News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Jul 2015.

Started by Cirius, July 01, 2015, 00:02:05

Previous topic - Next topic

superwoman

Quote from: EagleS on July 18, 2015, 17:43:02
Grmi, grmi no ništa od toga ako padnu 2 kapi da pređemo sa pečenja na kuvanje

A tokom noci na lagano dinstanje....

superwoman

Quote from: skener on July 18, 2015, 17:55:13
Bas fino osvjezenje u Nk...medju najhladnijim gradovima u drzavi. Kisa jos pada pomalo, ali je Tpala 10ak stepeni za 2 sata

Kaze mi drugarica u Kolasin se moze i dugih rukava....

Fraka

Dozivjeh i to.. Tmax na brodski termometar danas ravno 50.0 stepeni. Inace sve regularno, bijela drvena kutija i to... Doduse, naravno, okolo je metal, ali svejedno, bolesna vrucina.
SH, sledece sedmice imamo 4 luke u Oman... Valjda popusti to malo  :13:

Vidim i vise lijepo kuvate  :11: "Nazdravlje" vam prva cetrdesetica  :05:

prenka

Jedno saljivo pitanje  :122:  Admine ko vam je nalivao travu ispod kucice sa termometrom danas ?  :05:   Naoblaci se i zagrmi par puta ali to ce ni samo na muku izaci veceras  :13: :14: :14:

Cirius

Fraka, rekao bih da ne može mnogo gore ovoga, dok ne vidim ove tvoje podatke    :10:  Ako nastavljate prema jugu Indije, možeš očekivat' neka osvježenja dolje.
Ovamo je temp pala na oko 34'C trenutno zbog oblaka i par kapi kiše, koje sad lagano isparavaju i vlažnost je porasla malo    :46:    :13:

Fraka

E ne znam Ciriuse... nadam se nekom dalekom jugu, ali sve su prilike da ostajemo u ovaj pakao zivi. 34 stepena mi sad djeluju kao arkticka zima, jos uz malo vjetra uf.. milina  :07: Nije lose ovo dozivjet, cisto iz perspektive da mogu rec sebi, kad mi bude vrucina doma, da sam bio u ovo cudo.
Kotor danas fino preko 36 stepeni...

SnowHunter

Najtopliji danas u CG:

Podgorica  40.3°C
Golubovci  40.0°C
Gornji Bandići  39.8°C
Virpazar  39.8°C
Ulcinj  38.4°C
Nikšić  37.3°C

Nažalost, danilovgradska AMS je i dalje offline.

Transmat

Rekoh i na more je vruce sigurno, pa pobjegoh na sjever danas. Zabljak i tu do 28 stepeni ali cist vazduh i pun kiseonika. kupanje u  Crno jezero.Milina, onda kisa sve do Niksica i 19 stepeni, pa to je za nevjerovati, kao drugi kontinent.. onda na slap da veceram u jedan divni restoran, tamo vjetric i podnosljivo jer je pored vode, iako je bilo 28 stepeni.. stigni kuci u 8.30.. doceka me vreli vjetar i 30 stepeni, i evo pod klimu sad naravno, cekam da stane vjetar pa ce da zaladi napolje pa da legnem u dvoriste.
Ne izlazi mi iz glave ona svjezina sa Za Zabljaka  pa cak i Niksica. Drugi kontinent!

vanja

PG broji trenutno 30.91c
iako vruce,rekao bih mnogo podnosljivije nego juce. U 02h je bilo 29c. sve su prilike da ce u isto vrijeme biti malko svjezije pa da vidimo  :23: :32:

Admin

U Bandiće danas 8 litara kiše.  Lijepo i korisno.

Cirius

30,25'C u ponoć     :28:

Miloš

Bar ne zaostaje mnogo za Podgoricom noćas, trenutno 26°C. Zato je Tmax bila prilično niža nego u okolnim gradovima. Zvanično 32°C, mada bih se kladio da je kod mene u naselju bilo i 35°C.
Popodne se nakratko bilo naoblačilo, ali brzo se sve to razbilo. Kiša je ovog ljeta misaona imenica.

Transmat

Nešto se ne secam odavno da je bilo vec u podne preko 40 stepeni kod mene. Pakao. Ima da gura na 42 danas. Ova lokacija u Gornje Bandiće nam uopste nije od koristi za ove dane kad pratimo ekstremne temperature. pokayuje 37 stepeni, vjerovatno daje tako, to je kvalitetna stanica. ali ovdje dolje u ravnicu je 3 stepena jace.. isto kao sto je po noci 3-4 C manje ovdje nego u Bandice.
Vidim sinoc bilo 25 min. a ovdje svaku noc do 20 se spusti.. mada je jutros bilo i 21-22 C.

Gaston

Transmat, vrijeme je da se postavi stanica u Martiniće. :11:
30,3°C je na Studeno.

Nikola

U regionu na javnim stanicama Mostar na 40c,ostali Zenica 39c,Beograd 38c...

U sjevernim i sjeveroistocnim predjelima ima nestabilnosti,uglavnom u planinskim predjelima.

T 38.30c , uz malu oblacnost.

staracfoco

Interesantan dan u Beranama.Poslije jutarnje izmaglice potpuno se razvedrilo i krenulo sa naglim rastom temperature.Oko 13 sati suce su zaklonili,ali onako stidljivo,oblaci i nastala je jaka sparina da bi,oko 14,30 počeo pljusak,najprije koliko da pokupi prašinu a onda,par minuta,baš pravi uz grmljavinu.Ta epizoda se završila vrlo brzo.Trenutno nema ni traga da je padala kiša ali je jaka sparina.I dalje je oblačno.

sone

Kako je ovo tuzno i zalosno sto zavod daje.Pljevlja 35 a Podgorica 38...Jasno je svima i zasto  moraju tako.Ipak je to vrijedjanje zdravog razuma.

mecava

Žabljak je danas uhvatio 30-icu.   :13:

Mađo

Problem su Šone trule meteo kućice....i travnjak iznad kojega se mjeri,mora da se naliva.

sone

A znam moj dobri Madjo...no nikako da rijese taj problem,aj da pokrenemo akciju da to odradimo,mozemo li dje na Lovcen ubrat bukovine,ja cu je otesat i sklopit tu kucicu da Znamo na cemu smo.U gradskom jezgru danas je Podgorica mjerila 44 pa mjerili na 2 m ili 10...Parka i travnjaka odavno vise nidje nema.Sjutra sam rijesio da idem na Kucka Korita,odje je Madjo zlo neopjevano da se izdrzat moze.

Južina

Pade kiša ovamo, kratko ali spas.Subjektivno je temperatura pala samo tako.

Fraka

Jebel Ali luka, tanker vez 6, temperatura vode ispod kobilice na 10.5 metara 36.6 stepeni!!!  :07: :07:
Tmax danas na brod 49.4. No vjerujte dan je odje mnogo laksi jer i 50 stepeni je ok kad pirka malo.. Noci su nestvarne. Nema tu nacina da se objasni ta tezina na 100% vlage...

sone

Ovamo je pakao...Imam veliku stetu,tovni kunici mi crkavaju kao sijalice bez obzira sto su vani u duboku hladovinu i sto sam redukovao ishranu.No u njihovu glavu,mada mi zao jer su to zercovi cistih rasa koji idu do 7-8kg mesa.

sanjin

Zvanicna  Tmax 39.4. E bilo je stepen vise, da ebe oca.  :67:

SnowHunter

Prećerujete, šta ima Zavod od lažiranja temperature za mrtvi stepen celzijusa?  :78: 

Sve stanice, pa i one koje nijesu zavodove, u tom rejonu daju niže maksimalce u odnosu na juče: Podgorica 40.3°C-39.4°C; Golubovci 40.0°C-38.5°C; Virpazar 39.8°C-38.4°C; Gornji Bandići 39.8°C-37.1°C; Ulcinj 38.4°C-35.1°C; Nikšić 37.3°C-35.0°C.

U Beogradu danas gadno, maksimum 37.6°C ali uz dosta vlage, biće ovo duga noć...  :13: :13: :13: