News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Februar 2015.

Started by sanjin, February 01, 2015, 00:49:57

Previous topic - Next topic

bole

Prolazim kroz nk.....
Ujereno oblacno, pomalo.snijeg propahuljuje ")
T-2c
OKolo Piva, Vojnik debela snijezna zavijesa  :83:

vladobr

Bar sa 8,4 mnogo topliji od Ulcinja dje je 2,4 koji je cak hladniji od Cetinja sa 2,6

mecava

Slab snijeg, nakupilo se oko 5cm. Moze li neko da mi kaze stanje na putu, Žabljak, Šavnik, Nikšić? Izvinjav se za off

staracfoco

Snijeg promjenljivog intenziteta.Trenutno oko 10 cm.Temperatura -4,bez vjetra.

bole

Grahovo, polje ravno :) suncano bez vijetra t3c  snijega ima oko 10-cm

SnowHunter

Na jugu je uglavnom vedro, dok je na sjeveru oblačno - na sjeveroistoku ima i umjerenih sniježnih padavina:

Web kamere s Bjelasice:

Miloš

Lijep dan uz dosta sunca u Beogradu, temperatura +2°C. Evo malo slika iz Zvezdarske šume, oaze mira u srcu grada.

Bilo je tu i više nego dovoljno snijega za Sneška:

Pogled na centar:

U gradu se snijeg skoro sav istopio.

vanja

trenutna T 7.5c
a evo pogled na planine oko podgorice danas oko 14:30h

1 slika . kuci, vidi se kako snjezi iza planine kao i put prokletija

2 slika.  brotnjik iznad morace s lijeve strane i zijevo, kucki hum u snjeznoj maglini

3 slika.  u daljini ja mislim da je ono rumija, nisam sto posto siguran

4 slika.  pogled ka danilovgradu tj niksicu....vidi se Garac iznad Veljeg brda sav u snijegu

5 slika.  jos jedan pogled na snjeznu mecavu na Brotnjiku

Mađo

Suvo i vjetrovito vrijeme.Udari vjetra do 12 m/s.I više nego dobro s obzirom na poziciju stanice.

pg

Umjereno oblacno i tiho T oko 10C
Sjetimo se samo kako je bilo na danasnji dan prije tacno 3 godine   :79: :79:  :101:
10.02.2012
11.02.2012
12.02.2012

SnowHunter

Žabljak bilježi već peti uzastopni ledeni dan (Tmax<0°C) - to je 25. ledeni dan tokom ove klimatološke zime (decembar, januar, februar). Cijele prošle klimatološke zime Žabljak je zabilježio tek 8 ledenih dana.

Mali osvrt na prvu dekadu februara... Terminske i srednje temperature na glavnim stanicama:

Temperature su se uglavnom kretale oko višegodišnjeg prosjeka, u nekim centralnim predjelima (Nikšić) moguće blago ispod prosjeka. Ipak, Podgorica i Bar su malo iznad prosjeka u odnosu na cijeli period meteo osmatranja. Odstupanje u Podgorici iznosi +0.4°C, u Baru +0.8°C:

Ovako izgleda podgorički graf odstupanja srednje dnevne temperature od prosjeka 1961-1990:

Padavine su svuda bile iznadprosječne i kretale su se od oko 50mm na sjeveroistoku (Andrijevica, Berane, Rožaje) do 175mm u Nikšiću i 189mm na Cetinju.

sanjin

Quote from: pg on February 11, 2015, 17:06:26
Umjereno oblacno i tiho T oko 10C
Sjetimo se samo kako je bilo na danasnji dan prije tacno 3 godine   :79: :79:  :101:

:101:

Trenutno umjereno oblacno, T 9.

Gaston

Slab snieg pada na Studeno, -2 stepena.

Današnja slika, sa fb stranice Psk Prekornice, kažu da ima 60cm kod bunara.

Južina

Sunčano.
Moram priznati da mi se sviđa ovo lijepo vrijeme pred nama, temperature ne kao prošle godine kad je bilo i preko 20 u sred februara već sasvim podnošljive.Bolje i ovo nego kiša (kad je već snijeg od preko 5cm gotovo nemoguć).

SnowHunter

Podgorica je jutros sa +4.0°C imala viši minimalac od primorskih gradova i još uvijek je bez mraznih dana u februaru. Najhladnije je bilo na Žabljaku sa -10.6°C i to je 14. dan sa dvocifrenim minusom ove zime.

Na Bjelasici ljepota  :43: :43: :43:

Nikola

Vedra tiha noc,T  5.3c,vjerovatno ujutru prvi mrazni dan.

Miloš

Evo i jutrošnjih minimalaca, baš nisko su išle temperature:

Žabljak -13.3°C
Kolašin -11.8°C
Pljevlja -10.6°C
Cetinje -6.3°C
Nikšić -4.4°C
Podgorica -1.3°C
Bar +1.1°C
Herceg Novi +1.1°C
Ulcinj +2.0°C

Fraka

Jutros Tmin 1.6. Kod mene je bilo dosta mraza.
Trenutno velike razlike izmedju Luke Kotor i AMS zavoda kao i uvijek kad je suncano. 13 stepeni po AMS, a po luckim podacima, nesto preko 10

Bura

Moj termometar kući je zabilježijo jutrošnji minimalac od -1.1°C. Ovo je peti put od 1. januara da je Bar (naravno dijelovi grada dalje od mora) ušao u minus po mjerenjima koja ja vršim.  :45:
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Стенли

Danilovgrad jutros -4.0°C. Dan je bio prelijep i topao. Cim sunce zadje za Garac osjeca se svjeziji i hladniji vazduh vec sad hladnije napolju.  Dnevna amplituda je danas isla skoro do 20°C. Ceste su ovdje takve pojave

SnowHunter

Jučerašnji pogled iz satelita na Crnu Goru:

demijan

t max u bg danas 9,7.
naredne dijve sedmice izgleda pravo rano proljece ..

Stefan600

T u 13:00h dostigla 14.1°C. Posle 3 mjeseca konacno stiglo vrijeme da se moze otvoriti prozor da se normalno provjetri kuca, a da se ne pometemo.  :67:
Februar 2012. :)

Dado

Ostasmo bez pokrivaca danas zvanicno  :03:
Inace danas nije toliko prijatno vani, dosta hladno T 5C subjektivni osjecaj dosta nizi zbog jakog vjetra od 8m/s