News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Februar 2019.

Started by Miloš BP, February 01, 2019, 00:01:43

Previous topic - Next topic

pg

Oblačno sa slabom kišom T 12C
Treba pomenuti da je prošlo 7 godina od čuvenog 11.2.2012. i 58cm snijega u Podgorici  :43:
10.02.2012
11.02.2012
12.02.2012

NK sve ce biti dobro

Susnjezica. samo sto nije presnjezilo.
Sutjeska je naša dika, to je snaga pobjednika,
volimo vas mi smo s vama, vi ste radost Nikšićana!

milos555

Susnježica, jak vjetar.

Darko-Surdulica

Oblacno, suvo i hladnjije u odnosu na juce.
T 7C
Vrlo nisko ide snezna granica na Balkanu od ovog fronta... :79:

Miloš BP

Pala dobra.kiša. Presniježilo prije sat vremena. Trenutno slab intenzitet.. Dako ojača opet..
Only black and white

SnowHunter

Nakon zimskih i hladnih decembra i januara, već prva februarska dekada je donijela dah proljeća, posebno na jugu. Srednje temperature na glavnim stanicama su 2-4°C iznad all-time prosjeka:

Bar je bio topliji od prosjeka za čak 4.3°C, za nijansu toplija od ove je ostala samo prva februarska dekada nedavne 2017:

U Podgorici čim je otoplilo odmah rekord! Pomalo iznenađujuće, ali ovo je najtoplija prva februarska dekada u prethodnih 70 godina, odstupanje je iznosilo +3.8°C:

Februarski toplotni talas se lijepo vidi na grafu odstupanja srednjih temperatura u Podgorici:

U odnosu na cijeli period meteo osmatranja ovogodišnja prva februarska dekada u Podgorici temperaturno odgovara drugoj dekadi marta, u Baru čak i nešto kasnijem periodu, tj. prelazu iz marta u april!

Na sjeveru nije bilo ništa slično, tj. temperature su bile daleko od rekordnih. Samo u prethodnih 10 godina čak četiri puta je prva februarska dekada na Žabljaku, u Pljevljima i Kolašinu bila toplija od ovogodišnje. Dokaz kako i na vrlo malom prostoru mogu postojati velike relativne razlike u odnosu na višegodišnje prosjeke.

Viline Vode danas bilježe već 26 mm padavina u obliku snijega, ovako izgleda zatrpavanje na Jezerinama  :105::

sanjin

Tokom popodneva palo je nesto snijega u visim oblastima.
U 19h:
Žabljak 78cm
Kolašin 31cm
Pljevlja 8cm

Bura

Danas su u Baru pri prelasku fronta izmjereni udari vjetra od čak 40 m/s iliti 144 km/h . :36:  Evo tog dijela synopa: 91140:58: Otkako pratim, ne sjećam se da je synop sa bilo koje stanice u državi javio jače udare. Srećom, trajalo je kratko pa nije bilo štete (nadam se da nije bilo uopšte, a ne značajnije).
Palo je 14 mm, a temperatura je za pola sata pala sa 14°C na 9°C.
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Fraka

Bura, snimio sam danas djelic sto se radilo u kotor prije fronta,  bas zestoki vjetar bio, postavicu nedje, ne vjerujem da je bilo mnogo slabije. Sad lagana bura oko 10 stepeni. Fino je

Darko-Surdulica

U Surdulici pada slab sneg, uz jak severac,
T 0C
Visina snega oko 5-6cm

staracfoco

Kasno jesenje jutro.Poslije sinošnjih kiše i snijega ostale lokve koje se ne lede jer je T +1 stepen. Samo mi nije jasno đe izvještači HMCG izmjeriše prijavljenih 5 cm snijega. Mora da su se popeli na neki od krovova.

Matija Milosevic

Pljevlja 22 cm novog snijega  :107:
Najvise od ovoga talasa  :67:

michael

da, interesantna slika https://jahorinaprestige.com/camera/polipol_view/cam1_image.jpg   sa web camere sa pljica jahorina, jasno se vidi oko 45-50cm novog snijega po ljudima sto čiste baby lift

sela prema ljubisnji u pljevaljskoj opštini posebno,a i većina drugih nijesu prohodna, snijeg je znatno znatno veci naravno u okolini nego pljevljaskoj rupi

e sad ispred nas period ničega  :78:

ko može nek koristi

AnaNirvana

Vjetar u Podgorici, ali nije hladno

Fraka

Orkan u Kotoru...  Godina veoma jakog vjetra za sad... 

Matija Milosevic

Kotor grad ekstrema  :67:
Prijedasnji udar vjetra je isao najmanje 120 km na sat pomjerio me SA mjesta :107: :120:

AnaNirvana

Vjetrovito i hladno jutros u Podgorici

Niksic 3

Dobro u momentima nanosi snijeg kod mene u Musovini,u Klicevu slabije. :03:

sanjin

Žabljak se ponovo približava metru. U 13h mjeri 95cm.

vanja

samo obratite paznju na http://kolasin1450.com/me/webkamere
koje nevrijeme je gore na vrh zicare viline vode

michael

dzaba ako u podgoricu nema nista zanimljivo neće niko ni da gleda ni da obraca paznju  :11:

https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/zatvoren-put-savnik-zabljak

EagleS

Koje zdraavlje je ovaj vjetar, ovo liječi   :07:
The absence of evidence is not the evidence of absence

Miloš BP

Bogami ovaj lagani sjeverni vjetar Bijelo Polje,Berane,i Pljevlja- liječi.. Nigdje šugave magle..
Only black and white

Darko-Surdulica

Pretezno oblacno jutro
T -3C
Visina snega 12cm, a juce je max. visina snega bila 16cm, i padao je tokom celog dana, a na kraju je i sunce ogrejalo.

Danas uglavnom suvo, krajem dana i tokom noci, kao i sutra ujutru bice nesto snega, ali su to slabije padavine. Posle toga par dana stabilno uz temperaturu i do 10C.

Miloš BP

Pomalo iznenađujuće,po Ams-u, danas max. T.ispod nule. Jutros -7°, max.oko -0.5°C..
Only black and white