News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Februar 2018.

Started by Miloš BP, February 01, 2018, 10:14:08

Previous topic - Next topic

Poledica

Niksic 3

Kako pada e ove miline,kod mene vec trava pomalo objeljela,brzo ce to i u grad :05:
Izgleda da je na Cetinje velika festa 0,22C na RR 1,0 :79: :79:

bojat

Kod mene je uveliko obijelio,ja sam najjuznije  :79:

Serdar

Sad je vec sve kompaktno pokriveno. Samo da nastavi

Niksic 3

To je to ono sta sam pricao,moguce je da ga sad u Orlinu podno Budosa ima i 5cm. :79: :79: :79:

Poledica

Da se npravi uvertira za nedelju/ponedeljak  :121: .Uaporio je sad,slabo pada.

Fraka

Ova konstanta kisa-susnjezica-snijeg sto uglsvnom pada u Nk i Ct me podsjeca na 2012. Samo sto je bilo mnogo vise padavina tada.  Podgorica 58 cm a kod mene 1 cm blata.  Zamalo nervni slom nisam dobio tada.

SnowHunter

U Beogradu konačno jedna prava zimska noć, mogu slobodno reći prva ove zime.  :79:  :105:

Na Zvezdari uz blagi minus već nekoliko sati pada umjeren snijeg koji se hvata na sve, bez dosadnog kapanja i bljuzge. Malo poslijeponoćne zvezdarske atmosfere na slikama:

Snijega na tlu ima oko 5 cm, na autima i krovovima 7 cm:121:

mecava

Snowhunter je sve docarao.  :79: Konacno prava zimska noc I na Banjici, milina. Visina snijega 7cm. Trenutno slab snijeg.  :79:

Niksic 3

Pada,nekad jace nekad slabije,kod mene ga ima 2cm,mozda nedje i vise,e sad sigurno da ga u Klicevo i Strasevinu ima nesto vise :79: :79: :79:
Herceg Novi RR 1.1,ima opet da ga nagruva na Grahovo polje ravno.Cetinje 0.5RR vjerujem da ga je tamo napadalo 7,8cm novog,trebalo bi sjutra lagano preko 20cm  s obzirom da ga je jutros bilo 11cm :79: :79:

SnowHunter

Druga dekada februara u Crnoj Gori temperaturno je bila u granicama višegodišnjeg prosjeka. Brojke na glavnim stanicama:

Podgoričko odstupanje u odnosu na all-time prosjek je iznosilo +0.3°C:

U Podgorici je jedna polovina dana druge dekade bila hladnija, druga polovina toplija od prosjeka:

Na uzorku 8 glavnih stanica ovogodišnja druga dekada februara u odnosu na prosjek u zadnjih 10 godina je bila hladnija za 0.8°C:

Zanimljivo je da su planinske stanice imale najhladniji dekadu ove klimatološke zime (Viline vode -4.3°C, Žabljak -2.8°C, Jezerine -2.5°C), što znači da se sniježna planinska zima nastavlja... Žabljak je već prešao 4 m novog snijega u sezoni:

S obzirom da noćas lijepo sniježi nije isključeno da će Žabljak ujutru nakon trogodišnjeg posta opet imati metarski snijeg:

Pred nama jedna vrlo uzbudljiva dekada...  :114: :109: :109:

cetinje1

U ct palo 5 cm novog, mokrog, snijega. Sada pada susnjezica. Sto je toplotom koja se najavljivala za danas?

Fraka

Zabljak uvatio stotku, Cetinje na respektabilnih 15 cm, s obzirom na situaciju.

Poledica

Odje se uvatilo malo snijega,ima bar taj 1 cm  :114:

Mađo

Quote from: Poledica on February 21, 2018, 08:18:29
Odje se uvatilo malo snijega,ima bar taj 1 cm  :114:

I kod mene isto.  :11:
---
Slaba kiša, T 3,4

SnowHunter

Baš brutalno zatrpava planine trenutno, gledam malo live kamere s Bjelasice - ovo se definitivno zove jak snijeg  :43: :43: :79::

Fenomenalna planinska zima - jučerašnja fotka s Bjelasice autora Mirka Šćepanovića  :45::

Žabljak je prvi put uhvatio metar snijega od zime 2014/15, čini se da se tu neće zaustaviti...  :83:

niksicki

Put Nk - Hn ista situacija kao i prije 2 dana. Pada umjerena, sitna kisa od Grahova pa do Nk.

sanjin

Zabljak je na 105cm. Sta mislite, koliko ce biti 1. marta?  :67:

Fraka

Ja kazem 147cm. 

Na Orjenu je palo jos 40 cm morkog snijega i upozoravaju na opasnost od lavina.

niksicki

Presnijezilo na Osjecenicu, na Dragalj pada kisa bas brutalno. Mogu misliti kako ga slaze po Orjenu.

sanjin

Jel ovo trpaona na Zabljaku ili se topi snijeg u kisomjeru?  :32:

mecava

Bio je to dobar nalet na Zabljaku. U Beogradu se snijeg potpuno otopio danas. Oko 3 sam tek krenuo na Avalu. U podnoziju je slicno stanje kao na Banjici, ponegdje ostaci snijega. Ozbiljniji snijeg krece od nekih 350metara. Na vrhu kompaktan pokrivac koji je zbog osjetno nize temperature prezivio danasnju topionu. Ima ga izmedju 10 I 15 cm na samom vrhu , na nekim mjestima I 20. Snijeg je na vrhu bio skoro suv i mislim da temperatura gore nije presla jedan stepen. Spustao sam se po mraku i poceo je da provijava snijeg. Trenutno u Beogradu sipa kao sinoc, jak snijeg a tepmeratura polako klizi prema nuli. Sve je ponovo bijelo, prima se i na betonu.  :79:  :79: Trece prijatno snijezno iznenadjenje.  :79:  :79:

Mladen

Cetinje juče, izvor Portal Cetinjski list:

vanja

u pg vec neko vrijeme suvo.stala kisa nekih par sati. trenutna temperatura 7.7 stepeni, tiho.

mecava

Zaista jos jedno fenomenalno vece, jak snijeg, temperatura 0,1.   :79:  Pada vec 2 sata i dostigao je skoro visinu od sinoc. Nisam siguran da ce potrajati da dostignemo visinu od 10cm, dok pada idem u jos jednu setnju.  :79: