News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Decembar 2015.

Started by Cirius, December 01, 2015, 00:21:55

Previous topic - Next topic

Стенли

Jutros oko -1oC. Hladno i maglovito je bilo. Drugi svijet gledajuci na Pg

sanjin

Jucerasnje Tmax.

Pljevlja 1
Berane 2
B.Polje 3
Mojkovac 4

demijan

divno li je na planinama sada...zato cemo mi u bg da izludimo od magle,niskih oblaka i rosulje narednih dana   :54:

scepo

Zabljak je danas oborio sve moguce rekorde 16C :13:

mecava

Hladno, danas je maksimalna bila oko 1 prema AMS. Magla ne popusta.

staracfoco

Zadnja dva dana pomet.Cjelodnevna magla.Uželjesmo se sunca.

Južina

Makar imamo ovu "vještačku" zimu.Mada nije jeftina.

sanjin

Zabljak za par sati sa 16 na 0.

Bura

Evo jutrošnjih minimalaca, koji će veoma slični biti još koji dan:

Utjeha 13.1°C
Bar 9.6°C
Budva 9.3°C
Herceg Novi 8.3°C
Gornji Bandići 7.8°C
Ulcinj 5.7°C
Kotor 5.6°C
Kotor, luka 5.4°C
Podgorica 3.6°C
Rvaši 3.5°C
Golubovci 3.2°C
Tivat 2.5°C
Dragovića polje 2.5°C
Virpazar 0.9°C
Danilovgrad -0.8°C
Bijelo Polje -0.9°C
Nikšić -1.0°C
Berane -2.0°C
Pljevlja -2.3°C
Cetinje -2.4°C
Kolašin -2.8°C
Mojkovac -3.0°C
Plav -3.0°C
Šavnik -3.0°C
Studeno -3.4°C
Žabljak -3.5°C
Andrijevica -4.0°C
Rožaje -4.0°C
Njeguši -6.2°C
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Стенли

Bravo Bura.. fino pregledno  :109:

Opet se formirala neka magla u Dg, vidjecemo oce li biti jaca nego proslo jutro, mozda i stisne malo zube onom suncu kad ugrije.. Svakako, novi minus, mislim da je hladnije za oko jednog stepena nego sinoc u isti period, tako da se moze ocekivati Tmin oko -2oC

Fraka

Sumnjam da je bilo mnogo ladnijih dana od ovoga u Jubail, S Arabija. Trenutno 17 stepeni, uz vrlo jak sjeverni vjetar  sprema se kisa cak. Mozda padne i na 14 stepeni, ako ne i nize T.. spektakl potpuni. Hladnije no u Cg  :07: :07: :07:

demijan

ovde svo prije podne 4 stepena i sumaglica umjerena.stratus sio na glavu,ne mrda.
zabljak u podne(11,0) 0,4 stepena topliji nego juce u istom terminu.videcemo koliko ce danas da ugrije.

niksicki

Durmitor i Crno jezero,danasnja slika,sa fejsbuk stranica Montenegro wild beauty

Etno selo u Breznima jutros

Nikola

Anticiklon donosi maglu,koliko se moglo vidjeti po sat24 jos i u Portugaliji,Spaniji,Francuskoj,Italiji,svim Balkanskim drzavama,Madjarskoj,Ceskoj,Poljskoj,Ukrajini.Izrazena je u Padskoj i Panonskoj niziji,dolini Vardara.
Italijani ovakvo stanje uporedjuju sa onim iz '84. kad je magla i zagadjenost pravila probleme.Volim stabilno vrijeme a ne predugo,ovo je vec previse,od 24. oktobra a trajace jos min 4-5 dana(sa prekidom od par dana u trecoj dekadi novembra).

T 12.4c u 16h.

Filip.V

@Fraka - je li dolje sad proljeće-ljeto ?   :83:

U Nk danas bio prelijep dan T 3 stepena  :109:

Fraka

@ Filip V.  sjeverna polulopta, isto kao kod nas.
T se uz kisu spustila do 12.7 i uz jak vjetar je zbilja hladno. Kad se sjetim da sam na ovo isto mjesto ljetos u vise navrata mjerio preko 50 stepeni, izgleda mi nevjerovatno. Nemam interneta da provjerim, al bi bas volio znat koja je najniza T izmjerena u Al Jubail.
U Kotor je ovih dana vrlo vlazno i nesto hladnije od ostatka primorja.. tako to vazda biva u ovim anticiklonalnim, maglom ispunjenim, danima.

