News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Oktobar 2015.

Started by Cirius, September 30, 2015, 23:47:49

Previous topic - Next topic

skener

Ma Niksic je lagano presao 100 mm odmah posle 8h...cijelo prijepodne pada dobra kisa

Fraka

Da, u Kotor palo oko 60 mm i jos pada jakim intenzitetom.. T 16 stepeni. Ja sam na putu na Tianjin, T 14 stepeni.. prija ovo osvjezenje, jer se jos nisam oporavio, a vjerovatno nikad ni necu, od onog cuda ljetos.

Стенли

Masu kise danas u Budvi  :27:

vanja

Quote from: Fraka on October 16, 2015, 15:05:10
Da, u Kotor palo oko 60 mm i jos pada jakim intenzitetom.. T 16 stepeni. Ja sam na putu na Tianjin, T 14 stepeni.. prija ovo osvjezenje, jer se jos nisam oporavio, a vjerovatno nikad ni necu, od onog cuda ljetos.

Frakice  :59: u Tianjinu sjutra oko 12 cini mi se, Danka Kovinic igra polufinale wta turnira 125 pa javi kako je igrala  :120: :79: i daj sliku koju kad uplovis u te luke. Vjerovatno ima nekog vajrlesa u luku ili na brodu vam  :101:

trenutno suvo u pg a bogami se popodne fino ispadala...konstantan pljusak je bio nekoliko sati
trenutno 18.1c

WhiteWalker

U Nk i dalje pada. 140 mm danas kaze Ogimet. Jos malo oktobarski prosjek.

milos555

Nikšić je rasturio.  :119: Nalazi se u vrhu današnje liste najkišovitijih mjesta na svijetu! :01:

demijan

Da.Po ogimet rejkingu Tivat sa 155 i Nk sa  149 l/m2 su prvi odnosno drugi grad u Evropi sa količinom padavina.Dok na svjetskoj listi zauzimaju drugo i treće mjesto.

U Bg i danas košava-posle podne bilo kiše i pljuskova kratkih.palo 8 l .T max 16,2

Dado

Ne sjecam se da je palo ovoliko kise u Nk za tako kratko vrijeme. Neprekidno je padala od sinoc pa negdje do 21h.

Miloš

Kad je Bar u pitanju, kod ovog ciklona je sve išlo u suprotnosti od onoga što su govorili modeli. Sinoć i u toku prethodne noći kad je trebalo da bude najjačih padavina, kiše ni kapi, a večeras kad je trebalo da padavine već uveliko slabe i prestaju, udarila je iz sve snage.

Od najavljivanih 70-100mm u prosjeku od ovog ciklona palo je svega 12mm do 20h danas. Hvala Bogu da je tako, ionako je bilo previše kiše u prvoj polovini mjeseca, a bure nije bilo odavno, pa je zamlja prezasićena vodom.

Temperatura sasvim prijatnih 18°C, Tmax danas 23.0°C.

sone

Quote from: Miloš on October 16, 2015, 22:10:28
Kad je Bar u pitanju, kod ovog ciklona je sve išlo u suprotnosti od onoga što su govorili modeli. Sinoć i u toku prethodne noći kad je trebalo da bude najjačih padavina, kiše ni kapi, a večeras kad je trebalo da padavine već uveliko slabe i prestaju, udarila je iz sve snage.

Od najavljivanih 70-100mm u prosjeku od ovog ciklona palo je svega 12mm do 20h danas. Hvala Bogu da je tako, ionako je bilo previše kiše u prvoj polovini mjeseca, a bure nije bilo odavno, pa je zamlja prezasićena vodom.

Temperatura sasvim prijatnih 18°C, Tmax danas 23.0°C.
Uz svu mogucu sofisticiranu tehniku i dalje bude kako mora biti...Podgorica pod oblacnoscu koja daje intezivnu sipecu kisu koja bas natapa zestoko.Valjalo bi posle ovoga malo naseg sjeverca cuvenog,brzo se sve ubudja od ovih padavina i vlaznosti.Sve u svemu nikad ugodit :77:

Miloš

U ovih pola sata je palo više nego u prethodna dva dana, jedan "stubić" je išao i do 5mm.

staracfoco

Za sjeveroistok Crne Gore,izgleda,treba praviti posebne prognoze jer ove koje se daju ,po pravilu,omanu.U svim prognozama,kad padavine dolaze sa juga,naglašava se da će,u početku,biti manje padavina nego u južnim i centralnim predjelima ali se u nastavku redovno prognozira intenziviranje i pristojne količine padavina.U stvarnosti najčešće ne bude ništa.Ne mogu da kažem da mi je mnogo krivo zbog toga,jer mi je draže suvo i toplo vrijeme nego cijeđenje suve drenovine da bi se dobila ona dosadna ,slaba,sipeća kiša koja samo izaziva depresiju.Najviše me zaboli kad se najavi snijeg pa ne bude ništa.Ove godine najviše padavina bilo je kad je najavljivano da će biti slabe ili kad uopšte nijesu najavljivane.

