News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Maj 2017.

Started by Nikola, May 01, 2017, 00:03:21

Previous topic - Next topic

Mađo

Juče oko 2 ure popodne, kiša u Cetinje-bio jedan jači pljusak.Dalje uz Lovćen mokar put sve do Međuvršja.Sa morske strane Lovćena kapi kiše nije bilo-barem ne u tom periodu.

pg

Prve tropske noci zabiljezili Bar i Podgorica
Toplo T oko 27C
10.02.2012
11.02.2012
12.02.2012

Nikola

Vjetar je učinio svoje,mislim da na 30c izlazi lagano.

T 28.1c

Niksic 3

Podgorica jedva uhvatila tropsku noc min 20,1c.
Samo se nadam da ovo ljeto nece bit prevruce,toplote da ali mnogo ne.I uz to nek se doda 70-80mm po mjesecu i bice savrseno.

Nikola

Danilovgrad je vjerovatno imao prvu 30ticu.
Pravi majski dan,konačno vrijeme koje sam čekao.

Nikola

Pljusak,Cb je jače zakačio istočni dio grada,što će sparine da bude posle.

Bura

Poslije petnaestominutnog nećkanja, 'oće-neće, na kraju polusatni lagani pljusak uz grmljavinu u Baru. Kiša je došla sa zapada i najjača je bila umjerenog intenziteta. Palo je otprilike 2 mm, a temperatura je palana na nešto malo ispod 19°C.

Danas u Baru maksimalac skoro 28°C pa je ovo kratkotrajno osvježenje itekako prijalo.
Bolje gram nafake no kilo mozga.

SnowHunter

Juče su Danilovgrad (31.4°C) i Podgorica (30.0°C) zabilježili prvi tropski dan u sezoni. U Podgorici je došao 8 dana prije prosjeka:

Od prve tropske noći juče ipak nije bilo ništa, jer su do uveče temperature pale ispod 20°C i u Podgorici, i u Baru i u Budvi.

Zanimljivo je danas na Bjelasici, oko 12.30h uz pad temperature na svega +3.8°C na Vilinim vodama je zabilježen pljusak snijega koji je lijepo uhvatila web kamera  :109::

staracfoco

Danas ,u nekoliko navrata,jaki ali kratkotrajni pljuskovi uz grmljavinu.

Niksic 3

Nista ovo ne valja,nema kisa slabo,s obzirom da su krenuli tropski dani u nizinama,potrebna je kisa.Sad je i svaki litar velikog znacaja.

sanelkpg

kakav juce dan na vilinim vodama a kakav danas  pogledajte pa uporedite na webcam 2 razlicicita godisnja doba

Bura

Ozari me sunce još jedno, pored ovog koje već sija kad viđeh ponovo u funkciji AMS Ulcinj koja ne radi evo dvije godine.  :45: :109:
Još Nikšić da proradi pa da smo potpuni.  :15:

Vruće u cijeloj državi, prednjači Danilovgrad sa 29°C, pa Podgorica i Herceg Novi sa 27°C, ostala mjesta uglavnom ispod 26°C.

Evo da napomenemo da AMS Ulcinj javlja 25.7°C. Takođe da kažem da je jedno vrijeme Ulcinj slao samo glavne synope i da je odskora i to regulisano pa ih šalje redovno. Nikšić i Kolašin i dalje to ne rade, od njih stižu samo glavni i još poneki u toku dana. Radno, znači, u susjednoj mi opštini.  :15:
Bolje gram nafake no kilo mozga.

smislov

Zna li neko da mi kaze kakvo se vrijeme predvidja za sjutra za oblast Krnova. Planiram da idem na paraglajding, a ne bih da se motam do tamo ako ce biti lose vrijeme.

Miloš BP

Da li neko zna da mi kaze danasnju max temp.za BP? U jednom trenutku mi je termometar pokazivao 30c u hladu.
Only black and white

pg

10.02.2012
11.02.2012
12.02.2012

Niksic 3

Zagrmlje nekoliko puta i to dobro.

Niksic 3

Pocela i kisa prijem par minuta...

Niksic 3

Dobra sinoc kisa pade 19mm

Mađo

Kod mene 10.8 mm.

staracfoco

Kod mene 0,00 mm.I ovo što je prskalo od jutros ne vjerujem da će biti mjerljivo.

staracfoco

Tmurno i hladno uz slab sjeverni vjetar.Čitav dan,do sad,je takav da se čini da kiša samo što nije počela.Oće li ili neće sami bog zna.

SnowHunter

Kratak pregled druge dekade maja. Obilježilo je toplo i promjenljivo vrijeme. Iako su neke stanice imale čak 7 dana s mjerljivim padavinama, ozbiljnije akcije su se držale izvan granica CG, pa su ukupne količine padavina bile male. U ovoj dekadi zabilježen je prvi tropski dan u ZB ravnici. Srednje temperature na glavnim stanicama u odnosu na prosjek su više za oko 2-3°C:

U odnosu na cijeli period meteo osmatranja pozitivno odstupanje u Podgorici je iznosilo 2.4°C:

Cijela podgorička dekada u crvenom:

Viline vode su, naravno, opet bile najhladnije sa srednjakom od 8.1°C, a zahvaljući sjajnoj web kameri mogli su se ispratiti posljednji ostaci snijega na vrhu (19.V) u njenom vidnom polju:

Tihi

Oblacno,toplo,sa slabim sjevernim vjetrom.Ima jacih razvoja.

Miloš BP

Ima razvoja,grmljavine na zapadu i Boki. Ovde promenljivo oblacno sa suncanim intervalima i toplo.
Only black and white

Niksic 3

Grmi u Niksicu,razvoja sa sviju strana,meni se cini da bi dobra kisa danas pala kod nas zapadnjaka.