News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

II ciklus - komentari

Started by Admin, November 14, 2015, 00:42:38

Previous topic - Next topic

Nikola

Htio sam da stavim po pola stepena do stepen vise ali rekoh kratak je dan 13h Tmax u vecini gradova,a Zabljak zna da ga izvuce zadnji ali ga nisam forsirao zbog kombinacije vjetra i snijega.
Najvise sam se dvoumio oko Tmin kao vjerujem i vecina.Stvorio sam sliku tihe i vedre noci pa sam tako i odigrao.
Na snijeg sam igrao opusteno.

Nikola

Quote from: Hitman on December 02, 2015, 00:59:21
Ne znam dal je tacna ams ali Zabljak je u  00:40 u plusu i to 1.76C
Jeste,oblacno je a T850mb u plusu i ima vjetra.

skener

Moguce...Niksic me uvijek zezne, racunao sam da nece preko 16...a ne bi me cudilo da bude 16.1  :05: sad kad vidim ovoh par prognoza neko je malo vise rizikovao, ali nijanse ce odlucivati...na Zabljaku je pojacan vjetar, fenira ga pa je zato T preko 2...Kolasin je najhladniji trenutno sa -1.3

HIBU TEAM

evo mi prave prognoze na koju sam jako ponosan, jer prognoze su moja čeda...

ULC 17.2  0
NIK  14.0  0
ŽAB  11.1  0
Vjetar (Ul+Nk+Ža) 6
Tmin -4.6
SnZ  14

Kimi

Ja se za taj Nikšić stalno opekoh sa previsokim temperaturama koje sam davao,tako da ovaj put nećeg ga majci...12,3 sam stavio,pa makar nek bude jednom i premalo. :11:

Nikola

Mene za Tmin najvise ubijedi to sto je juce prije naoblacenja oko 22h T na Zablajku bila oko -2c pa mislim da ce -4c dostici bez muke.

Miloš

Na osnovu vaših nekoliko prognoza se ne može suditi o svih 35 što su poslate, ali generalno su Tmax malo niže od mojih, pogotovo za Nikšić, a za Tmin sam očekivao malo veću šarolikost.
Snijeg i vjetar očekivano ujednačeni, tu ne bi trebalo biti nekih iznenađenja. Padavine naravno.

Bart

Ja sam izgleda ubedljivo najnizu dao za Zabljak 7C ali videcemo sutra mozda ima neko ko je jos veci egzibicionista...  :03: cini mi se da sam negde video 5 a na ec 8 pa  mislio najbolje negde oko sredinu...  :03:

Dzoni

Ako naidje malo ranije visoka oblacnosti nece Tmax biti tako visoke...no ostaje da vidimo.
Tmin za ocekivati od -2,5 do -5,0c.

kristian_zg

DA bed je ne moći otvoriti tablicu. Nekada sam se znao u sred noći buditi zbog toga  :101:
Evo i moje
ULC  18  0
NIK  14.5 0
ŽAB  8.2 0
Vjetar   6
Tmin -3.8
SnZ   14

skener

Jutros Tmin -1.4 C...trebalo bi da bude makar malo hladnije sjutra. Snijeg 19cm

Admin

Evo, napokon, su vidljive prognoze.

Bart

Ipak nije moja najniza za Zabljak, ali verovatno ce sutra biti toplije tako da mi se smesi -1 bod na tmax za Zabljak... Trenutna temperatura na Zabljaku cak 6.65C

skener

Izuzetno jak vjetar na Zabljak, cak 7, Ulcinj 4, Nikšić 2, ukupno 13...u ovom trenutku niko ne bi osvojio bod  :03:

Dule97

Da se gledaju t.min od jutros samo bi 4 takmicara tu uzela bod a ja bih imao prvo mjesto sa maksimalnih 8 poena  :03:
Ipak je izvjesno da se sjutra to tesko moze ponovit,al eto...  :33: 

prenka

Jao ovo je prosto nevjerovatno  :07: Jutros gledam prognoze i ne mogu da vjerujem da sam greskom poslao -8 za min temperaturu .  :34: U toliku trku sam bio juce tako da sam nevjerovatno grijesio prilikom sastavljanja prognoze cak sam dva ili tri mejla slao Adminu ispravljajuci prognoze jer pola stvari nisam ubacio  :05:  ali temperatura minimalna  :75:   I onda citam vase komentare i vidim Milosh mi naslutio sa njegovom salom  :05: :102:   Nista no nocas da apelujem na gradjane Zabljaka da ne nalazu mozda jedino tako uspijem da prodjem bez negativnih bodova . Hahahaha

demijan

zabljak je zbog zapadnjaka imao plus temperaturu .U 6 h je bilo 4,3 pri zapadnom vjetru od 5 m/s da bi u 7h cim je vjetar oslabio (sjever 2 m/s) opala na 0,6 stepeni. Inace je t min bila -2,3.
nadam se da ujutru nece biti isti scenarij sa vjetrom a i da ce kolasin biti hladniji za stepen i po dva.
I uvijek iznova me zacudi ta visina snijega na zabljaku kako se tako zabetonira i ne mrda ni pri vjetru ... 

Kimi

Tmin ce zbog SP postaviti Zabljak,taman vetar prestaje pred vece.

Samo da ne zabode -6,3C koliko je bilo prekljuce  :11:

Bart

Sneg u 13h je 16cm na Zabljaku ali temperatura u 13:30 11.15C...

Miloš

Ugrijalo danas, temperature odoše u nebesa. Ovako izgleda današnja dobitna kombinacija:

ULC 17.8  0
NIK  16.2  0
ŽAB  10.5  0
Vjetar (Ul+Nk+Ža) 9 (4+2+3)
Tmin -1.4
SnZ  16 (13h)

Ne bih se bunio da i sutra ovako ostane, imao bih sve poene osim Tmin. Ukoliko u Kolašinu bude vedro tokom cijele noći, vjerujem da može do -3°C, možda i niže.

Što se tiče Tmax, tu će sve zavisiti od oblačnosti. Ukoliko visoka oblačnost izostane do 14h, temperature u Ulcinju i u Nikšiću će dostići barem današnje vrijednosti, dok bi Žabljak išao još više zbog slabijeg vjetra.
Vidim da se većina takmičara uzdala u tu oblačnost kad je sastavljala prognoze. Ja sam rizikovao i računao da oblačnost neće imati značajniji uticaj na temperature (kao i danas). Vidjećemo hoću li biti u pravu.

Snijeg na Žabljaku je konačno mrdnuo sa zabetoniranih 19cm, tako da bi trebalo da će tu svi takmičari uzeti bod.

skener

Ocekujem i ja nizu Tmin ujutro...ali kao sto sam ocekivao jedino cu sa NK biti u neizvjesnosti do kraja...gornja granica mi je 16, danas je malo preslo...ostalo bi trebalo da bude ok

Nikola

Tmax dostize nesto prije 14h taman kad osmatrac mjeri,vec od 14h pocinje da opada,ZB u 14:10h na 8.62h zbog oblacnosti.

Nikola

Oblacnost usporava pad T na sjeveru,za max uru bi trebalo da se razvedri.

Miloš

U 19h na Žabljaku izmjereno 14cm snijega, tako da se slobodno može reći da svih 35 takmičara tu imaju siguran bod.

Trka za Tmin je u toku. Po satelitskom snimku djeluje da ima nešto visoke oblačnosti, koja će se ubrzo razići.
U Pljevljima se zacementirala magla, tako da tu ne treba očekivati neki pad, ali su zato Žabljak, Kolašin i Cetinje u igri.
Za sada su u plusu, ali vjerujem da će u narednih sat vremena skliznuti u blagi minus. Ako bude potpuno vedro do jutra, nadam se da može do tih -3°C što mi je gornja granica.

Bart

Zabljak -0.3C u 20h, vlaznost 99.2%...Meni se cini ipak da ce u Kolasinu biti tmin...