News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Decembar 2018.

Started by sanjin, November 28, 2018, 19:59:42

Previous topic - Next topic

Poledica

U cetvrtak simbolican a u subotu veci  :114: ako bude srece

Nikola

U četvrtak ima uslova za snijeg ispod 500mnv na jugu,sve će zavisiti od tajminga naoblačenja i početka padavina.
EC 12Z se priklonio GFS-u za period posle,kao i uvijek ide ka toplijoj varijanti.

Poledica

Ima li sanse za snijeg kod nas u subotu?

Niksic 3

Smanjene padavine za subotu.Putuj evropo.

Poledica

Po yrno padavine u petak i to kisa (pricam za Nk).Smijesno zaista.

Poledica

Za cetvrtak se daje snijeg ali kiša u subotu.Steta.

Južina

Sve su prilike da još jedan decembar ide na smetlište  :20:

sanjin

Modeli jos uvijek setaju naredni ciklon. Sada ga daju za cetvrtak, sto je za CG mozda i najbolje jer tada jos ima dovoljno hladnoce na 850hPa. Treba pricekati do sjutra vece, kada bi trebalo da situacija bude jasna.

JovanK

Vidim da ICON vidi snijeg za Pg u cetvrtak...
Tmp bi bila niska ali ne znam da li ima sanse....?

Fraka

Sto se primorjantice,  ovo su svakako najbolje situacije,  jer te cikloncine nama ne donose nista. Postoji lijepa sansa za malo pahulja na moru u cetvrtak.

EagleS

WRF daje padavine, daje konstantan minus po visini par dana unazad, daj ga i za taj dan, vjetar minimalan, tu svi svi činioci... dakle sve je moguće osim snijeg u Podgorici... na to zaboravite, padaće kiša fina na 5°C, treba nam-5,-6 po visini i vedrog neba u noći prije ali izgleda da će prerano stići naoblačenje. Termin padavina će se šetati ali bolji minus i neka promjena T2 teško.
The absence of evidence is not the evidence of absence

Nikola

Primiče se nestabilnost koja ide linijom obale,oko 23h bi trebala biti tu.

Poledica

Sta se moze ocekivati za cetvrtak?

sanjin

U vecini kontinentalnih predjela snijeg. A u kojoj kolicini, sacekacemo modele bolje rezolucije da nam pokazu.

Poledica

Po yrno i to je diskutabilno.Malo padavina,posle toga toplo.Nema odje nista.

EagleS

Smanjio padavine wrf i oslabio blago hladnoću tokom četvrtka. Cetinje i Nikšić bi mogli proći i dalje sa sniježnim padavinama.

Nikola

Odličan GFS 12Z za četvrtak.

EagleS

Yr.no mi je svetski, ne bi dao ili malo pojačao padavine sile nema...

Nikola

GFS  po običaju najhladniji, EC najtopliji a UKMO u sredini.Padavine bi trebale da krenu nešto prije podneva,vjerovatno će T2m biti previsoka za najniže predjele.Cetinje ovog puta će dobro da prođe.

Poledica

A mi?Barem padanje snijega?

sanjin

Gotove prognoze povecale padavine za cetvrtak.

Niksic 3

Quote from: Poledica on December 10, 2018, 20:12:41
A mi?Barem padanje snijega?
Bice snijega :79:.
Dolazim u Rastoke da se grudvamo :15:.

Poledica

Sve u svemu bice snijega u cetvrtak,od petka kisa i toplije.Klasicna prica nasih zima.

bole

KISA I SAMO KISA :)
Nema snijega ni na Bijelasicu, a ne sto drugo....
Bice jedna staza vjestacki osnjezena za otvaranje u Subotu

Niksic 3