News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Mart 2018.

Started by sanjin, February 26, 2018, 20:39:29

Previous topic - Next topic

bole

Moze na Ubli 50cm  :122:

Nikola

Po trenutnom materijalu GFS-a četvrtak bi protekao uz kišu,susnježicu i snijeg u Z-B ravnici i to uz umjeren do jake padavine dobar dio dana,prvenstveno u Bjelopavlićima.Vjerovatno bude i pokrivača u DG.

Južina

Kako se primiče srijeda tako se i odmiče :14:

Niksic 3

Quote from: Južina on March 19, 2018, 09:11:11
Kako se primiče srijeda tako se i odmiče :14:
Sto se tice Bijelo Polja u srijedu nece izvuc vise od 5cm,mozda ni toliko,al zato u cetvrtak mozete uzivat.Moguce i preko 20cm u cetvrtak u Bp.
Niksic naravno moze cekati snijeg u cetvrtak.

Južina

Noćas će četvrtak da postane petak, sjutra petak subota itd   :11:

Dado

Bas bih volio da vidim snjegopad koji se crta pri ovakvom sjevercu. Nego se bojim da ce se kolicina smanjivati kako se budemo priblizavali terminu.

Niksic 3

Ja u srijedu svasta ocekujem,bice tu zestokih padavina koje mogu spustiti temparaturu.Cetvrtak mirise na 20cm,koje mogu ladno ispariti.

EagleS

Impresivne padavine po samo takvom minusu za četvrtak.

Neki slabiji snijeg u večernjim satima izvjestan za DG i PG i pored vjetra  :78:
The absence of evidence is not the evidence of absence

sanjin

Bice slabljenje vjetra u cetvrtak vece i realni izgledi za slab snijeg u PG. To je potvrdio i jedan od meteorologa.

Miloš BP

Ja slusajuci Dusana,na Vijesti,I gledajuci T, Bp bi mozda bez snijega ostao. Za jug i da ne pricam. Bice Juzina u pravu,izgleda.
Only black and white

Južina

Ona trpačina na + što se prognozirala za srijedu je po meni vjerovatnija za mart negoli ovaj suvi snijeg što se crta za četvrtak.
Svešće se ovo na 5cm uz malo vjetra

Miloš BP

U srijedu ovamo +4C,i kisa. U cetvrtak, +2, i mix kise,susnezice i snijega. Ako tako i bude,bolje i da ne pada.
Only black and white

Dado

U cetvrtak minus na 850hpa ide preko cijele drzave. Na sjeveru bi po wrf 1km sredinom dana T na 850hpa isla i do -10 tako da ne znam po kojem scenariju bi bilo miksa ili eventualno kise.

bole

Sjevernjaci nemate se sto brinut bice za vas snijega dosta...
Nk I CT isto tako ce zabiljezit.fin pokrivac

Miloš BP

Quote from: Dado on March 19, 2018, 17:36:55
U cetvrtak minus na 850hpa ide preko cijele drzave. Na sjeveru bi po wrf 1km sredinom dana T na 850hpa isla i do -10 tako da ne znam po kojem scenariju bi bilo miksa ili eventualno kise.
Vidjece Admin (Dusan). Mozda odgovori.
Only black and white

Južina

Treba razumjeti i kontekst.Nakon spektakularnih pogodaka vremena za vikend, teško je prognozirati ponovo apokalipse :11:

Poledica

Ja mislim da i u srijedu moze biti snijega.Jake padavine plus jutarnja oko 2-3 stepena.

Dzoni

Quote from: Južina on March 19, 2018, 18:06:05
Treba razumjeti i kontekst.Nakon spektakularnih pogodaka vremena za vikend, teško je prognozirati ponovo apokalipse :11:
Nemojte napadati hmz i admina, kakvi "spektakularni pogodci" ?
Sve je to tu negdje bilo kako je receno, spram materijala, manje vise.
E sto se svuda nije zbilo kako su davali modeli (kolicine padavina) sta ce oni...Bogu hvala sto nije.
No demokratija je najgora prevara, ja progovorih o kapi kise na jugu uz snijeg ima mi se glava odrubit a neko se sprda pa nikom nista   :07:

Poledica

U cetvrtak po yrno bice snijega i onda otopljenje i suvo.To bi bilo super a cak daje snijeg za cetvrtak vece u Dg i Pg.

Niksic 3

Malo su smanjili padavine,pa sjutra jos manje,pa preksjutra i onda slijedi 2mm :60:.

Dzoni

Malo fali pa i neku mp3 pahulju u Podgorici da vidimo u cetvrtak na petak.  :79:

Nikola

Noć uto-sri obilne padavine u južnim i centralnim predjelima,na sjeveru uglavnom umjeren do obilan snijeg.
Sniježna granica će se spuštati postepeno pa u srijedu snijeg padati svuda iznad 1200mnv.
U četvrtak veoma jak do olujni sjeverni vjetar.Padavine će tokom dana pojačavati.Najviše padavina u istočnom dijelu države.U predjelima preko 400/500mnv snijeg.Krajem dana kiša će preći u snijeg i niže u kontinentalnim predjelima.
U petak uglavnom slabe do umjerene padavine,u kontinentalnim predjelima snijeg,koji će u nizijama tokom dana preći u susnježicu i kišu.

Od srijede osjetan pad T prvo na sjeveru i u višim predjelima.
Formiranje sniježnog pokrivača moguće je i u Z-B ravnici u noći čet-pet.

Poledica

Nikola sta mozemo ocekivati u Nk?

Nikola

Quote from: Poledica on March 20, 2018, 00:07:12
Nikola sta mozemo ocekivati u Nk?
Nikšić može i u srijedu da ima snijeg,a može u četvrtak da prođe sa 2-3cm.Vjetar će veći dio dana u četvrtak praviti problem a i najjače padavine će otići istočnije.Uglavnom očekujem na kraju,subota ujutro,da ćete imati 10ak cm min.

P.S. Dobar snijegopad će imati Kučka Korita,od sjutra posle 21h do srijede ujutro pašće preko 50cm.

Fraka

Najvise padavina ocekujem na Cetinje uz odlican snjegopad.