NK sve ce biti dobro

Ovo se niksicka kisa mogla nazvati prvom ozbiljnijom kisom ove sezone racunajuci od proljeca...Naravno vratilo nas je na konstataciju da Nk i dalje ima snage za velike padavinske kolicine, ali i onaj egzakt koji smo ucili u  osnovnoj da je nk polje jedno od najkisovitijih u Evropi.
Sutjeska je naša dika, to je snaga pobjednika,
volimo vas mi smo s vama, vi ste radost Nikšićana!

EagleS

The absence of evidence is not the evidence of absence

Miloš

Razvedrava se, probija sunce. Sinoć je palo 16mm, ukupno u oktobru 161mm do sada.

Fraka

Znas kako Vanja, na terminale za hemikalce su svi el. uredjaji strogo zabranjeni. Jedino kad prilazimo nedje, s mosta, mada odje je sad cesto magla. Ali ako bude bilo nesto zanimljivo slikacu.
Kad smo kod fotografija, evo jedne fenomenalne iz Kotora danas.  :101:

SnowHunter

Za prethodna 24h najviše padavina su zabilježili Njeguši 96mm, Tivat i Kotor 92mm i Budva 86mm.

Ovo su ukupne dvodnevne padavine koje je isporučila ''Hana'':

Nikšić  160mm
Njeguši  125mm
Plužine  108mm
Cetinje  105mm
Žabljak  102mm
Tivat  98mm
Kotor  98mm
Budva  94mm
Šavnik  89mm
Studeno  85mm
Golubovci  82mm
Rvaši  81mm
Herceg Novi  74mm
Danilovgrad  69mm
Podgorica  64mm
Virpazar  61mm
Gornji Bandići  61mm
Kolašin  57mm
Dragovića Polje  49mm
Bar   27mm
Andrijevica  14mm
Ulcinj  12mm
Pljevlja  9mm
Bijelo Polje  6mm
Plav  6mm
Rožaje  2mm
Berane  2mm

Velika razlika između zapada i istoka:

sone

Nevjerovatne razlike u kolicini padavina na podrucju grada i okoline,samo Golubovci koliko odstupaju od grada.Kod mene na Ljeskopolju je palo blizu 100 litara.Godinama su mi zanimljive te razlike,u ovakvim situacijama mi uvijek vise pokupimo od grada.Ali ljeti grad,posebno Zagoric i taj tamo dio profitiraju kad je najpotrbnije pri onim kratkim nestabilnostima koje obicno sa sjeverne strane dodju.Ovo sto sad vise dobijamo od nikakve koristi,samo ga vise zablati.

Fraka

Nisam ocekivao ovo danas, ali nas je zakacilo bas ozbiljno nevrijeme... Vrlo jak vjetat i talasi oko 7m... Utrobice sam izbacio  :06:
Sad na sidro ispred Tianjina, T 13 stepeni.. lijepo vrijeme uz umjeren istocnjak oko 13-14 cvorova

SnowHunter

Podgorica i Danilovgrad danas ''uloviše'' ljetnji dan. Za Podgoricu je došao četiri dana kasnije od all-time prosjeka:

Zanimljivo je da je u Podgorici najkasniji zabilježeni ljetnji dan 3.novembar (2004. i 2008), dok je Beograd bilježio ljetnje dane čak i u drugoj dekadi novembra (14.11.1969. i 16.11.1963).

pg

Prelijep dan danas,prija nakon ove kise T 23.3C
10.02.2012
11.02.2012
12.02.2012

Czv Nk

Zdravo svima ja sam novi clan!

SnowHunter

Dobrodošao!   :109:

Podgorica ipak nije imala ljetnji dan. Obično minimalna razlika između AMS i klasičnih mjerenja - ovog puta je iznosila pola stepena. Pa iako je AMS mjerila 25.2°C, ljetnjeg dana nije bilo jer je zvanični maksimalac prema synopu iznosio tek 24.7°C. Danas su najtopliji bili Danilovgrad sa 26.4°C i Ulcinj sa 26.1°C.

WhiteWalker

Dobrodosao Czv - jos jedan Niksicanin! :109:

demijan

dobro došao Czv!

u bg jedno pravo jesenje prije podne...sumaglica..stratusi..povremeno po malo kiše padne ..ukupno 0,4 do sada ...T oko 13 stepeni se vrti...