News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Septembar 2015.

Started by Cirius, September 01, 2015, 01:12:28

Previous topic - Next topic

Cirius

Otprilike u sljedećih 12 sati će svježija masa smijeniti ovu vrelu i ostaje tako bar sljedećih nekoliko dana ... a onda joj padaju šanse za povratak   :105:   ljeto je još tu, ali onaj najgori dio nestaje večeras    :116:

WhiteWalker

Nista od najavljene kise... :23:

sone

Sto brisete opravdane kritike.Utulite ga da ne postoji i kraj price,zivjelo se i bez njega.I odje pocela cenzura.

mecava

Prvi snijeg na Kredarici ove sezone. 2 cm u 20h. Trenutno jak snijeg uz -2°c.  :79:  :79:  :79:

Cirius

Kolašin i Bjelasica su pod baražnom vatrom. Ovamo pojačan jugo, prokapalo je nešto slabo kiše maloprije, ali je stalo. Temp se još drži, 28,8'C.

Južina

I ovamo sijeva samo tako, neki jad od kiše prokapava

Hello Kitty

U Budvi ne može da se diše. Baš je vlaga i vrućina. Ovako nije bilo ni usred ljeta. Šteta što za Budvu nema podataka o temperaturi i vlažnosti.

vanja

Pada neka slaba kisa. Vrucina i vlaga velika. Ne moze se disati. Svjezije bi bilo dosta da nije padala. Od onog kratkog popodnevnog pljuska vazduha nema.

sanjin

Bilo par dobrih pljuskova veceras. OCekivao sam vise.

Mađo

Quote from: Hello Kitty on September 05, 2015, 22:23:53
U Budvi ne može da se diše. Baš je vlaga i vrućina. Ovako nije bilo ni usred ljeta. Šteta što za Budvu nema podataka o temperaturi i vlažnosti.

Ko veli da nema ?  :03:

:81: http://www.meteo.co.me/AAWWSS/BU.htm
---------------
Ovamo kod mene vjetrovito i bez ikakve kiše.

Hello Kitty

Hvala Mađo. A odakle ti ovo? Ja sam mislila kako Budve nema među glavnim meteorološkim stanicama, u ovoj listi na sajtu gdje su drugi gradovi.

Dado

Koji potop sinoc u Kolasinu, strasan intenzitet 56mm!

Mađo

Quote from: Hello Kitty on September 06, 2015, 07:55:36
Hvala Mađo. A odakle ti ovo? Ja sam mislila kako Budve nema među glavnim meteorološkim stanicama, u ovoj listi na sajtu gdje su drugi gradovi.

Ovo su ti grafikoni sa automatske stanice Zavoda.Dao sam ti link :81: http://www.meteo.co.me/AAWWSS/BU.htm
Postoje nekolike stanice,doduše amaterske,u okolini Budve.   :81:

Južina

Ovamo zvijezda upekla od zore, do 30 će i danas dogurat :46:

staracfoco

Poslije sinošnjeg nevremena sa kišom,grmljavinom i vjetrom,danas oblačno,relitivno,toplo.sparno i vjetrovito.

Transmat

kapi kise nije palo kod mene, kakva uzasna ispala!!   danas vruce grije kroz neke mrzne oblake. u petak isto nema ni kapi kise . nastavlja se susa, mada jeste osvjezilo. ali opet odavno nema kise.

Miloš

U Beogradu stiglo dugo čekano zahlađenje. Današnjih 22°C su prava milina u poređenju sa paklom prethodnih dana.

Sinoć i preksinoć su frontalne i predfrontalne nestabilnosti donijele solidne pljuskove i grmljavinu, palo je 23mm u dva dana. Evo par sličica:

Nikola

Kap kise ni u DG.Onakav front da prodje bez kise,nevjerovatno.Dva tri razvoja su prosla zapadno izmedju DG i NK i tu je bilo dobre kise.

T 22.24c

sanjin

Samo 5 stepeni na Zabljaku.

mecava

Ici ce to nisko. Prognozirali su 2°c minimalnu.

SnowHunter

Hladno je po visini, beogradska sondaža je danas mjerila tek 4°C na visini od 1550m. Ovdje južnije je toplije, ali i dalje prilično hladno. Danas sam vozio bicikl iz Bijelog Polja do Barica i u kratkim rukavima u zoni iznad 1200mnm stalno je bilo na ivici da bude neprijatno hladno. Čim se popenje iznad Tomaševa na Galicu na nekih 1200mnm termometar je pokazivao samo 14°C, a kod crkvice na Kamenom polju na 1450mnm u 16.30h je bilo tek 12°C. Ne sumnjam da će uvale gore na visoravni ujutru imati mraz.

Nešto fotografija od danas. Uspon na Galicu iz Tomaševa je pravi izazov, na nekih 5.5km popenje se 500m:

Kad se izađe na Sokolac prelijep je pogled sa ovog vidikovca na Vranešku dolinu:

Sokolac, predivno sunčano nebo zavarava - nije uopšte bilo toplo:

Pejzaži Pisane jele (1300mnm):

Na Kamenom polju u zoni 1450m+ na suncu i na zaklonitom mjestu prijatno, ali termometar je pokazivao samo 12°C. Kraj je pravi planinski, mnogo proplanaka i smrčeve šume. Nekoliko fotografija male crkve i okolnog prostora:

Na povratku u Vraneškoj dolini u sumrak temperatura je brzo padala, kod Slijepča mosta u 18.30h je bilo 13°C, ali samo desetak km dalje i 70-ak metara niže u Bijelom Polju je pola sata kasnije bilo čak 18°C. I malo Bijelo Polje ima svoje jezgro gradske toplote...  :83:

Krstooo

Nadam se da nisam promašio temu  :P Možete li mi reći kakvo se vrijeme očekuje u subotu/nedelju u Beogradu? :)

pg

10.02.2012
11.02.2012
12.02.2012

vanja

impresivna oluja na vrhu cizme.
blitzortung sajt biljezi blizu 20 hiljada munja na otvorenom moru. nadam se da su ove izbjeglice sto idu preko afrike u evropu toga svjesne.

Gaston

Poče kišica na Studeno, 11,8°C.