News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Decembar 2010.

Started by Miloš, November 26, 2010, 16:48:14

Previous topic - Next topic

Poseydon

Ne, u ranim jutarnjim satima u subotu krece kisurina :10: Los GFS6Z

Danilovgrad

Nece kisa prije 01h kod nas u DG... :11:

Miloš

Uh, šta nacrta ovaj NMM jutros za Podgoricu. Nakon ovoga, ne mogu više sa sigurnošću da tvrdim isto što i juče.  :80:

Poseydon

Taman ce ovako i biti, mozda bude malo vise snijega do ponoci i to je sve.  :80:

LOMIBA

Quote from: Poseydon on December 15, 2010, 09:39:16
Ti bi da pane i da ostane ? Mnogo trazis :11:
nemogu ja cistit snijeg na +30 stepeni..zato se brinem... :27:
U dobru se ne ponesi!

sone

Ohrabrujuca prognoza za PG iz HMZ.Po njihovoj prognozi Podgorici nece hvalit snijega!

Danilovgrad

U petak krajem dana u svim predjelima jače naoblačenje, sa umjerenim ili obilnim sniježnim padavinama skoru u svim predjelima, a na primorju i kišom. HMZ CG....

Nema kise u DG.. a i ako je bude nece istopiti 50 cm napadalog snijega...  :102: :102: :102: :102:

Danilovgrad

:32: nebitno..
Znaci najavljuju se obilne snijezne padavine za petak krajem dana, a s obzirom da smo zona obilnih padavina ocekujem veliki snijezni pokrivac u DG.. Bice 20cm siguran sam, ali ce ga "odraditi" jugo i kisa do jutra.

Danilovgrad

http://www.meteo.co.me/modeli/NMM_1ecg/sss1.php
Pokazuje obilne snijezne padavine u dijelu centralne CG tacnije CT-DG.

Miloš

Biće snijega u petak uveče, makar na kratko da se zabijeli, to je gotovo sigurno. Ali je situacija za drugi dio noći sve lošija.
Nulta izoterma na 850mb stiže skroz do primorja, a u takvim situacijama, čak bi i kod Mađa moglo da okrene na kišu, a kamoli u Kazanu i Danilovgradu.
Današnji izlazi su znatno lošiji od jučerašnjih, možda 12Z nešto promijene na bolje.

vanja

Podgorica: Pretežno ili promjenljivo oblačno, uz mogućnost provijavanja snijega. Pojačan sjeveroistočni vjetar poslijepodne u slabljenju. Jutarnja temperatura vazduha oko -1, najviša dnevna do 3 stepena.

:101:

Danilovgrad

Da, da... Znam da ce od 01h okrenuti na kisu, mada samo bice dobro neka on napada do 01h ostace nesto  :11:

Stefan600

Ima li neko nesto novo da kaze?  :12:
Februar 2012. :)

milos555

Ostaje nam da cekamo....  :101:  Ako na primjer u Nk padne 20 cm snijega oce li se odmah istopiti sledeceg dana posto je najavljena kisa...  :12: Kakve su mogucnosti???  :02:

Admin

Navijajte za padavine ECMWF-a, a vjetar i temperature GFS-a i snijega neće faliti!  :79:

Miloš

A šta ćemo ako dođu padavine GFS-a, a vjetar i temperature EC-a?  :02: Ne znam, ali mnogo se puta u ovakvim situacijama EC pokazao kao pouzdaniji. Možda ćemo malo više znati kad vidimo večerašnje 12Z izlaze.

Ni za Beograd se nikako ne slažu ova dva modela, ali za razliku od Podgorice, ovamo EC crta dobar snijeg (preko 10cm), a GFS neke simbolične padavine (uglavnom ledena zrnca ili tako nešto što pada pri izdignutoj inverziji).

Madjo

Postoji jedan kritičan momenat kada klin toplijeg vazduha preskoči sa zapada na naš zapad; tu je moj kraj osjetljiv.U terminima poslije se povlači i opet stojimo u minus po visini.

Cirius

Quote from: Madjo on December 15, 2010, 16:41:12
Postoji jedan kritičan momenat kada klin toplijeg vazduha preskoči sa zapada na naš zapad; tu je moj kraj osjetljiv.U terminima poslije se povlači i opet stojimo u minus po visini.
Da,  onaj rep toplote kroz Otrant sto stalnu ulazi na jug Jadrana,  pa na nas.  GME/DWD  ga veoma konkretno vidi,  kriticno u drugom dijelu noci,  kako god da se pozicionira centar ciklona  (a i tu se jos dosta luta,  neki ga crtaju ravno na nas,  a neki na centralnu,  pa i sjevernu Dalmaciju).

Miloš

Nikako mi se ne sviđa zadnji GFS 12Z. Još izraženiji prodor toplog vazduha po visini, čak ni u Beogradu ne bi padao snijeg, a kamoli u Podgorici.

Vjestica

Mozda ipak ne bude tako jakog vjetra,pa ipak prvi red crnogorskih planina zadrze jugovinu dolje ?!?!

Madjo

Bogami, kad Gfs crta toplije ne valja rabota.Uvjek je nekako ladniji od EC-a. Dobro, čekamo EC 12z.  Po Coampsu 12z centar ciklona ispod 990 mb i situacija slična Ec-u.

sone

Pamtim situacije da je Podgorica znala da zadrzi snijezne padavine uprkos prognozama da prelaze u kisu,da li ova moze da bude takva,moze li PG odoljeti do jutarnjih sati subote?

Madjo

Pošto se Dragica po zadnjem izlazu Gfs-a još produbila, trebalo bi obratit pažnju na vjetar kod nas.Vjerovatno će taj vjetar bit presudan, koliko će jako udarit preko par naših kritičnih tačaka, Boke i Ulcinja  :78: E, kad čujem huku preko Krsca sve će mi bit jasno bez gledanja u karte  :80: 

Quote from: sone on December 15, 2010, 17:43:06
Pamtim situacije da je Podgorica znala da zadrzi snijezne padavine uprkos prognozama da prelaze u kisu,da li ova moze da bude takva,moze li PG odoljeti do jutarnjih sati subote?

Šone, sigurno pamtiš neke situacije kada nijesmo imali ni kompjuter ni internet pa smo čekali Šoša u neđelju ujutro na radio Crne Gore da bači jednu sedmodnevnu  :67:  Teško, ako se ostvari ovaj scenario koji vrtim od juče u glavu,pa iako se po trenutnim pokazateljima južina ističe kratkotrajno. Ko se jednom pripne na +5 sporo pada na nulu.  :17:

Transmat

Quote from: sone on December 15, 2010, 17:43:06

Sone, to pitanje sad muci sve nas..

Nego, da vidimo kakva će biti Adminova analiza večeras..
Nadam se da će okačiti opet one karte vjetra po visini da vidimo šta se dešava..