News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Januar 2016.

Started by Nikola, December 26, 2015, 16:31:40

Previous topic - Next topic

Czv Nk

Nikola kolike su sanse da dobijemo pokrivac do tih termina kad ce poceti kisa?

Nikola

Nisu velike,a i taj pokrivac bi bio beznacajan po pitanju trajnosti.

Czv Nk

Samo da ga vidim da pada koji sat pa meni dosta...

petar

Quote from: Czv Nk on December 31, 2015, 12:10:42
Samo da ga vidim da pada koji sat pa meni dosta...
Ja nmg da vjerujem da i Niksicani nekad se zalele ovako snijega, uglavnom su ovakvi postovi bili iz Pg, ali primjecuje se kako i ovakvo vrijeme utice i na snjegoljupce iz Niksica, soryy za off  :76:

Czv Nk

Kako ce da zatrpa sjever bice bruka,bar prema najavama.

Dzoni

Uf, ovog bolesnog vremena, imali smo proljecni decembar, prvi u Pg bez padavina od kad su pocela mjerenja a sad cemo uci u jesenji tunelcic, u sred januara.  :82:
Juzina probija i cini se, sve mimo Zabljaka ce prekisiti/miksati od ponedeljka...

sanjin

Kakvo otopljenje od ponedjeljka.... :55:

EagleS

Ovo je dovoljno za pahulje u Nikšić ali jače padavine tek izjutra idu...
The absence of evidence is not the evidence of absence

Nikola

Dobar EC za sjever
http://www.meteociel.com/modeles/ecmwf.php?ech=48&mode=0&map=5&type=0&archive=0
ovakav polozaj ciklona moze da obezbijedi u nedelju cjelodnevni snijeg Limskoj,Ibarskoj i dolini Cehotine,jer istocna komponenta i orografija u tim predjelima bi stitili prodor toplote.

Sjutra tokom dana krecu padavine,prvo na jugozapadu a zatim u svim predjelima.
Niksic i Cetinje,posebno Niksic moze da odoli do ponoci proboju toplote pa ce biti uslova za snijeg to tih termina,za pokrivac je tesko reci jer ce sve zavisiti kad padavine krecu i kakvog ce inteziteta biti.

Dzoni

Mislim da ima sanse da i okolina Podgorice (Kuci, od Ubala navise) pocnu sa susnjezicom/snijegom.

Fraka

Jedino sto je sigurno je da ce Orjen sedlo do 15. januara imat preko 2 metra snijega.

snesko belic

Po meteogramu temp. u pocetku padavina bice svega 3 ℃,u slucaju da temp. bude niza za srepen-dva postoji li mogucnost da i mi u pg vidimo koju pahulju ?

petar

Quote from: snesko belic on January 02, 2016, 08:50:10
Po meteogramu temp. u pocetku padavina bice svega 3 ℃,u slucaju da temp. bude niza za srepen-dva postoji li mogucnost da i mi u pg vidimo koju pahulju ?
E sto se tice toga, pahulje u PG ovoga puta vidjet necemo  :77:

Dzoni

Quote from: snesko belic on January 02, 2016, 08:50:10
Ne, nema sanse.
Oblacnost prikasnila, sunce sija to sto moze, vec smo na 8c  :75:

boka

Mislim da krajnji sjever CG moze dobiti dosta dobar snijeg misleci na Pljevlja,Rozaje...kao i planine naravno...

sanjin

Kakva se kisa i juzina crtaju za Badnji dan... Ima li kraja ovom mucenju?

Stefan600

Mislim da na Koritima Kučkim može noćas presniježit ukoliko bude padavina solidnih.. Minus po visini se vraća iza ponoći   :78:
Februar 2012. :)

Czv Nk

Pa ako se vraca minus pp visini a prizemna temp je niska moze li i kod nas biti snijega?

Stefan600

Ako padavina bude, zašto da ne.. Nisam baš siguran da li će ih tokom noći biti nešto previše, pa bi to napravilo problem svuda..
Mada, minus po visini bi trebao i ranije.. Ne vidim baš najbolje na ove modele grublje rezolucije a ove druge nisam gledao..

Stefan600

Pošto post ne mogu da izbrišem samo da kažem da ipak od snijega ništa. U centralnim djelovima zemlje će od ponoći krenuti da se prevlači minus po visini iz pravca zapada, ali upravo tada padavine staju ili će bit vrlo slabe, sve do sjutra popodne, a znamo da sjutra probija toplota i ide kiša u cijeloj državi...

Nikola

Da vidimo sto ce EC i GFS danas dati za period oko 12/13tog.Ceka se dugo zeljeni blok.

NK sve ce biti dobro

Ljudi ako nije muka dajte mi link sa ovim modelima sto ih pratimo, presao sam na laptop ne mogu ih ubost trika nema.

sorry za off
Sutjeska je naša dika, to je snaga pobjednika,
volimo vas mi smo s vama, vi ste radost Nikšićana!

Južina

Neka varijanta mećave trenutno.Dobro se prima snijeg, mada padavine su u zoni slabo/umjereno.

EagleS

Quote from: NK sve ce biti dobro on January 03, 2016, 16:48:10
Ljudi ako nije muka dajte mi link sa ovim modelima sto ih pratimo, presao sam na laptop ne mogu ih ubost trika nema.

sorry za off

http://www.meteociel.fr
http://195.66.163.8/nwp/modeli/wrfv35/oper2/scripts/z850.php
The absence of evidence is not the evidence of absence

Stefan600

Hoće li mi neko od iskusnijih objasniti odakle ovaj yr.no pročita padavine danima kad ja nigdje ne vidim neku ciklonsku aktivnost? Eto toliko godina sam pratio, i dalje ne znam  :75: