News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Januar 2017.

Started by sanjin, December 29, 2016, 21:24:32

Previous topic - Next topic

Niksic 3

scepo

Ne znam je li ovaj yr.no zabagova ali daje nesto malo padavina 11og ujutru,ne znam odakle :78:

Miloš

Novi ECMWF ucrtao nešto snijega na jugu Crne Gore (Podgorica i primorje) na negativnim temperaturama u srijedu 11-og.
Pazite šta vam kažem, ovakav upad hladnog vazduha mora imati neki hepi end, samo je pitanje kad. :79:

Dzoni

Uhhhh, dako da Bog da ovo ostane u narednim izlazima i da malcice poveca kolicinu padavina !
Na takvoj T i 5-6mm padavina dalo bi i do 10cm snijega !

Nikola

Što bi se osevapili i sa ovom količinom padavina pri negativnoj T,ali ovo za sad vidi samo EC 12Z.

Admin

Evo malog "poklona".
Srijeda, 11.1. u jutarnjim satima

Prvo pogledajte polje pritiska u prizemlju (Sea Level Pressure) u srijedu u 06 UTC

Potom pogledajte polje temperature na 850 mb, tako]e u srijedu u 06 UTC

I na kraju evo sniježnih padavina u srijedu, u periodu od 03 do 09 UTC

Nije zgoreg pomenuti kako izgleda ansambl prognoza za pomenuti datum i termin. Glavni model vidi snijeg kao što je predstavljeno na slici. Kontrolni model ga takođe vidi, ali nešto manje. Ostali članovi "ansambl sistema" uglavnom ne!!!

Nikola

Imali bi tu neko odvojeno polje niskog pritiska i nešto izraženiji visinski ciklon.Primorje bi najbolje prošlo.
Ovo bi bila slična situacija 1/1/2008.

Dzoni

Samo da ne ispari sve !!!

A bojim se da hoce  :02:

Kad bi se ovo ostvarilo, po karti, bas na poziciji Podgorice daje se 4-10mm padavina ! To bi bilo top, dobili bi pokrivac i do 10cm, sto bi nakon ovolike suse odlicno ! Ovo su odlicne situacije za PG, samo ako podrzi i dalje.

Ozbiljni razvoji se crtaju 2dana kasnije, sa poprilicnom kolicinama ali bi to vjerovatno bila kisa za nas na vrlo niskoj T  :76:

Miloš

Sve je to za sada više u domenu zanimljivosti. Moraće još makar par izlaza i još makar neki model sjutra/preksjutra da ponove ovako nešto, da bismo mogli da ozbiljnije diskutujemo.
Da ima potencijala - ima i to kako, ali ne mora da znači da će se u išta izroditi. Ja vjerujem da hoće, ako ne 11-og, onda 13-og ili bilo kog drugog.  :08:

Dzoni

Bog te cuo Milose, makar za 13./14.  :109:

Niksic 3

50 mm oko 13/14 za nk kad bi to bio snijeg :78:

sanjin

10-og ujutro smirivanje vjetra a i dalje dubok minus po visini. Jedva cekam da vidim Tmin u Rozajama i u Sjenici.  :11:

Bura

E vala, ja sam od juče ponovo počeo modelima bezuslovno da vjerujem.  :15: Napomenuo sam u diskusiji da pojedini modeli vide padavine sve do ponoći, a da većina napominje da prestaju već oko 20h. E upravo je ta manjina koja je davala padavine do ponoći sinoć bila u pravu.

Nadamo se da će se Bar zabijeljeti dva puta u nedjelju dana.  :114:
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Nikola

Za arhivu ako ništa drugo 

Niksic 3

Quote from: Dzoni on January 06, 2017, 22:42:14
Bog te cuo Milose, makar za 13./14.  :109:
[/quote
Tesko ce Pg ista vidjet 13.Cak ce se Nk krpit i ako presnjezi bilo bi to na -0.2,-0.5 tako nesto,ali to je jos daleko.

Fraka

Novi EC daje nadu da ova godina sustigne 1929. Prava zima, nema sto, docekali smo i ovo cudo. Cekamo gotove prognoze, ali ovo je pakao...

Niksic 3

Bice bice znimljivo posebno ovo oko 13 :121:

skener

Gotove prognoze daju obilne padavine 13-14, na sjeveru snijeg, jugu kisa, Nk ce biti granican...crta se od 50-70mm padavina za 12h

Poledica

Pa kako je tolika razlika u gotovim prognozama i novim izlazima?Sta kaze novi EC,sta se desava sa srijedom?

mijo

Poledica

Koje su okvirne prognoze za petak i vikend sl?Vidim na gotove prognoze bice i kise i snijega,mozda grijese :)

Niksic 3

Quote from: Poledica on January 07, 2017, 10:03:59
Koje su okvirne prognoze za petak i vikend sl?Vidim na gotove prognoze bice i kise i snijega,mozda grijese :)
Vec je napisano sad kako stvari stoje Nk granican mogo bi da zatrpa a mogo i 5cm.To je taman ko prosli utorak kad smo dobili 20cm na nase prijatno iznenadjene.Nadam se da ce se opet okrenut krug srece  u Nk :03:

Stefan600

Po ovome mogli bi bit sigurni jedino predjeli iznad 1 100mnv, pretpostavljam, jer odlazi nula po visini nakon pocetka padavina. Ali s obzirom da bi ovom potencijalnom ciklonu prethodila dobra suva podloga, niske jutarnje temperature, ukoliko se malo promjeni situacija, da se ciklon pomjeri, moglo bi biti dobrog snijega ne u Niksic, nego i nize.
Februar 2012. :)

Poseydon

Samo da ovaj greben nad atlantikom ode malo sjevernije, sledeci vikend bi bio repriza 2012.

Nikola

10/11. se nalazi nešto padavina na otvorenom moru,ne bi me iznenadilo dobije neki mm.