News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Mart 2019.

Started by Cirius, February 28, 2019, 23:55:30

Previous topic - Next topic

Dzoni

Quote from: Gaga on March 12, 2019, 00:38:51
Bogami eo ga sad mijesa malo i kod nas ne momente ili sam izludio  :120:

Nisi izludio...Mimo bilo kakvih ocekivanja, u Podgorici trenutno mixa snijeg i kisa ! Dosta pahulja pada na sofersajbnu, jasno se vidi.  :79:

Krivi

U Baru pada jak grad uz sjeverni vjetar, potpuni fenomen. Jak je front bio dosta, spustio T za skoro 8 stepeni, i donio je jak, na udare veoma jak vjetar.
GGMU!

Krivi

Plus sijeva I grmi hahah, a grad (ima i pahulja i zrnastog snijega) i dalje padaju dosta jako. Svašta, kakvo iznenađenje.
GGMU!

Nikola

Sad već jaki udari vjetra,slaba do umjerena kiša sa ponekom rastopljenom.Snijeg pada od ponoći iznad Kakaricke.

Gaston

35 cm snijega je palo na Jezerine:

Darko-Surdulica

Zimsko jutro sirom Balkana, u SC ovog jutra osvanulo 4cm snega, pada trenutno slab do umeren sneg.
T -1C, danas slicno vreme kao jutros.

Na Kukavici T -6C uz sneg.
Najhladnije na Kopaoniku uz T od -9C takodje uz sneg

JovanK

Dobar snjegopad od ovog prodora
Shever odlicno prosao :79:

Matija Milosevic

Vau,KL 37 cm samo za noc jel moguce  :79:

staracfoco

Do prije 15 minuta bili smo bez struje.Palo oko 20cm teškog,vlažnog snijega. Zbog jakog vjetra,dok su trajale padavine,formirali su se i sniježni nanosi,tako da snijeg nije ravnomjerno raspoređen. Moram ponovo o ljudima koji šalju izvještaje RHMZ. Nikako mi nije jasno otkud 20 cm snijega iz 0 mm padavina. Da mi bi da dočekam tu AMS da već jednom prestanemo da se zabavljamo rebusima.

EagleS

Ovaj vjetar, ovo je zdravlje... liječi  :102:
The absence of evidence is not the evidence of absence

Mađo

Quote from: staracfoco on March 12, 2019, 08:57:40
Do prije 15 minuta bili smo bez struje.Palo oko 20cm teškog,vlažnog snijega. Zbog jakog vjetra,dok su trajale padavine,formirali su se i sniježni nanosi,tako da snijeg nije ravnomjerno raspoređen. Moram ponovo o ljudima koji šalju izvještaje RHMZ. Nikako mi nije jasno otkud 20 cm snijega iz 0 mm padavina. Da mi bi da dočekam tu AMS da već jednom prestanemo da se zabavljamo rebusima.

Vjerovatno nijesu otopljene sniježne padavine prije nego što je poslat synop izvještaj.Treba sačekat izvještaj u 13h. http://195.66.163.3/arhiva/synop/?C=M;O=D
---
Na Njeguše palo oko 3-4 cm snijega.Duva sjeverac i oblačno je.

michael

Quote from: Matija Milosevic on March 12, 2019, 08:28:35
Vau,KL 37 cm samo za noc jel moguce  :79:

nisam bio jutros, ali imam vikedincu i često boravim u Kl, i mogu reci da nekad ozbiljno mitomane za visinu snijega u samom gradu. skoro nedje na prosarani snijeg stajase 30cm, no ajde, da vjerujemo da je tako više nego očima

Pg zaista zdravina, jako vjetar, nisko se spustio snijeg

Aquaria

Zdravina ili ne, meni je ipak nešto ljepše u kući  :11:
Vidjeh i ja to šaranje sinoć oko ponoći, ali nisam smjela da se usudim da prijavim - po onakvom vjetru je bilo teško i procijeniti da li su stvarno pahulje ili vjetar razbija kapljice, pa odaje takav utisak  :10:

Vjetar, izgleda, ponovo pravi haos po Bjelopavlićima, ali nadam se da neće biti štete kao prošli put  :02: Ovamo taman kad pomislim da je malo oslabio krenu još jači udari.

