News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Februar 2021.

Started by sanjin, January 25, 2021, 21:53:39

Previous topic - Next topic

sanjin

Meteogram GFS daje 9mm za Pg u subotu.

https://ibb.co/H4FMGLq

Ovo je do sad najvise.

sanjin

Quote from: dacolik on February 11, 2021, 22:41:06
Jeste li pratili vijesti? Ako sam dobro cuo, admin rece da je umjeren sjeverni vjetar u subotu a u nedelju jak orkanski...
Sad sam ga preslusao. Govoreci uopsteno o CG za subotu, rekao je "oblacno sa slabim do umjerenim snijegom, a na primorju snijegom i susnjezicom", za vjetar je kazao "umjeren, krajem dana jak"  a u nedjelju ponegdje orkanski.

Zavrsio je sa konstatacijom da, uprkos vjetru, postoje realne sanse za snijeg i na jugu.

Admin

Lijepo bi bilo da sjutra tokom drugog dijela dana vjetar bude slab i da oblačnost malo zakasni!

Dzoni

Ec neznatno smanjio padavine za pg, u odnosu na prethodni izlaz. I dalje je to respektabilnih 5-6mm...Gfs pojacao padavine pa daje skoro 2X vise, sto je bas nerealno. Icon presusio.
Da vidimo jos izlaze sutra ujutru.

Dzoni

Quote from: sanjin on February 11, 2021, 23:25:22
Quote from: dacolik on February 11, 2021, 22:41:06
Jeste li pratili vijesti? Ako sam dobro cuo, admin rece da je umjeren sjeverni vjetar u subotu a u nedelju jak orkanski...
Sad sam ga preslusao. Govoreci uopsteno o CG za subotu, rekao je "oblacno sa slabim do umjerenim snijegom, a na primorju snijegom i susnjezicom", za vjetar je kazao "umjeren, krajem dana jak"  a u nedjelju ponegdje orkanski.

Zavrsio je sa konstatacijom da, uprkos vjetru, postoje realne sanse za snijeg i na jugu.
Odlicno data prognoza, oslikava ono sto materijali govore.

scepo

Eo apdejtovani wrf 3km, bas fina rupa, fala mu vala, moga je makar onu najsvetliju zelenu staviti..

Послато са SM-A600F помоћу Тапатока

sanjin

Mislim da onaj gornji meteogram nije azuriran i da se GFS priblizio EC-u po kolicini padavina. No nebitno, to su sve razlike od 1-2mm.
Kao sto rece Dzoni, da pogledamo jutarnje izlaze, prije svega modela visoke rezolucije, a nakon toga nam ostaje da gledamo u nebo i molimo se Manituu.  :67:

dacolik

Quote from: scepo on February 11, 2021, 23:49:15
Eo apdejtovani wrf 3km, bas fina rupa, fala mu vala, moga je makar onu najsvetliju zelenu staviti..

Послато са SM-A600F помоћу Тапатока

Banujte ga.

EagleS

Bih da mogu kako, no će bit da je najpametniji od svih (pričamo o modelu  :120: da ko što ne pomisli drugačije)
The absence of evidence is not the evidence of absence

Nikola

Kako EC daje da za 3h imamo 1mm to je oko 0.3mm po satu što jasno govori o jačini padavina,jedino da je T2m 0C ili manja imali bi neku akumulaciju ovako ćemo gledat padanje,što je bolje išta nego ništa.
Evo dva meteograma EC-a i Swiss 4x4 HD

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

vanja

Ovo su granicne situacije. Evo sa Windy app 4 modela.

Aquaria

Najjača bi fora bila da na kraju udari kiša usred minusa i vjetra. I to da oplete jedan dobar pljusak, a mi da se pitamo odakle.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

vanja

Quote from: Aquaria on February 12, 2021, 02:04:01
Najjača bi fora bila da na kraju udari kiša usred minusa i vjetra. I to da oplete jedan dobar pljusak, a mi da se pitamo odakle.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

hahhahahaha to bi najace bilo :D 100 litara kise  da uspe  :120: :11:

Dzoni

Quote from: vanja on February 12, 2021, 01:11:33
Ovo su granicne situacije. Evo sa Windy app 4 modela.

Gfs na windy jutros povecao padavine...

sanjin

Ec i Gfs jutros ujednaceni za Pg- oko 7mm. Modeli visoke rezolucije i dalje suvi. To je to. Sad nam ostaje da pratimo parametre u real time-u. Nazalost podatke za vjetar nemamo. :55:

Moja procjena je da ce biti padanja snijega ali uz minimalnu mogucnost formiranja pokrivaca.

Dzoni

To je na osnovu date situacije i iskustva prethodnog najrealniji epilog. Doduse, mogu prvi padavinski termini (12-18h) da iznenade jer tada ne bi trebalo da bude jakog sjeverca pa se mozda tada formira i statisticki cm pokrivaca.

Miloš

Ako se nešto bitnije ne promijeni na prognostičkom materijalu, cijelo primorje bi moglo osvanuti pod sniježnim pokrivačem u nedjelju ujutru. Tradicionalno je favorit u ovakvim situacijama Ulcinj gdje bi moglo i blizu 10cm da padne ako se kockice poslože kako treba. Dobro stoji i Bar. Podgorica i sjeverni dio primorja lošije zbog severoistočnih strujanja, ali i tamo su solidne šanse za sniježni pokrivač.

St.

Modeli prepoznaju takozvanu "martinićku" mećavu. Koja raznosi sve od Gostilja i Spuža do Danilovgrada i Orja Luke. Sa orkanskim udarima. Rijtko je kad na snazi..
Transmate...

Dzoni

Quote from: Poledica on February 11, 2021, 11:43:18
Dzoni moze li link ove aplikacije?
Poslao sam ti u inbox, nadam se da si vidio. Sorry za kratak off.

vanja

Quote from: St. on February 12, 2021, 13:10:15
Modeli prepoznaju takozvanu "martinićku" mećavu. Koja raznosi sve od Gostilja i Spuža do Danilovgrada i Orja Luke. Sa orkanskim udarima. Rijtko je kad na snazi..
Transmate...

prosli put je tigle  s kuca poskidao. neka, ne prizivaj djaola.moze biti zeznuto bas.

vanja

Quote from: Dzoni on February 12, 2021, 07:51:33

Gfs na windy jutros povecao padavine...

sad smanjio za litar ipo  :11:

Dzoni

Cini se da ciklonski proces dolazi ranije i ranije se zavrsava. Padavine vec od jutarnjih sati, sto je bolja varijanta zbog snage vjetra u terminima prije 20h.

dacolik

Ali je losije zbog pada temperature

Buc

Saznacemo sjutra

Sent from my iPhone using Tapatalk

boka

Nista znacajno se nije promijenilo na novi izlaz GFS ...