News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Januar 2017.

Started by Niksic 3, December 31, 2016, 20:35:23

Previous topic - Next topic

Mađo

Sunce probilo, T 5.3°

michael

Ubijedjen sam da i tamo ima meteo zaludjenika , kao i da mozda ne znaju za ovaj forum. Ima nas svakakvih, svih bransi, ali uvek volimo uci na forum i citati, ili komentarisati vremenske prilike.

Taj istocni dio Crne Gore, u ovakvim i slicnim situacijama, dobija dobar snijeg, uz idilicnu atmosferu. Medjutim, kad god se to desava, mi sve sto mozemo je vidjeti Rozaje 65cm minus tsj i taj..... i to je sve. Ni slike ni rijeci. Dok imamo izvjestaje iz svakog Niksickog kvarta dje proleti neka pahulja.

malo se jadam, ali kako ovo promjeniti  :30:

Mađo

Quote from: michael on January 19, 2017, 12:34:20

malo se jadam, ali kako ovo promjeniti  :30:

Samo će se to namjestit.Samo neka otopli vrijeme.Niko odolen neće ništa pisat a ni otolen.Eto sva filozofija.  :11:
------
U krugu stanice 22 cm snijega.Sunčano uz nešto oblaka.

Niksic 3

Sta je bilo forumasi prc otoplilo :11:.
U Nk svjeze al u ladu.

mecava

Ono sto mi je jutros bilo zanimljivo je visina snijega u Tutinu. Visina snijega je cak 95cm.  :79:  :32:

michael

Quote from: mecava on January 19, 2017, 15:56:51
Ono sto mi je jutros bilo zanimljivo je visina snijega u Tutinu. Visina snijega je cak 95cm.  :79:  :32:

75?

Pester, Sjenica, Tutin, Rozajski krajevi.... naisla neka momcina od oblaka  :105:

mecava

Jutros u 7 sati je izmjereno 95cm.  Tako pise na sajtu hidrometeoroloskog zavoda Srbije.

boka

Vedro i vjetrovito...
Temp 5 c

SnowHunter

Relativni centar hladnoće u prethodnih 15 dana je na Balkanu i to u oblasti sjeverne Crne Gore i jugozapadne Srbije  :119::

Pljevaljski srednjak u navedenom periodu je oko -9°C, u Sjenici oko -11°C, što je nekih 7-8°C hladnije od referentnog perioda 1981-2010.

staracfoco

Još jedan,pravi zimski ali ugodan,dan.Min T -5,max 0,snijeg oko 10 cm,oblačno i bez vjetra.Išao sam do Ulotine(selo između Andrijevice i Murina).Mnogo više snijega i hladnije nego kod mene.Zaglavio se na jednoj krivini (led,od prethodnog snijega koji nije čišćen a kola napravila kanale, pokriven snijegom)i da nije bilo nekih momaka koji su me izgurali,ostadoh za bruku i pored povećeg vozačkog iskustva.

Miloš BP

Oblacno,tiho. -1.5 stepen. Forum moze u off narednih par dana..
Only black and white

Poledica

Danas prelijep dan.Temp se kretala oko 4 stepena.Slab vjetar,pravo ono vrijeme za svaku aktivnost. :105:

Mađo

Mráz, T -10.2°

p.s  da je bar jedan dan stanuo vjetar kad je bilo ono zahlađenje,izmjerilo bi se -30,ja vjerujem.  :22:

michael

Trenutno sam u rodnim Pljevljima. U samom gradu, snijega ima oko 12/13cm. Odlučio sam malo u šetnju, Čemerno, prevoj prema Priboju, omiljeno izletište (krajevi granični sa Jabukom prema Prijepolju, Ogradama, Adrovićima...)

Ono što oću reći je da sam bio jako iznenadjen visinom snijega, iznad koljena, 50cm+. Visina je negdje oko 1250nmv. Za 13+/- Voznje ogromna razlika.

Jedan od dokaza ruzne klime koja vlada u samom gradu.

Sjutra nazad u Podgoricu  :78:

Dzoni

U Podgorici vedra noc, uglavnom tiho, otisli smo u minus.
Takt -1,3c.

Dzoni

Lagano "tonemo", vedro, tiho, takt -2c.

SnowHunter

Studeno neko podgoričko ''proljeće'', Džoni.  :120:

Inače biće ovo već 30. mrazni dan u Podgorici tokom ove klimatološke zime (decembar + januar + ...februar) i to je već značajno iznad prosjeka za cijelu zimu (21.5). Nije isključeno da ćemo brojati do rekorda koji iznosi 42:78:  Koliko je ova zima hladna svjedoči i podatak da Žabljak, Pljevlja i Kolašin imaju sve mrazne dane od početka zime  - njih 51! Istovremeno, na Vilinim vodama počinje već 25. uzastopni ledeni dan - temperatura je zadnji put u plusu bila još dalekog 27.decembra.

U drugoj dekadi januara se nastavilo zimsko vrijeme, ne tako hladno kao u prvoj - ali i dalje značajno ispod prosjeka, posebno na sjeveru. Srednje temperature na glavnim stanicama:

I peta uzastopna zimska dekada u Podgorici je hladnija od all-time prosjeka - odstupanje iznosi -1.5°C:

U centralnim predjelima i na sjeveru negativno odstupanje je znatno veće i iznosi 3-4°C. Podgorica se sa temperaturama zadnjih dana vratila u zonu normalno, čak i nešto iznad prosjeka:

Postoji velika šansa da na sjeveru ovaj januar završi kao jedan od najhladnijih u istoriji i najhladniji u zadnjih nekoliko decenija, ali o tome na kraju mjeseca.

Da bi za zimoljupce bila idealna zima fali malo više snijega, ali i ovoliko koliko ga ima je dovoljno. Ovako izgleda pogled iz satelita:

... a ovako izgleda uživo ledeno-sniježna ljepota na Bjelasici  :43: :43: :43:

Dzoni

Da, @SH, zeru cudno proljece  :120:

Mrazno, auta su pod slojem leda, vedro, takt -2,5c.

Sto se tice dostizanja all time rekorda mraznih dana u Podgorici, mislim da je dostizno i vrlo moguce !

pg

Ova zima bar po mom misljenju temperaturno je najbolja u ovom milenijumu  jedino jos da pane snijeg i bice odlicna
Vedro T 8C  Tmin -2.9C
10.02.2012
11.02.2012
12.02.2012

Fraka

Tmin po AMS 1.9
Kod mene oko nule, bilo malo mraza jutros.

Južina

Ledeni dan u BP.
Trenutno -1.6

Bura

Prosto nevjerovatno izgledaju ove ranoproljećne temperature poslije onih i onolikih minusa.  :120:

Budva mjeri čak 15°C, Herceg Novi 14°C, Bar nije prelazio 12.5°C, Ulcinj je još ispod 10°C, dok je Podgorica stidljivo stigla do 10.1°C.
Zanima me koliki će biti danilovgradski maksimalac s obzirom na to da je trenutno na 12°C poslije jutrošnjih -5°C.
U Prijestonici će temperaturna amplituda biti preko 20°C.  :22:
Sjever je u minusu ili u blagom plusu, a Nikšić štrči sa 5°C.

Evo jedne iz barskog kraja... Za kaćune vele da najavljuju proljeće. Mada, moguće da im se nešto poremetilo... poslije onih -5°C ovakve temperature im taman dođu proljećne.  :120:

Izvor fotografije: BARinfo
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Niksic 3

staracfoco

Ledeni dan i u Beranama.Razvedrilo se,na suncu prohladno.

Poledica

Jos jedan prelijep dan u nizu.Volim snijeg ali ovo volim vise  :105: