News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Jul 2017.

Started by Miloš BP, July 01, 2017, 04:55:33

Previous topic - Next topic

sanjin

Izuzetno prijatno vrijeme. Vjetar,  T 27-28 stepeni.

SnowHunter

Viline Vode ostadoše cijeli dan na jednocifrenoj temperaturi.  :109:

Strašno prija ovo osvježenje.  :121:

Treća dekada juna je ovdje u Beogradu bila najtoplija u istoriji meteo mjerenja - premašivši prethodno najtopliju iz daleke 1963. Odstupanje od all-time prosjeka je iznosilo čak +6.5°C:

Cijeli mjesec je završio kao treći najtopliji, nakon 2003. i 2012:

Oboren je još jedan junski beogradski rekord - zabilježeno je 5 vrlo vrućih dana (Tmax≥35°C). Do sada je maksimum iznosio 3 dana i zabilježen je u nekoliko različitih godina (1918, 1935, 1963, 2000, 2012).

Što se broja vrlo vrućih junskih dana u Crnoj Gori tiče ovo su brojke:

Danilovgrad  8
Podgorica   6
Virpazar   3
Rvaši   2
Gornji Bandići   2
Golubovci   2
Herceg Novi   1
Ulcinj   1

Ove brojke su daleko od rekorda, u Podgorici je u junu 2003. zabilježeno čak 20 ovakvih dana!

Niksic 3

Dosta velika razlika izmedju Niksica i Jasenova polja nekih 4-5C

Niksic 3

Jutros kad sam kreno nedje oko 05-30 sati u Nk je bilo 17C,vidjelo se da na Vojnik pada kisa,kisa me je docekala na Vidrovan vise strcaknje no kise,temparatura se spustila 16,5C.Povise Sipacna je temp opala na 15,5c,do Jasenovog Polja temp se naglo spustala,tako da je u Jasenovo Polje mjerilo 13C.
Evo jednog video snimak iz Jasenovog Polja.https://youtu.be/GeyRMDCnkN4

sone

Evo sad iz setnje,svjeze jutro.Podgorica sa okolinom pogodjena velikom sušom poprimila je izgled polupustinjskog mjesta.Sasušene livade,velika prasina koja se dize prolaskom i najmanjeg auta nimalo nije prijatna.Zbilja ovakav pejzaš nimalo nije prijatan za oko ali sto je tu je...popravice se sredinom septembra kada naidje kisni tunel,prije ne sigurno.Pozdrav svima.

Niksic 3

Sinoc pod jorgan tmin 12,7 :08:
Izgleda da nas ceka narednih 10-tak dana vruce i susno vrijeme :52:

Mađo

Tmin 6.7° kod mene.

Miloš BP

Na ZB suncano i izuzetno prijatno vrijeme.Oko 20-22°. Jutros,svega 6°C.
Only black and white

Nikola

Pogorica jutros na 22c,DG se spustio do 15c.

Vruće,T 33.5c

teletabis89

Danas bi mogla pasti četrdesetka u regiji, ali ne u Makedoniji, nego u BiH!!!

Mostar čak 39°C (38,7) u 15 h!!!

U Hrvatskoj trenutno najtoplija automatska postaja u Golubiću kod Knina, trenutno 38,2, a temperatura i dalje raste.

Na ovom području svega 31-33°C, ali ništa strašno jer skoro cijeli dan puše slab do umjeren vjetar, a i sve je više oblaka i moglo bi kasnije biti nestabilnosti.

Aktualno stanje prije 10-ak minuta:

Meni ovo ljeto nije loše i kad je prije 2 tjedna bilo 35-36°C, isto je bilo vjetrovito i poslijepodne dosta oblaka i nestabilnosti ili barem šanse za nestabilnosti.

teletabis89

U Mostaru od 15 do 16 h pad na 38°C.

Golubić nije išao iznad 38,2.

Niksic 3

Fina noc u Dragovoj Luci,doslo je do nereda u gradu medju navijacima.

Nikola

Vrućina,a još ni tropski talas nije stigao.Samo kad se sjetim prije 2-3 godine u 2h ujutro 31c.

Transmat

opet ne radi AMS Danilovgrad. steta. bilo je danas ovdje pakleno. sigurno izmedju 38-39.

sone

Bila je ona noc paklena Nikola sa vrucim vjetrom u Podgorickoj kotlini....Svu noc sam tada prskao oko kuce da malo olaksam situaciju.Uhhh ne ponovilo se ono Nikola,nece valjda?
Inace trenutno je podnosljivo,caka sam klimu ugasio,ovo mi je najmiliji dio dana,veceri noci kako ko smatra kad odmaram od svih mogucih dnevnih aktivnosti.
Gledam nesto trenutnu temp na Zabljaku,kao kod nas u sred klimatoloske zime.Isto se nebih mijenjao,nema nista ljepse no kad zamirise asfalt( bitumen) Podgoricki  :109: :109:

Niksic 3

Ja se vrnuh s utakmice bas lijepo vrijeme,prija mi dosta :121:
---------
Mislim da nas je sudija pokrao,a i sreca nam nedostaje.Sto se navijanja tice Vojvode kao i vazda odlicne.Bilo je i incidenata ali sve je to normalno kod navijaca :122:

Nikola

Tačno Šone,a još tih dana nije bilo nešto ekstremno u toku dana,ali što kažeš noću je vjetar doprinosio tome.Gledam ovo za ned-pon biće pakleno,a efekat pojačava suša.

T 25.5c,na Balkanu trenutno najpotplije u Čilipe 29c.

Tihi

Velika razlika izmedju Podgorice i Niksica.Oko 13 h iznad Podgorice nidje oblaka,przi samo tako. U Niksic oko 14 h sa dosta oblaka,toplo ali ne previse.I sad kad se gleda prema jugu vidi se da je sve vedro.Kad su u pitanju popodnevni ljetnji razvoji nekako se tesko i sporo naoblaci iznad Podgorice,pogotovo najjuznijih krajeva kotline.U planinskom okruzenju na sjeveru i istoku oblacno,mozda bude kise  predvece.
Trenutno najhladije Viline vode sa    21.2 C  .Bice zanimljivo pratiti da li ce temperatura preci narednih dana 25 stepeni na toj visini.
Nema govora da se vrucine koje se najavljuju u nedelju i ponedeljak ticu sjevera  i visih oblasti na zapadu pogotovo sto ce biti kise u tim krajevima.Tako je prosle godine jedna vrlo jaka popodnevna nestabilnost napravila temperaturnu razliku izmedju Niksica i Podgorice od cak 22 stepena,Niksic je u jednom trenutku mjerio 18  stepeni a Podgorica 40 stepeni.

sone

Velika zapara sad vanka...tokom dana duvao jugo sto je bila olaksavajuca okolnost.Sad sve stalo,mirno kao pred neki strasan dogadjaj...Guzva za medalju Cetinjskim putem,oduvijek sam mrzio ovu sezonu jer ionako pretrpana Podgorica uzavri sva...Jos nam tu otvorili Lakovic HDL diskont i unistili nas kakav je to karambol u ulicu.Mislim da tamo oko 01:00 iza ponoci tek slijedi otvaranje prozora.

Bura

Vruć i nešto sparan dan danas u Baru. Juče je bilo pojačanog zapadnjaka pa je bilo prijatno, a danas je on uglavnom zabušavao. Maksimalac danas dogurao do 31.9°C.

Od sjutra smo u lovu na 40-ke u Podgorici i Danilovgradu.  :13:
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Transmat

Martinici vec na 24.5 C u 23 h. Do ujutru ce se spustiti na 18. Danas bilo prevruce. 40 C.

Miloš BP

Није искључено да крајњи сјевер,сјевероисток,и исток,ноћас добију мало кише.. Киша са грмљавином скоро на граници ЦГ и Србије..
Only black and white

Niksic 3

Pada temparatura fino,fino ce to do jutra biti :109:
Aj laku noc iz evropske Crne Gore :11:

JovanK

Ne znam kolko je bilo nocas u Pg teke ja nisam klimu gasio
Danas ce bit pakleno
Juce paklen dan auto u 8 uvece pokazivao 34c

Dzoni

Pakleno je bilo...a ide jos gorr  :26:
Zidovi i terase su akumulirale ogromnu toplotu koja je uvece samo isijavala u stanovima pa ova Tn malo ispod tropske noci nije donijela nikakvo olaksanje. I ja sam pod klimom bio nakon sto sam pokusao otvoriti i vidio da nema sanse...