isti sam ti Niksicki  :05:  Prateci zadnjih 10 godina zimske situacije ne uvijek ali vecinom je bilo kad snijeg porani u decembru ,vise ga podgoricani tesko vide (mislim na pokrivac) .Mada zadnje godine su nesto sto je iznenadilo i profesionalce .Cudno je vrijeme zadnjih godina s tim ce se sloziti mnogi ,a i da se primijetiti po mnogim  brojkama .Ono sto je sigurno zima ima jos dosta da pokaze ,uostalom nije zima samo SNIJEG   :03:   Ono sto je vidljivo na kartama jeste da ce prvi dani nove godine proteci u finom i malo toplijem vremenu (za nas juzne ) .AC se drzi pirinejskog poluostrva i sredozemlja ,dok cikloni bombarduju skandinavce  :05:

winter

Docemo i mi na red bice ciklona pusti sad Skandinavce neka se iscefe  :11:

Bole-PG

zanima me da li ce austrijski alpi imati zahladjenje neko i snijeg oko bozica
Podgorice grade moj!!!

Nikola

Oko 3-4.januara pocetak promjene vremena,tj.povratka prave zime.

Bole-PG

Podgorice grade moj!!!

skener

Po sada[njem materijalu izgleda da cemo za Badnji dan i Bozic imati jako zahladjenje,samo ne znam da li ce biti praceno padavinama  :23:

prenka

Po EC kartama  za badnji dan i bozic ocekuje nas jako zahladjenje ali bez padavina .Imamo situaciju koju smo imali cijelu proslu zimu do februare ove godine ,gdje je AC  tako pozicioniran, da  Grcka i Turska  najvise profitiraju .

perob

Prosli Bozic i Badnji dan su bili na sjeveru sa padavinama cak stavise u mom selu kod Andrijevice je palo za ta 2 dana negdje oko 50 cm snijega...

Fraka

6. 7. i 8. je vjetar razmicao.. sjecam se da sam letio za Bg, vece traume nisam u zivot imao haha. Bas je bilo studeno i vjetrovito. Tesko perob da je bas tih dana palo 50 cm uz takav vjetar.. mozda par dana prije ili kasnije.

Poseydon

Ispari zahladjenje, prikloni se Ec GFS-u, koji vidi narednih 15 dana suvo i stabilno uz kratkotrajnu nestabilnost 3. I 4. Januara. Dnevne temperature dosta visoke.

skener

Da,vidio sam i ja to, ali nadam se da ce se vratiti...mada nije skroz ni isparilo,ali je znatno ublazeno...

Nikola

Mislim da prvih sedam dana januara nece donijeti nista znacajno.

perob

evo slike pa vidi koliko je napadalo a to je bilo 6-og januara a padao je do 7-og uvece