Filip.V

U mojoj glavi to je bila juzna i prosuh se ka' niko  :82:
Treba dozivjeti to 50 stepeni, čisto da ne bi kukali kad kod nas  po nekoliko dana bude 40.
Izvinjavam se za off  :109:

sanjin

Jedna današnja fotka sa Štavne, Komovi.

I jedna jučerašnja iz maglovite Andrijevice.

SnowHunter

Žabljačka odstupanja maksimalne temperature zadnjih dana idu i preko 10°C iznad prosjeka:

Pošto nemam istorijske žabljačke podatke izuzev u nekoliko zadnjih godina, ova odstupanja su realno još veća makar za 1°C, za koliko je otprilike toplije vrijeme zadnjih godina u odnosu na all-time prosjek.

Bez obzira na visoke temperature, sniježni pokrivač se dobro drži - današnji satelit:

prenka

Snowhunter kao porucen sa ovim  danasnjim satelitskim snimkom  :111: Ono sto je meni zapalo za oko (s obzirom da sam se danas peo na Lovcen) jesu oblaci koji se striktno drze primorskih planina    :109:

Ono sto je pruzalo maksimalan uzitak jeste nevjerovatna brzina oblaka koji su sa strane mora izvirali kao da se neko igra pjenom  :101: , medjutim cim bi preskocili prve vrhove planina , iznad Ivanovih Korita razbijali su se vrlo lako  :03:

Pogled na Stirovnik , gdje su podno njega bili vidljivi tragovi snijega u onog dijelu gdje sunce ne grije

Takodje i sa sjeverne strane mouzuleja snijega i leda u tragovima , cak stavise put u tom dijelu skroz zaledjen i sa dosta odrona , gdje bi nadlezne sluzbe morale voditi malo vise racuna o tome s obzirom da traje lijepo vrijeme i da se ljudi odlucuju na izlete , a u prilog tome ide i veliki broj posjetilaca koji je danas bio gore

I za kraj pogled na dio Madjovih Njegusa i zaledjeno jezerce podno mouzoleja  :105:

sanjin

Izgleda da ce Pljevlja imati ledeni dan.  :07:

skener

Quote from: sanjin on December 07, 2015, 13:55:34
Izgleda da ce Pljevlja imati ledeni dan.  :07:

Njima je svaki dan ne leden nego katastrofalan...temperatura je tu najmanji problem

staracfoco

Nižu se dani kao na traci i svaki isti:hladno,magla po čitav dan i monotonija koja ubija.

Bura

Danas su se maksimalci u državi kretali od -0.5°C u Pljevljima do 19.5 u Budvi.

A evo i jutrošnjih minimalaca:

Bar 8.3°C
Budva 8.0°C
Petrovac 8.0°C
Herceg Novi 7.1°C
Gornji Bandići 6.3°C
Kotor 5.3°C
Kotor, luka 4.9°C
Ulcinj 4.6°C
Podgorica 2.8°C
Golubovci 2.2°C
Tivat 1.5°C
Rvaši 1.1°C
Plužine 0.0°C
Danilovgrad -1.1°C
Nikšić -1.5°C
Bijelo Polje -2.6°C
Berane -3.0°C
Cetinje -3.3°C
Pljevlja -3.9°C
Plav -4.0°C
Žabljak -4.7°C
Kolašin -4.8°C
Andrijevica -5.0°C
Rožaje -5.0°C
Šavnik -5.0°C
Studeno -5.1°C
Njeguši -5.9°C
Bolje gram nafake no kilo mozga.

staracfoco

Uđosmo ,praktično,u drugu dekadu decembra ljeta gospodnjeg 2015.Ne znam za druge,ali se ja ne sjećam ovako sušne godine u Beranama a ima se godina.Po predviđanjima,do kraja godine ,ne bi trebalo da bude nekih padavina koje bi značajno umanjile deficit koji je do sada ostvaren.Molio bih nekog,ko ima pristup podacima ,da postavi tabelu sa višegodišnjim prosjekom i ovogodišnjim padavinskim bilansom.Odstuapanje ću sam izračunati. :11: