News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Decembar 2017.

Started by Niksic 3, November 30, 2017, 22:23:57

Previous topic - Next topic

Mađo

Ja sadake iz Boke.  :11: Palo je 5-6 cenata mokrog snijega na Njeguše.  :81:

Pada slab snijeg.

Niksic 3

Dosao mi brat iz Kotora sad,veli fino napadalo preko Dragalna i Vilusa.

Dzoni

Quote from: EagleS on December 29, 2017, 18:01:51
Da neće snijeg Džoni  :120:

Vjerovao ili ne druze, evo me na Daljmu, po neka rastopljena pahulja na sofersajbni !

vanja

na vrbicu podno fundine slaba kisa, ka u pg :107:

staracfoco

Kod mene pada slab,sitan i suv snijeg.Krovovi ,trava i auta obijeljeli.Oće li biti mjerljivih količina veliko je pitanje,osim ako se nešto ne promijeni.

Poledica

Zadnja 2 sata pada slab snijeg.Pravo zimsko vrijeme .  :79:

Dzoni

Miloš BP

Taman sam bio napisao da su padavine danas izostale. Poce slab,sitan snijeg.. Malo po autima se bijeli...
Only black and white

Mladen

Bura

Slaba kiša trenutno u Baru i hladno. Danas je bilo pljuskova, predveče potmule grmljavine, probila bura ali je sada slaba. Oko 15h je izvirilo Sunce iza oblaka, a kiša je padala. Trajalo je to nekih 7-8 minuta pa se ukazala jedna od najjačih duga koju sam dosad vidio. Kasnije se pojavila i druga, znatno bljeđa ali se moglo viđeti dvije odjednom:   :43:

Izvor: BARinfo http://barinfo.me/text.php?kategorija=19&id=11581
Bolje gram nafake no kilo mozga.

boka

Na Ct jos uvijek pada snijeg  :04:
Magnet za padavine  :27:

Zna li ko koliko ga je napadalo ...

Poledica

Snijeg stao i razvedrilo se.Temperatura u padu.Prelijepa noc  :101:

Miloš BP

Stao snijeg. Ali je i dalje oblacno. 2cm palo.
Only black and white

Nikola

Snijeg se spustio do 500/600mnv,na Suku prelijepo izgleda,takođe je pao na Kopilje,Gostilje i Radovče.

SnowHunter

Današnji satelit:

Na Žabljaku je u ovom decembru zabilježeno 440 mm padavina što je moguće novi decembarski rekord.  :78: Ovu brojku bi trebalo uzeti s rezervom jer je bilo nekih nelogičnosti u synopima, a kad ćemo saznati zvanične podatke ko zna... U zadnjih 10-ak godina vrlo bogat padavinama je bio i decembar 2010 - 416 mm. Ovako velika količina padavina je donijela mnoooogo snijega - sa čak 198 cm novog snijega ovaj decembar je treći najsnježniji žabljački mjesec od 2009:

Evo kako je po danima izgledao sniježni žabljački decembar 2017 - devet dana je donijelo dvocifrene visine novog snijega

Da nije bilo izraženih otopljenja na tlu bi sigurno bio metarski snijeg, ali i ovako je dobro - a vidjećemo šta donosi nastavak zime...

Poledica

Vedra i prohladna noc.Dan je bio odlican i pogodan za sve aktivnosti.Bice finog minusa ujutru.

mecava

Sad sam dosao sa Bjelasice. Situacija sa snijegom je zanimljiva ali ipak ocekivana. U Bijelom Polju 1 cm, Kolasin za nijansu vise. Veci snijeg pocinje od 1200m, da bi na nekih 1400m visina snijega dostigla gotovo pola metra. Slicna visina snijega je sve do 1600m a onda je vidljiva posljedica jugovine. Na najvisim vrhovima je konstantno padao snijeg.  Troglava, Zekova glava i Ćupovi su uslagirani. Na Kljucu je visina snijega preko 3 metra.  :79: Posljednji stub jedva viri iz snijega.  :79:

