News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Decembar 2016.

Started by Cirius, December 01, 2016, 00:48:06

Previous topic - Next topic

Niksic 3

Danas se vracu polako temparature u normalu...
Zabljak je najhladniji od gradova -4.9,Pljevlja -0.1,Niksic 2.4c,Cetinje 4.4c,Podgorica 9.4c.

SnowHunter

Prva decembarska padavinska epizoda je bila simbolična. Polovina od tridesetak stanica uopšte nije zabilježila mjerljive padavine, među njima Podgorica, Nikšić, Cetinje... Od glavnih stanica najviše padavina je mjerio Herceg Novi 1.5 mm, a preko 1 mm su još zabilježili Plužine 2 mm, Studeno 1.6 mm i Njeguši 1.2 mm.

Nešto snijega je opet popršilo po primorskim planinama - današnji satelit:

A evo kako to izgleda na Orjen sedlu - autor fotografije je Marinko Peruško  :45::

Planine na sjeveru i pored mnogo sunca danas imaju ledeni dan, na Vilinim vodama tokom dana temperatura nije išla preko -8.4°C. Slike s web kamera:

sanjin

budva lastva grbaljska

21h temperatura budva 4.5C bice ovo najhlanija noc do sad ,cudi malo da je u kotor 8.5C mozda je vjetar pa je malo veca tempratura

Bura

Vlažnost vazduha u Baru je samo 13%. Zaista se ne sjećam da je ovoliko nisko bila. Zato je tačka rose nevjerovatnih -20°C. Ko bi sad rekao da je Bar na par metara nadmorske visine, a ne na par hiljada?  :04:
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Transmat

Ledara napolje, nema vjetra.. ide do -7 Danilovgrad veceras  (Hocu reci Martinići, posto zna ovdje biti i stepen 2 hladnije nego u grad.. )

mecava

Sjenica ode u podrum nocas, -16°c u 01h   :03:

JovanK

Rogami trenutno -5
Jutros ga steglo vrhunski

Yeti

U šes'  Ni'šić -9.7!!! :36:
Listen to me carefully,I shall say this only once

Južina

Vjerovatno oblačina nije dala nižu temperatura pa je po AMS to išlo do -11

demijan

Niksic je pogresio t u 6h. t min je bila -6.6.
u Bg jutros t min -3,8 i ubedljivo je najtopliji u Srbiji. Sjenica najhladnija ocekivano sa -17,0.

vladobr

Jutros u Pg u 7 h dobar minus 3,4 ispod nule. Nije predaleko od temperaturnog minimuma

Dado

Jak mraz jutros, Pljevlja dogurala do -13.1. U 10h minus se i dalje drzi -2.4  :45:

Bura

U Baru zvanična Tmin 0.3°C, što znači da je centar i područje grada ušao u prvi ovosezonski minus.

Evo jutrošnjih minimalnih temperatura u zemlji:

Petrovac 4.0°C
Herceg Novi 2.9°C
Kotor 2.0°C
Budva 1.0°C
Bar 0.3°C
Gornji Bandići -0.2°C
Ulcinj -0.8°C
Podgorica -3.5°C
Tivat -3.5°C
Golubovci -3.8°C
Plužine -5.0°C
Rvaši -5.1°C
Dragovića Polje -5.6°C
Danilovgrad -6.2°C
Virpazar -6.4°C
Nikšić -6.6°C
Viline Vode -7.6°C
Cetinje -8.7°C
Andrijevica -10.0°C
Jezerine -10.0°C
Bijelo Polje -11.0°C
Plav -11.0°C
Žabljak -11.4°C
Studeno -11.6°C
Njeguši -11.8°C
Berane -12.0°C
Šavnik -12.0°C
Kolašin -12.1°C
Rožaje -13.0°C
Pljevlja -13.1°C
Bolje gram nafake no kilo mozga.

SnowHunter

Iako je Bura već postavio jutrošnje minimalce, upravo sam bio pripremio grafički prikaz pa da se ne baci...  :120:

Prvi mrazni dan u ovoj zimskoj sezoni upisao je Ulcinj. Podgorica je imala 4.najhladniji 14.decembar u istoriji meteo mjerenja. Zanimljiv je graf kretanja podgoričkih minimalaca na današnji dan, zadnji anticiklonalni decembri doprinose niskim minimalnim temperaturama - pa eto bar negdje imamo negativni trend  :120::

teletabis89

Evo slika iz susjedne Mađarske.

Sajószentpéter (okolica Miškolca, sjever zemlje):

Tatabánya:

Szerencs (okolica Miškolca):

Tállya (sjever zemlje):

Ovdje danas svakavo vrijeme i oblačno i umjereno oblačno, kakvo je i sada, vjetra nema.

U 13 h je Slatina javila slabu kišu na +0,2°C, a Virovitica slabu kišu na +1,2°C.

vanja

Bogami hladno je jutros bilo u citavoj zemlji no tokom dana je to malo popustilo. Trenutno u pg 6.8 stepeni. Ima nesto oblaka. Učinje mi se da ima nekih padavina u dijelu iza sela Krusi. Bile su one fine linije iz par oblaka , lijepo su se presijavale na suncu koje zalazi. Ža' mi što ne snimih

staracfoco

Pogano ledno jutro a i dan se nije proslavio.Mislim da je ođe bio ledeni dan.Trenutno,po autu,-4 stepena.Kakva su bila zadnja dva dana najbolje govori podatak da je ono snijega, što je preksinoć poprskalo,ostalo netaknuto u djelovima đe ga nije zakačilo sunce.

demijan

staracfoco

Jutros ponovo prska sitni snijeg.Iako padavine,najvjerovatnije,nijesu mjerljive,sve je bijelo.Da nije ovako hladno,mislim,da od ovog snijega ne bi bilo ni traga.

Niksic 3

Hladan dan,pogotovo na sjeveru u 14:00h na Zabljak -5.3  :58:
Moj Niksic je na 4.0c
Njegusi 4.2c
Cetinje 5.6c
Podgorica 9.7
A vjerujem da je Danilovgrad danas bio dvocifren.

Niksic 3

Cetinje 0.2 brzo ce u minus.
Niksic 1.1c
Podgorica 6.9c

sanjin

Tmin -3.1. Sada suncano T 8.