News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Decembar 2019.

Started by Miloš BP, December 01, 2019, 08:51:47

Previous topic - Next topic

SnowHunter

Klimatološka zima je počela u zimskom duhu. Srednja temperatura prve pentade decembra (01-05.12) se kretala od -2.8°C na Žabljaku do 10.9°C u Baru. U odnosu na prethodnih 12 godina na sjeveru je odstupanje od čak -3°C, na jugu je hladnije od prosjeka za oko 2°C.

Miloš BP

Još 1 lijepi, hladni,zimski dan. Jutros -6°, max.oko 2.5, 3°. Po brdima koja nisu mnogo izlozena suncu,ima jos kompaktnog snijega, i inja..
Only black and white

Miloš BP

Preko 11mm kiše,palo, a i još pada, na temperaturi od oko 1°C.
Only black and white

Južina

Katastrofa.
Još se ova odvratna magla navukla :35:

Darko-Surdulica

Juce tokom dana ubila se kisa na T od 1C do 4C :107: 10mm.

Trenutno vedro jutro, nadam se da ce takvo vrijeme da potraje poduze, kad snijega i prave zime nema na vidiku...
T 2C

Poz sa jugoistoka :38:

staracfoco

Jutros t 3 stepena i nekakva ljepljiva magla(koja se još ne diže). Sve je mokro.

staracfoco

Još jedno maglovito jutro. T 0 stepeni.

Matija Milosevic

Matija Milosevic

Zabljak jak snijeg
Kolasin hladnije Iz sata u sat  :79:

staracfoco

Jutros 1 stepen,oko podne 5 stepeni,a trenutno oko 2. Čitav dan se cijedila suva drenovina i mislim da je palo oko 4-5 litara kiše. Trenutno slab sjeverni vjetar,bez padavina. Najavljeno osjetno zahlađenje,izgleda,kasni pa time ni prelaska kiše u susnježicu i snijeg nije bilo. Možda se u nastavku većeri nešto promijeni.

Matija Milosevic

Ocekivo Sam snijeg nocas u KL
Al nista jbg provijavanje samo  :79:

Miloš BP

Ovamo,čini mi se, ni provijavanja neće biti. Nemam šta da prigovorim @Staracfoco, postu. Opisao je stanje u BP samo tako- :62: Samo što je nešto više kiše palo. Trenutno oko 2.5°C.
Only black and white

sanjin

Vidim na FB da je u Rozajama pao snijeg.

Matija Milosevic

Vidim da pljevlja imaju merljive padavine zadnjih 10 min.
Mozda se nesto promijeni do kraja noci

Matija Milosevic

Hahahaha poceli krovovi da bijele
Mozda ipak izvucemo Koji cent  :79:

Mladen

Na Lovćenu trenutno pada snijeg. Autor videa Vesko Mitrović, izvor facebook https://www.facebook.com/Veskosjora.mitrovic/videos/10220744573301790/

Mađo

Kiša na Njeguše, sa pođekojom providnom rastopljenom pahuljom na metar kubni.  :67:
T u padu, 1.9

Matija Milosevic

Nista ipak u KL
Steta nije bilo jacih padavina,okolo Pao snijeg  :79:

Miloš BP

Ova šugava magla ubija zadnjih dana.. Iako nekih padavina ima u Cg, kod nas ona dominira, uz oblačno nebo.. Jedino je dobro što drzi temperaturu pod kontrolom, trenutno je 1°C, i mislim da neće puno ići gore. A mislim da ćemo se od nedelje pa nadalje tek družiti sa maglom.
Only black and white

niksicki

Jutros sam oko 3ipi prosao preko Trubjele bila je po koja rastopljena pahulja na +2, doduse nije bio bog zna kakav intenzitet. Tokom dana bili su se malo razisli oblaci put Vucja i Zupe i vidjelo se da se fino snijeg bio spustio. Na Orjenu jutros pao prvi snijeg, spustio se do 1000mnv.

Mađo

Na Njeguše i u Boku nevrijeme.Kiša,vjetar,bez prestanka. T između 4 i 5°.

Sniježno nevrijeme po vrhovima Lovćena.

Niksic 3

Niksic 44mm juce, trenutno T 7c.

staracfoco

Quote from: Milossss on December 13, 2019, 10:49:52
Ova šugava magla ubija zadnjih dana.. Iako nekih padavina ima u Cg, kod nas ona dominira, uz oblačno nebo.. Jedino je dobro što drzi temperaturu pod kontrolom, trenutno je 1°C, i mislim da neće puno ići gore. A mislim da ćemo se od nedelje pa nadalje tek družiti sa maglom.
Pogodio si posred mete. Uz T od -1, jutros odvratna,teška magla. Još se ljudski nije razdanilo.

Južina

Biće je ovih dana u izobilju.
Za divno čudo vazduh jutros nije toliko zagađen pm2.5 19.8

staracfoco

Jutros gusta magla i hladno. T-3 stepena.