EagleS

Bjelopavlići jasno pod najjačim vjetrom

Bura

Hladan, oblačan i vjetrovit dan u Baru.

Rumija od maloprije:  :04: :04: :43: :43:

Izvor: BARinfo.me  http://barinfo.me/images/slike2/bar-12-03.jpg

Bura opet ima olujne i orkanske udare.

Najjači udari bure do 13h:

Bar 32 m/s
Herceg Novi 31 m/s
Podgorica 26 m/s
Tivat 22 m/s
Ulcinj 20 m/s
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Transmat

Nijd bilo stete kao prosli put. Ali je isto obaralo tigle i obaljvalo drvece. Bilo je udara preko 30 m/s. Mozda lokalno i do 35. Stao je vec sat ipo vremena.

SnowHunter

Quote from: Mađo on March 12, 2019, 10:17:54 Vjerovatno nijesu otopljene sniježne padavine prije nego što je poslat synop izvještaj.Treba sačekat izvještaj u 13h. http://195.66.163.3/arhiva/synop/?C=M;O=D

Jesi optimista Mađo!  :120: Nikad kod Berana nikakve korekcije nije bilo u popodnevnim klimatološkim izvještajima, zato su zimski padavinski podaci, kad nije kiša u pitanju, neupotrebljivi. Ponavljao sam više puta, jedino šavnički i rožajski podaci su OK, sve ostalo ništa ne valja. Evo, recimo, Bijelo Polje jutros u klimatološkom izvještaju prijavljuje besmislenih 13 mm, dok je AMS brojala do 37 mm i to je sigurno tačniji podatak.

Na najvećem broju stanica na sjeveru jutros je zabilježen najobilniji snijeg u cijeloj sezoni 2018/2019. Rekordni ovogodišnji novi snijeg je zabilježen u Pljevljima, Kolašinu, Beranama, Andrijevici, Plavu i Rožajama.

Žabljak je izmjerio 38 cm novog snijega i to je drugi najveći dnevni novi snijeg u sezoni, više je palo samo 28. novembra. Tako su dva najobilnija žabljačka snijega došla izvan klimatološke zime:

SnowHunter

Śever se malo poigrao na Vilinim Vodama:

Žabljak (-11.1°C) i Jezerine (-10.9°C) jutros u dvocifrenom minusu.

EagleS

Ne vidi se koliki je namet dok neko ne stane pored  :119:

staracfoco

Ovih dana nijesam baš u prilici da češće posjećujem forum,pa ,zbog toga,tek sad odgovaram Mađu,mada je to SnowHunter već učinio. Moj dobri Mađo,kad ovi moji posmatrači nešto pošalju to je zakovano i nema nikakvih promjena. Znam dobro ljude,neće oni čas ovako,čas onako.

SnowHunter

Quote from: EagleS on March 13, 2019, 12:40:52 Ne vidi se koliki je namet dok neko ne stane pored  :119:

Još jedna od jutros kad su ratraci krenuli u akciju, baš je žestoko namelo.  :119: :119: :119:

Biće dobrih snježanika na ljeto.  :43:

Današnji satelit:

Već sam pomenuo da je Žabljak imao dvocifreni minus. U prethodnih 10 godina srednji datum zadnjeg dana sa jakim mrazem je 15. mart, najraniji zadnji dan je 28.01.2014, najkasniji 22.04.2017.

Gaston

Rast nameta na Viline Vode:

niksicki

Bar oblacno i suvo. Ima i umjerenog vjetra. Zadnjih pola sata oblak je uhvatio Rumiju.

Mladen

Ne rade AMS... Šteta.

Mađo

Slab snijeg.Palo je nešto novoga preko onoga od juče,ali se i topi.T 1.3