News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Januar 2019.

Started by Miloš BP, January 01, 2019, 00:50:46

Previous topic - Next topic

Poledica

Hladno nocas,vjetar razbija.  :107:

michael

ja sam u rodnim pljevljima, pada snijeg trenutno  :109:, ne znam tačno koliko ima možda oko 21-22cm
tiho bez vjetra

edit: prestao.... :103:

Darko-Surdulica

Umeren sneg ovog jutra u SC
T -3C
Visina snega 3cm...bice ga jos u toku dana, barem jos toliko :27:

Miloš BP

Ni danas nema podataka o snijegu u Bp. Ali ga ima oko 7-8cm.. -2°C, sve bijelo, samo kad nema bljuzge.. :45:
Only black and white

Matija Milosevic

Pljevlja dobro prosla od ovoga ciklona,Ako se moze Tako nazvati  :63:

Fraka

Ledeno kod mene. T opada konstantno i sad ne samo 4.5 uz olujni vjetar. Uh, odavno nije bilo ovako studeno odje

Niksic 3

Ledeno u Niksic.-2C u 12:00h,duva śever. :105:

michael

pljevlja cijeli dan slab snijeg... mislim da je u planinskim dijelovima (okolini) ludnica od snijega i vjetra....sela oko ljubišnje su neprohodna

staracfoco

Pravi zimski dan.Jutros 7 cm snijega uz T-3 stepena,u podne 8 cm snijega uz T -4 stepena. Slab snijeg provijava čitav dan.

Fraka

Nisam ocekivao ovako hladan dan iskreno.. T 3.5 stepeni, u kosti ulazi vjetar

Darko-Surdulica

Umeren do jak sneg, vetar povremeno pojacan pa bude i mecave.
Visina snega oko 5cm
T-4C

sanjin

Ovdje T 3.4. Pomet. Tmax oko 6.
U 13h B.Polje i Plav 10cm, Rozaje 11cm.

Danilovgrad

Gaston

Nekoliko dana sam na Studeno, -8°C je trenutno, fino duva śever.
Snijega samo u tragovima. :112:

St.

Quote from: Gaston on January 03, 2019, 17:00:25
Nekoliko dana sam na Studeno, -8°C je trenutno, fino duva śever.
Snijega samo u tragovima. :112:

Vau super.
Bio sam juce gore prilikom fronta, Hladno jeste. Stanje sa snijegom lose. Nadam se da je prema Ponikvici i Cetnom dolu bolje brzo cu prema jezeru. Uzivaj Gastone

sanjin

Niksic Tmax -0.1

Pg 6 okruglo.

Mađo

Njeguši, -5.7° uz pojačan sjeverac.Subjektivno do -14°.Cenat-dva snijega i leda na tlo.

Al3k5aNd4R

Ovo je rijetka situacija da ode u PG na 0° uz sjever? Inače koja je zvanično brzina vjetra u PG danas? Aplikacija yr.no sajta mi stalno izbacuje oko 2-3 m/s, a ove, tj. prošle godine je bilo i mnogo jačih vjetrova oko 5-7 m/s po toj aplikaciji ali mi nikada prozori nisu zviždali kao sada? Inače poslednjih godinu dvije sam baš razočaran prognozom tog sajta, a nekada sam njihovim informacijama najviše vjerovao. Ne znam šta se promijenilo u međuvremenu.
❄❄❄ --> Podgorica <-- | ❄❄❄ |My gallery on 500px | Mačka mala | ❄❄❄

EagleS

Quote from: Al3k5aNd4R on January 03, 2019, 20:17:10
Ovo je rijetka situacija da ode u PG na 0° uz sjever? Inače koja je zvanično brzina vjetra u PG danas? Aplikacija yr.no sajta mi stalno izbacuje oko 2-3 m/s, a ove, tj. prošle godine je bilo i mnogo jačih vjetrova oko 5-7 m/s po toj aplikaciji ali mi nikada prozori nisu zviždali kao sada? Inače poslednjih godinu dvije sam baš razočaran prognozom tog sajta, a nekada sam njihovim informacijama najviše vjerovao. Ne znam šta se promijenilo u međuvremenu.

Tvoja vjera u aplikaciju  :11:

Bilo je stvarno par izuzetnih udara prije pola sata. T -3°C
The absence of evidence is not the evidence of absence

michael

Pljevlja sad snijeg, umjeren intezitet

Bura

Quote from: Al3k5aNd4R on January 03, 2019, 20:17:10
Ovo je rijetka situacija da ode u PG na 0° uz sjever? Inače koja je zvanično brzina vjetra u PG danas?

Jeste, mada je opet znatno češća situacija nego na primorju; ovamo je to prava rijetkost.
Vjetar je danas u Podgorici bio srednje jačine oko 6-7 m/s, najjači udari su bili 22 m/s iliti 79 km/h.

U Baru oblačan i vjetrovit dan, hladan. Trenutno idalje oblačno, bura veoma jaka, na udare olujna, T 2.3°C. Zima i po.  :45:
Bolje gram nafake no kilo mozga.

vanja

ams masline je zabiljezila udare od 44/kmh ali ona se nalazi na stotinak metara od kakaricke tako da tu vjerujem nisu tolko jaki udari kao npr na stari aerodrom ili mozda na pobrezje,zabjelo... mjerimo 1.5 stepena, subjektivno -2.6 stepena.

michael

Malo sam dosadio, ali snijeg u pv iznenadjujuce ne posustaje....vecina sela je neprohodna inace zbog snijega i vjetra, cak i slabije progodni reg i mag putevi

Dok vi trabunjate o podgorici gore prava idila...

Stefan600

Dobra je stvar sto ljudi pisu i kad nema snijega i to sam uvijek postovao na forumu iako sam ja poslednjih godina na off sto se tice foruma... Krivo mi je zbog toga, ali to ne krijem :)
A sto se tice Pljevalja, bas mi je drago sto ga slaze gore. Vazda omanu sa kolicinom padavina u odnosu na recimo Kolasin, Zabljak itd.. Neka
Ima li kojim slucajem koja slika?
Februar 2012. :)

milos555

Udari vjetra u Nikšiću dostizali su 90 km/h, srednja jačina je išla do 12-13 m/s. Sada je vjetar znatno oslabio, T -4°C