Tihi

Odlicne informacije  :109:  :109:  :109:

Quote from: mecava on December 30, 2017, 18:59:28
Na najvisim vrhovima je konstantno padao snijeg.  Troglava, Zekova glava i Ćupovi su uslagirani. Na Kljucu je visina snijega preko 3 metra.  :79: Posljednji stub jedva viri iz snijega.  :79:

Juce sam gledao web kameru na Vilinim Vodama,kada se zumira Troglava(2070m) vide se stubovi od nove zicare do pola zatrpani,2-3 m snijega sigurno...Nisam nista komentarisao,jer nije imao ko da to potvrdi 100%.Treba napomenuti da je snijeg padao uz jak juzni vjetar i da su se na juznim padinama formirali ogromni nanosi,ali i bez toga snijeg je veliki.
Mislim da je slicno stanje i u najvisim predjelima centralnih planina(Moracke,Maganik a pogotovo Zijovo).

Mađo

Sedam ipo stepeni ispod nule.

mecava

Da Tihi.  :79: Inace dan je bio kao iz bajke. Isli smo i do lokacije Kolasin 1600, postavili su sajlu na novi sestosjed. Dvogledom sam vidio na vrhu grupicu ljudi. Dalje nismo išli jer smo upadali u dubok snijeg i brzo smo se umorili a planirali smo da se vratimo i idemo na Ključ žičarom. Tunel prema Beranama su i danas radili. Na Ključu su debeli nanosi, zaista nestvarno na jednom mjestu. Realna visina snijega u zoni iznad 1900m je oko 3 metra. Fenomenalan decembar za najvise zone.  :79:

EagleS

Žijevo defintivno djeluje dobro ušlagirano kao i Treskavac, naše planine rekorderi Dinarida, dostojni protivnici Julijaca a opet ne znamo zasigurno ništa, nit pomenut nit se pohvalit... zvaničnu stanicu na planini vjerovatno nećemo nikad imat.

Na Kredarici postoji moćan planinarski dom, na Bjelašnici je ski centar, na Zavižnju planinarski dom, na Kopaoniku takođe postoji infrastruktura. Mimo Bjelasice i Orjena za ostale nažalost ne postoje neki uslovi pogotovo kad je u pitanju mjerenje sniježnog pokrivača, temeperatura i ostali parametri bi već mogli na drugim lokacijama.

T 2.5°C
The absence of evidence is not the evidence of absence

Tihi

Quote from: EagleS on December 30, 2017, 22:42:22
Na Kredarici postoji moćan planinarski dom, na Bjelašnici je ski centar, na Zavižnju planinarski dom, na Kopaoniku takođe postoji infrastruktura. Mimo Bjelasice i Orjena za ostale nažalost ne postoje neki uslovi pogotovo kad je u pitanju mjerenje sniježnog pokrivača, temeperatura i ostali parametri bi već mogli na drugim lokacijama.

Kako bi tek legla jedna stanica na Prokletije,nedje na 2300 m.Kredarica bi se postidjela.U svakoj snijeznoj epizodi za juzinom Prokletije pokupe najvise snijega,po 1 m lagano,a do kraja sledece nedelje bice dobrog zatrpavanja, novih 70-tak cm u najvisim oblastima.To je poseban svijet.

Dzoni

U Glavnom gradu je vedra i tiha noc, temperatura stagnira zadnjih par sati, 2,4c.

Niksic 3

Majka Crna Gora je u svemu posebna :43: :43:
U Niksicu vedra i svjeza noc T -2c.

Dzoni

Quote from: Niksic 3 on December 31, 2017, 00:45:13
Majka Crna Gora je u svemu posebna :43: :43:

Kolega Ni'sicki, jel' da, da nidje nebo nije plavo kao iznad Crne Gore ?!  :15:

On topic; lagano tonemo u mraznu noc, temp krenula na dolje, sada 1.7c.  :38: