News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Januar 2016.

Started by Bura, January 01, 2016, 00:33:17

Previous topic - Next topic

Стенли

Nikako da stane vjetar veceras. Za sada -2.5o, subjektivno je mnogo hladno  :29:

Stefan600

Je li to zvanično Stenli?  :17: :37:
Februar 2012. :)

vanja

Ode citava drzava u minus  :05: samo bar odolijeva 0.8
u pg -0.1  :21:

Krivi

0,7 u Baru uz ovakav vjetar....  :37:
GGMU!

Stefan600

Vjetar nikako da stane. Tačno nećemo do jutra ni ispod -2, a kamoli -5. Otkida kako je hladno, ali da ako stane u narednih par sati.

vladobr

Konacno u 6 h i Bar kapitulirao sa - 0,4 stepena , Pg - 4 :11:

vladobr

Dobar je i Zabljak jutros - 22,1 u 7 h :03:

Filip.V

Bar zaista dobro odolijeva mrazu. Vidim jutros HN -3 stepena. Čekam da Fraka ili neko iz Boke javi kotorski minimalac.
Po meteu TV Vijesti NK jutros na -10. Volio bih da to bude još koji stepen niže

Fraka

Fraka je na Tajvan, tako da moze javit sto i ostali na forum, a to je da jos nije apdejtovana AMS zavoda, a Luka Kotor je isla do -0.8. Moj termometar doma nema ko sad provjerit, jer mama spava, al to je oko -3 vjerovatno, s obzirom na vecu zavjetrinu od obale i u poredjenju sa HN... Bar je imao minus sa vrlo jakim vjetrom, sto je ladnije od vecine gradova na jugu.

markonato

U kolima mi mjeri -4.0°C.

Sve je zaleđeno.

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

SnowHunter

Duboko zamrzavanje jutros:

Ovo su minusi do 07h jutros, moguće je da je neka stanica otišla još niže u kasnijem satu. Brojka za Njeguše je do otprilike 03h od kada više nema podataka sa AMS.

Na Žabljaku je ovo najhladnje jutro još od 25.01.2006. kada je mjereno -22.9°C (moguće i nešto niže, jer je to temperatura u 04h ujutro, kasnije je izostao sinop u 06UTC). Pomalo neočekivano, Žabljak je zabilježio desetogodišnji minimalac!  :119:

Стенли

E ovo su zime, sa ovakvim tabelama Snow.  :105:

Niksic je ugrabio -10o. U Danilovgrad je tek pred zoru stao vjetar oko 05:30, steta sto nije malo ranije da odemo na dvocifren minus.  Dan je lijep, nocas nece biti problema sa vjetrom, tako da slijedi jos jedna ledeno hladna noc u cijeloj zemlji.   

Mislim da nam nocas ne moze izmaci dvocifren minus.  :77:

Czv Nk

Прелијеп дан  :105: температура 1 степен.

Bura

Evo i maksimalnih temperatura od juče, ne bi valjalo da dosada najhladniji dan u zimi ostane nezabilježen:

Budva 7.7°C
Herceg Novi 7.3°C
Ulcinj 6.2°C
Tivat, aerodrom 5.5°C
Utjeha 5.3°C
Danilovgrad 5.2°C
Tivat, grad 5.1°C
Kotor 5.0°C
Bar 4.6°C
Rvaši 3.7°C
Golubovci 3.5°C
Virpazar 3.4°C
Podgorica 3.3°C
Gornji Bandići 1.6°C
Cetinje 0.7°C
Šavnik -2.0°C
Njeguši -2.8°C
Plav -3.0°C
Nikšić -3.1°C
Dragovića Polje -3.8°C
Bijelo Polje -3.9°C
Andrijevica -4.0°C
Berane -4.0°C
Pljevlja -5.0°C
Mojkovac -6.0°C
Plužine -6.0°C
Rožaje -6.0°C
Kolašin -6.2°C
Žabljak -9.0°C

Danas je interesantno da je Žabljak sa jutarnjih -22°C stigao na 0°C koliko je bilo prije sat vremena. :58:

Inače,moj digitalac jutros u Baru izmjerio Tmin -2.2°C.
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Južina

Evo čitav dan vedro, idemo noćas dubooooko u minus ako ovako ostane.

demijan

sunčan i blještav dan danas u bg-u.
T max je prešla nulu za 0,1.
trenutno - 1,6.

Nikola

Jutros u DG kod mene -8c,lokve su pod debelom korom leda.

Pretezno vedro,T 3.3c

Al3k5aNd4R

Znaci na ovaj pomet, dovoljno je da onom prskalicom za pranje kola prskate u nebo.i da vam snijeg pada u dvoriste. Mada nisam siguran no pretpostavljam. Ali ko ima neka proba pa javi :)

Sent from my LG-D325 using Tapatalk

❄❄❄ --> Podgorica <-- | ❄❄❄ |My gallery on 500px | Mačka mala | ❄❄❄

Стенли

Quote from: Al3k5aNd4R on January 19, 2016, 17:00:35
Dovoljno je da onom prskalicom za pranje kola prskate u nebo, i da vam snijeg pada u dvoriste. Mada nisam siguran no pretpostavljam.

To je moguce samo na temperaturi ispod -15oC. A pritom i da je vlaznost vazduha odgovarajuca. Mislim da se prosipa iskljucivo prokljucala vruca voda.
Primjer: https://youtu.be/62Hos_utIAs?t=15s

On: Vec je smrzlo. T -1.5oC

Južina

ja sam probao na -17 i nije moglo.

Dzoni

Bolje svi iz zgrade po 100e pa jedan top za snijeg ispred i eto carolije a ne ovako da se patimo i cekamo 3 duge godine, godine bola, godine tuge...  :116:

on: Podgorica, nebo vedro, gotovo tiho, T 1c. Pomet.

demijan

izveo sam to ovde u bg prije 4-5 g. ,ne sjecam se precizno podataka ali bilo je oko - 14, sa proključalom vodom i uspjelo je potpuno.

trenutno  -2,9.

EagleS

Quote from: Стенли on January 19, 2016, 17:24:58
Quote from: Al3k5aNd4R on January 19, 2016, 17:00:35
Dovoljno je da onom prskalicom za pranje kola prskate u nebo, i da vam snijeg pada u dvoriste. Mada nisam siguran no pretpostavljam.

To je moguce samo na temperaturi ispod -15oC. A pritom i da je vlaznost vazduha odgovarajuca. Mislim da se prosipa iskljucivo prokljucala vruca voda.
Primjer: https://youtu.be/62Hos_utIAs?t=15s

On: Vec je smrzlo. T -1.5oC

"Eksperiment" sa ključalom vodom ne stvara snijeg (možda mrvicu  :05:) već oblak, za snijeg je potrebna voda i kompresovani vazduh a ponekad i specijalni proteini kako bi se olakšao proces  :122:
Ključala voda odmah ispari i formira minijaturni oblak a zbog niske ("nepostojeće") vlažnosti ni jedna kapljica neće stići do tla.
The absence of evidence is not the evidence of absence

Stefan600

Ujutro će biti ludilo.. Već sad smo blizu minusa.  :37: 0.24C
Samo da ne dune neki vjetar niotkud u ranim jutarnjim časovima...

sanjin

Већ смо у минусу. -0.2