News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Januar 2021.

Started by Nikola, January 01, 2021, 02:12:30

Previous topic - Next topic

Matija Milosevic

Koliko je sanjine u KL u 13 h
Umjerena kisa trenutno  :107:
4.8 trenutno ,osjetljivi smo na ova juzna strujanja  :12:

sanjin

Matija Milosevic

Sprdaju se Pljevlja sa nama  :120:
Dok se kod nas topi tamo trpa  :79:
Visoka trenutno 5.2

mecava

Nakon umjerene kise javljam susnjezicu u BP. Temperatura +1.3 °C.

NK sve ce biti dobro

Velika kiša se ipadala u NK sve do sad.
Sutjeska je naša dika, to je snaga pobjednika,
volimo vas mi smo s vama, vi ste radost Nikšićana!

Miloš BP

Sad vec snijeg.
Only black and white

Mladen

Trenutno na Žabljaku umjeren do jak snijeg, bilo je susnježice oko 1h, evo već sat i po pada čist, suv snijeg. Poslije ću postaviti nekoliko fotografija kad se vratim iz šetnje.

Matija Milosevic

Pada ko iz kabla  :107:
5.8 stepeni

sanjin

Savin Kuk i Viline Vode snijeg. Na Jezerinama kiša. Po kamerama, izgubile su desetak cenata od jutros.

sanjin

Matija Milosevic

Opada naglo temp.na Bjelasicu  :114:
I kod mene cini mi se  :79:

sanjin

U pravu si. Pad od 4 stepena u KL.  T 1.6 za sada.

Matija Milosevic

Da sad Sam htio da napisem to
Kakav pad temp.preseverilo je  :114:

sanjin

Izgleda da je presnijezilo na Jezerinama.
Na Vilinim Vodama blizzard.

staracfoco

Kod mene ponovo snijeg umjerenog intenziteta. Nijesam baš ljubitelj snijega na graničnim temperaturama ali kad ne može bolje onda prihvati ono što ti se daje. Malo sam šetao autom po okolini grada. Solidan snijeg svuda ali putevi očišćeni. Zapalo mi je za oko da je vodostaj i  Lima i pritoka u blagoj stagnaciji. Očigledno je da je kompletno slivno područje pod snijegom jer bi, obzirom na količinu padavina, svi vodotoci bili iz brda u brdo.

Matija Milosevic

Mecava idemo  :79: :79:
Sacuvase dosta snijega

sanjin

Iako na Zabljaku trpa snijeg, izrazeno je sabijanje tako da visina u 19h iznosi 96cm.
Kolasin 17cm, Pljevlja 14cm.

Matija Milosevic

Msm da je palo 2 cm najmanje jak snijeg trenutno
Jak sjever 4m/s bilo je sigurno maklo 5 cm ali to je sad proslost  :79:

sanjin

Nekoliko vecerasnjih iz Berana....

Matija Milosevic

Ja sam evo tri sata napolju bio ovo je zima
Kakav snijeg uz sjever konacno ima 25 cm
Treca noc uz jak snijeg,sjutra se nadam da ce biti prava  :79:

sanjin

Visina snijega u 7h:

Žabljak 95cm
Gusinje 37cm
Rožaje 31cm
Andrijevica 26cm
Berane 25cm
Plav 25cm
Kolašin 20cm
Pljevlja 14cm
Bijelo Polje 11cm
Šavnik 9cm

Fraka

Odlicne snijezne brojke na sjeveru, a tek ce bit. Zima ima odlican potencijal ako se ostvari ovo sto EC potvrdjuje danas. Samo da ne bude opet "previse" snijega na sjeveru, pa i problema s tim. A ako je suditi ponstatistikama, oce, jer svaki mjesec je u neku ruku ekstreman.

Da bude on, kod mene 40 stepeni, na putu iz Bruneja za Australiju, kroz piratske vode Abu Sayyafa u Sulu moru.  :75:

staracfoco

Kad su padavine u pitanju, kod mene je, poslije ekstremno kišnog kraja decembra, i početak januara ekstremno bogat padavinama. Sa jutrošnjim podacima ostvarenost padavina u prvih 9 dana januara je oko 150% u odnosu na  prosjek za čitav januar. I još jedna zanimljivost. Naime, od početka januara bilo je samo jedno jutro sa t nižom od 0 stepeni, i to u vrijeme kad nije bilo padavina. Najčešće je to 0 stepeni.

Fraka

Zbog izrazito visokih minimuma, ova zima za sad je najtoplija, ali daleko od najgore. Cak stavise, idila u visinama, a ima potencijala da bude odlicna. Za sad jug nista, ali bice i tu svega kako stvari stoje

Matija Milosevic

Poceo slab do umjeren snijeg  :79:
Mislio Sam da ce kasnije  :120: :119: