News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

II ciklus - komentari

Started by Admin, November 14, 2015, 00:42:38

Previous topic - Next topic

Admin

Vjerujem da će tridesetak takmičara osvojiti poen na prognozi Tmin

Miloš

Pitanje je šta će biti sa Tmin. Padala je sve do -1.5°C, a onda je malo porasla i sada stagnira na -1.3°C.
Ako ne padne nimalo do jutra, mogla bi i ona dosta poena skinuti. Mada svi modeli vide nešto hladne advekcije do jutra.

Padavina na Žabljaku više nije bilo, snijeg ostaje na ~18cm za sada.

Miloš

Na kraju je i izmjereno tih 18cm, koliko smo procijenili.
Tmin bez većih iznenađenja, -2.6°C.

Jedan negativan i jedan pozitivan poen. Krećem od nule, još 7 poena su u igri, dug je dan.

kristian_zg

Tmin mi pobjegla ua 0.1ºC  :107:
Čista 0

Ja ne vidim terminske tempe i još su mi na jučerašnjih 16h. Otvorio u par preglednika... ???

skener

Samo 5 takmicara je uzelo bod na snijeg...a samo 5-6 nije uzeli bod na Tmin i to ja mislim cak 4 takmicara za 0.1 C...

Ja krecem sa 2 boda...

mecava_zg

Katastrofalno sam dao prognozu za tmin ali tko mi je kriv kad nisam dobro gledao sve parametre. Ovo i iduce kolo sam usred ispita na faksu pa prognoze saljem tek toliko. Bas mi je zao da se ne mogu malo vise udubiti, pravi je izazov sloziti nesto pametno za danas.
Snijeg definitivno iznenadenje, trebalo je vise gledati na jucerasnji dan da bi se to dobro skinulo.

Nikola

Ocekivana Tmin i neocekivan SnZ.
Samo da bude tim 0.1mm u Baru da se izbjegne negativni,a vecina bi uzela i bod.

Bart

Ljudi gde gledate terminsku temperaturu? ja gledam ovde http://www.meteo.co.me  i kao sto kaze kristijan i dalje je na 16h juce..,
I ja sam posle snega i tmin na 0

kristian_zg

Možeš pratiti na http://synop.meteos.rs/. Iako, osim preko satelita je teško pratiti što se događa.

Bart

Hvala  :03: Niza je temperatura nego juce u 9h u Baru za 0.8C, u Pljevlji za 1.7C a u Podgorici za 1C...

demijan

demijan

u 10 h

BAR 12,7/0
PG  10,7/0
PLJ  1,3/0

Vjetar  (2+3+1) 6

Nikola

Padavine biljezi jedino Cetinje.Na sat24 se vidi jedan jaci oblak koji se krece ka Baru.

oliver88

skener

Quote from: nikolA on November 26, 2015, 10:36:45
Padavine biljezi jedino Cetinje.Na sat24 se vidi jedan jaci oblak koji se krece ka Baru.

Sem Cetinja mjerljive padavine su bar prema AMS danas biljezili i Kolasin i Niksic...za Ulcinj se ne zna. Samo kruzi oko ovih gradova za koje dajemo prognozu  :05:

demijan

u 11 h

BAR 14,0
PG  11,4/0
PLJ  1,5/0

Vjetar  (2+3+1) 6

bar daje slabu kišu u terminu.

Nikola

Pojacava vjetar.T u granicama ocekivanih.Padavine bi trebale ubrzo da krenu u Baru ako vec i nisu.U Podgorici prokapava.

skener

Bar konacno biljezi mjerljive padavine uz pad T

Bart

Samo sasvim malim zadnjim delom ovaj odraz zahvatio Bar, dobro bar sam sad sa svim padavinama na nuli :)

demijan

u 12 h

BAR 12,1/1
PG  11,7/0
PLJ  1,9/0

Vjetar  (3+1+1) 5

u vreme osmatranja nigde nije bilo padavina.

Nikola

Probio sjever u Baru 5m/s trenutno.Temperature ocekivane.

demijan

u 13 h

BAR 13,8/1
PG  12,7/0
PLJ  1,9/0

Vjetar  (2+4+2) 8

jedino su PLJ i PG bez kolicine padavina u 13h.sve ostale stanice su imale padavine.najviše ulcinj 2l.

skener

7 takmicara nije uzelo bod na vjetar...

Nikola

PLJ u padu,PG i BAR u porastu.Iz pravca Ulcinja dolazi jaca oblacnost.

dikile

Ako ostane ovako imaću 5 bodova, tu su jos eventualne padavine u PL i PG da izvuku još koji bod. Pljevlja u 12h i 13h 1,9C, a između termina bilo je i 2.1C, meni je naravno potrebno da bude okruglo 2C.