News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Novembar 2019.

Started by Cirius, November 01, 2019, 00:07:33

Previous topic - Next topic

skener

Mislim da treba zabiljeziti podatak da je T u 10h u Baru bila 26 stepeni, a u PG 12 stepeni...iako je uzrok vjetar razlika je nestvarna  :29:

Niksic 3

Matija Milosevic

Krece jaka kisa u KL Iz jak vjetar  :107:

staracfoco

Kiša bez vjetra. Današnji dan je bio depresivan sa tamnim niskim oblacima.

SnowHunter

Bar je danas zabilježio ljetnji dan sa maksimalnom temperaturom od 26.3°C. To je novi datumski rekord, prethodni od 24.9°C je zabilježen 1961. Ovo je najkasnija 26-ica zabilježena u Baru od 1949, ali nije najkasniji ljetnji dan (Tmax≥25°C). Isti je zabilježen 13.11.2013. kada je mjereno 25.5°C.

Današnji ljetnji dan u Baru je 146. ove godine, što je drugi najveći broj u istoriji meteo mjerenja, ali daleko od lanjskih 171. Što se barskih tropskih dana tiče, opet je izostalo rušenje lanjskog rekorda, ali tek za jedan dan:

Kada se izvedu decenijski prosjeci dobije se skoro nevjerovatan graf:

Ostaje sumnja u homogenost barskog meteo niza, ali svejedno ovakav porast broja tropskih dana izgleda fantastično. Iz današnje perspektive nekadašnja ljeta se ljetima ne bi ni smatrala.  :120: Da napomenem da su brojke od 2007. izvedene iz synopa i mogu se razlikovati od službenih.

Niksic 3

Auh bas se klima promjenila, jebeno izgledaju ovi podaci za Bar. :13:

SnowHunter

Daleko realniji je odgovarajući grafik za Podgoricu. Rast je i ovdje veoma izražen, poslije 70-ih oko 10 tropskih dana više u svakoj novoj deceniji:

Matija Milosevic

Jak pljusak u Kolasinu  :107:oluja trenutno

Niksic 3

Treba izvadit podatke iz 1920-1940, tad su isto bila susna i topla ljeta.

U Niksic pljusti.

sanjin

Sa jutros izmjerenih 37 litara, Podgorica je ukupno na 499.3mm u novembru. Posto kisa i dalje pada, vec smo premasili 500 litara.

Mađo

Jutros sam izmjerio 80.8 mm padavina za protekle 24h,a ukupno u cijelom mjesecu,do jutros, 461 mm.13 dana uzastopno sa mjerljivim padavinama u novembru.

Niksic 3

Pada citav dan sa jakim juznim vjetrom.

Aquaria

Evo i mene u NK, pljuskovi ne posustaju.

Put je manje-više ok, s obzirom na vrijeme. Negdje kod Drenoštice je zastoj zbog udesa (nadam se da su putnici dobro jer je auto bukvalno spakovan za reciklažu). Na Bogetićima magla, na pojedinim mjestima se maltene može sjeći nožem koliko je gusta.

NK sve ce biti dobro

Znate li šta je danas u NK - pa ono kad je nedavno bila poplava u Nk je mala maca za današnji dan, noć i sinoć

Što kaže kolega pljuskovi ne posustaju, a što je najjače jačina vjetra uopšte ne utiče na smanjenje intenziteta.
Sutjeska je naša dika, to je snaga pobjednika,
volimo vas mi smo s vama, vi ste radost Nikšićana!

Matija Milosevic

I u KL haos jaki pljuskovi citav Dan  :83:

Aquaria

Žestoki pljuskovi uz povremenu grmljavinu gotovo cijelim putem od NK do pred samu Podgoricu. U gradu slaba kiša, kao da je drugi svijet.

Fraka

Velika kisa danaa u Kotor...  plima isto ogromna..  samo se barkom moze odit..

sanjin

I u Pg ima dobrih pljuskova u posljednjih sat vremena. Vjetar na udare jak.

NK sve ce biti dobro

Umjerena do jaka kiša konstantno.

Ovo odavno nije bilo da cijeli dan nema prekida od kiše bar 10 minuta.
Sutjeska je naša dika, to je snaga pobjednika,
volimo vas mi smo s vama, vi ste radost Nikšićana!

sanjin

Od jutros najvise kise palo je u NK - 64 litra. Zabljak 33mm, PG 27mm.

Poledica

Opet jaka kisa. Cijeli dan nije prestala sve zajedno 10 minuta.

Nikola

Studeno preko 100mm za 20h i preko 700mm u ovom mjesecu do sad.

I dalje slaba kiša uz slab do umjeren S vjetar.

Niksic 3

Najjaci pljusak do sad na snazi trenutno.

Gaston

Na Studeno se približava 900mm ovoga mjeseca, 874mm do sada:

sanjin

Studeno razbija.

U Pg veoma jak pljusak.