News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Januar 2021.

Started by Nikola, December 30, 2020, 21:53:09

Previous topic - Next topic

Dzoni

Teska smorcina...Rijetko uzasna, dosadna i kisovita zima...
Cak su i oni suvi i topli decembri bolja opcija od ovog sto nas snadje od 01.12. pa sve do kraja ovog mjeseca.

Dado

Sjutra popodne u padavinskim terminima imamo -2 po visini, samo kazem  :122:

Nikola

Centralni i više oblasti na jugu sutra popodne i u noći 28./29. imaju šanse za snijeg(padanje/manji pokrivač)

Do februara za nizije baš loše,EC koji je u prethodnom izlazu crtao potencijalni AC nad Skandinavijom sad ga ukida.Definitivno se čeka sredina prve dekade februara,ako se što naprsno ne izmijeni.

vanja

Micev najavio u utorak u jutarnjim satima moguce provijavanje snijega u perifernim djelovima grada  :03:

Aquaria

Ali, citiram: "U planinskim masivima u neposrednoj blizini Podgorice iznad 500 m visine" Ovo sam samo ja, izgleda, čula - razočaravam narod cio dan

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

vanja

Quote from: Aquaria on January 25, 2021, 00:23:59
Ali, citiram: "U planinskim masivima u neposrednoj blizini Podgorice iznad 500 m visine" Ovo sam samo ja, izgleda, čula - razočaravam narod cio dan 6

hahhahah ja taj dio ne cuh. nekako shvatih sjeverni dio podno kuča će vidjet koju pahulju

Aquaria

Bio je detaljniji na RTCG u odnosu na Vijesti, a kako inače brzo priča, nije baš bilo lako ni pohvatati svaku riječ. Uglavnom, za niziju ništa vrijedno pomena.

vanja

vrlo intereresantan scenario dolazi  od 1 do 3 februara. jes da je daleko, mjenjace se ali vrijedi ispratiti  :109:

sanjin

Posljednja dva dana januara juzina i kisa. Prvog februara se smijesi ozbiljan snijeg u skoro svim brdsko-planinskim krajevima.

EagleS

The absence of evidence is not the evidence of absence

dacolik

Za PG previsoka temperatura.

Aquaria

Quote from: dacolik on January 25, 2021, 21:38:09
Za PG previsoka temperatura.
Za kišu nije no taman
Praštajte za off

sanjin

U cetvrtak ujutro umjeren do jak mraz u kontinentalnim predjelima, a uvece malo snijega. Ukoliko se na vrijeme ohladi prizemlje, mozda i PG vidi neku pahulju.

Nikola

U četvrtak veče suvo ili uz slabo provijavanje,ništa značajno.Ono što je loše da je GFS 12Z ukinuo silne padavine i zahlađenje za noć neđ-pon.

Gaga

Ec dosta los, hladnoca daleko od nas za 31-1, nemamo def srece  :35:

sanjin

Da, bas lose. Ali to je samo jedan izlaz. Mada ovo svakako nije bila situacija za PG.

Najgore je sto ni srednjorocno nemamo za sta da se uhvatimo. Crtaju se proljecne temperature.

Poledica

Ima li sta za sjever I centralni dio za ned pon ?

sanjin

Za sjever ima nesto malo. Za ostale mrka kapa.

Dzoni

EC uzas...Hladnoca nestala, proljecnje T u nizijama nakon petka...

Nikola

Śutra veče povoljni uslovi za snijeg ali malo padavina,(-3/4C 850mb),nulta izoterma na 500/600mnv,prizemlje će biti ohlađeno jer se oblačnost crta iza 19h, a padavine od 1h do 3h(petak).Moguće da će do sad ove zime to biti najjači snjegopad u PG  :75:

sanjin

Novi Ec daje 2-3mm centralnim i juznim krajevima za sjutra vece. T850hPa od -4 do -2. Prizemlje ohladjeno. Vidjecemo ujutro hoce li nam se smilovat finorezolucijski modeli ili ce opet bit mp3. :102:

U nedjelju ogromna kisa, izuzev na krajnjem sjeveru gdje ce biti dosta suvog vremena.

Buc

Bice snijega u februar ka vazda :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Dzoni

GFS daje mogucnost pokrivaca kod nas, statisticki, oko 1-2cm.
Ecmwf daje cca 2mm iz kojih bi mogao biti statisticki cm, teoretski, u ovakvim okolnostima, ali kad bi u kratkom intrevalu to palo. Prakticno, vrlo male su sanse.

Kad bi Bog dao, pa da nas iznenadi sutra vece, kao jedne januarske noci prije nekoliko godina.(ne mogu se tacno sjetiti koje godine, cini mi se da je januar mjesec bio) Modeli su tada, u vrlo slicnim okolnostima, davali tokom noci simbolicnih 2-3mm a palo je 6-8mm jako suvog snijega, pa smo imali ujutru nekih 7-8cm pokrivaca. Sjecam se, to je bilo jedno od najprijatnijih iznenadjenja !

Nikola

Milsim da je u pitanju noć 31. na 1. januar 2008. kad je palo za par sati 4-5cm.Śećam se te Nove godine do kasno u noć(do 2h) bilo je suvo bez značajne oblačnosti a onda ujutro oko 5cm snijega.Bio sam u DG tada.

sanjin

Ja se ne sjecam da je u Pg padao za Novu godinu. Izuzev jednom prije ~20 godina uz jak sjeverac i uhvatio se malo po travi.