News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Februar 2018.

Started by sanjin, January 27, 2018, 12:11:28

Previous topic - Next topic

St.

Gfs mnogo los po pitanju padavina za nas period nedelja i ponedeljak, vjetar bi bio nesto jaci, centar ciklona vise juznije i padavine idu dosta istocnije. 

Miloš BP

Gfs se nalupao ove zime. Lijepo bi odgledat ovaj meteo centar sad, na Vijesti. U ponedeljak u Pg cist snijeg najavljuju. Kisa,susnezica,i snijeg i na primorju. Ali i vjetar :77: Jos cete se vi preznojavat-juznjaci..
Only black and white

bole

Evo ti vjetar boka, donja kolona udari vijetra

Dzoni

Ako bude po GFS-u izio vuk magarca, pozdravit se mozemo :107:  Dako nece...

Skijaš

Bas me zanima noćašnji izlaz EC-a i razlika u odnosu na sadasnji. Ove padavine koje daje EC stvarno djeluju izazovno...

bole

Vecina modela Dzoni crtaju padavine....Gfs kao barut.
Nadam se da ce.EC nocas I.ujutro ovo da potvrdi, ja zadovoljan !
Onda prelazimo.na wrf fine rezolucije I u aktuelne :)

scepo

Novi Ec pomjera ciklon istocnije,vjerovatno ce i padavine dosta smanjit zbog toga  :107:

skener

Istocnije je, ali zahvata nas dovoljno...meni je jedina dilema da li se moze desiti da bude vise padavina uz tako jak vjetar, sto serijetko desava

Na TV Vijesti u ponedeljak vece je najavljena pojava snijega i na primorju  :79:

sanjin

@scepo
Zato sto grube karte ne pokrivaju iste termine u 7h i 19h. Na osnovu onoga sto se crta kada ciklon ode prema Grckoj, rekao bih da je cak i malo produbljen (995hPa) sto bi znacilo vise padavina. Moracemo sacekat yr.no.

Dzoni

Kako stvari stoje, ostvarice se najgori scenario za nas...nasa nocna mora !!!
Jak sjever i simbolicne - nanos padavine  :20: :35:  Sto je i realno, drugacije u nizijama ne bi bilo realno, jak sjeverni vjetar i znacajne padavine imaju znak nejednakosti izmedju, za nase predjele !

AdriaticWeather

Meni je interesantna ova moguća nova manja ciklona, s kojom bi s pon na uto mogao doći drugi val oborina. 

sanjin

Quote from: Dzoni on February 23, 2018, 19:25:57
Kako stvari stoje, ostvarice se najgori scenario za nas...nasa nocna mora !!!
Jak sjever i simbolicne - nanos padavine  :20: :35:  Sto je i realno, drugacije u nizijama ne bi bilo realno, jak sjeverni vjetar i znacajne padavine imaju znak nejednakosti izmedju, za nase predjelr!
U martu 2016-te palo je 100 litara uz jak sjever na 4-5 stepeni.

Quote from: AdriaticWeather on February 23, 2018, 19:26:25
Meni je interesantna ova moguća nova manja ciklona, s kojom bi s pon na uto mogao doći drugi val oborina.
Da, cak bismo i u srijedu mogli imat snijeg.

Južina

Ovi ciklončići što se motaju oko Grčke samo Rožajama pogoduju.Znam za te ispale :71:

Mladen

S početka neđelje krplje, a s kraja duboke čizme i gumeni čamci izgleda.  :75:

bole

vanja

sta ste se uspanicili za vjetar. ec i u proslim izlazima a i u ovom ponavlja manje vise istu jacinu vjetra. doduse malo je pojacao udare vjetra koji idu i do 12m/s, dok u terminu izjutra u ponedeljak prosjek mu je 4.2m/s sto je opet na granici manje vise ali to traje samo rano ujutro a onda slabi. nama je najglavniji termin ponedeljak poslije 18h kad ec daje najace padavine a tu je vjetar osjetno slabiji pa skoro da ga nema. mada mislim da cemo ga zakucit i izjutra. ICON daje skoro sav snijeg u ponedeljak. u nedjelju cemo ga vidjet a u ponedeljak se grudvamo . dzoni opusteno  :122:

Gaga

I dodao bih da je vecerasnji Ec hladniji za ned i pon.

NK sve ce biti dobro

Ja uopste nijesam optimista neki za Nk po ovim kartama, ali bas, zbog grdnog vjetra...No nego mogu glumit odje... nadam se da ce na dobro izaci
Sutjeska je naša dika, to je snaga pobjednika,
volimo vas mi smo s vama, vi ste radost Nikšićana!

Dado

Tacno tako, iz istog razloga nisam zelio nista da pisem niti da kvarim entuzijazam :11: Svaki cm je za mene puna kapa. Kako bih volio da grijesim..

stevann

Bole, koja je aplikacija u pitanju?

Poledica

Yrno daje za Nk 15 mm padavina.Smanjene padavine.

Fraka

Po gotovoj prognozi,  jos bolje stanje,  em ladnije,  em vise padavina..  za Kotor daju 20-25 mm oko ili ispod nule...  auh

Skijaš

Nikola

Yr.no u pon-uto daje oko 30mm,najjači padavinski termini od nedelje veče do ponedeljka ujutro i od ponedeljka veče do utorka prijepodne.
Isti daje za Bar oko 17mm čistog snijega u ponedeljak ujutro.

Poledica

Sta mislis za Nk fraka?