News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Februar 2015.

Started by sanjin, February 01, 2015, 00:49:57

Previous topic - Next topic

SnowHunter

Quote from: Radul on February 01, 2015, 15:01:26
...primetio sam da si pravi meteo-fanatik-statističar. :45: Nadam se da je prihvatljiva ta definicija... :120:

Jeste!  :120:

Zahvaljujući Perušku Marinku  :45: :109: :109: imamo slike s Orjen sedla od juče.

Iako su pale enormne padavine na CG primorskim planinama (Cetinje 317mm u 24h), visina snijega nije koliko bi čovjek očekivao. Ipak je to vlažan, težak snijeg koji pada na graničnim temperaturama - što znači da je veoma izraženo zbijanje, slijeganje i čak topljenje. Evo nekoliko fotki sa Orjen sedla (1600mnm) od juče:

Po putokazu kod planinarskog doma na drugoj slici reklo bi se da snijega ima oko metar i po? Čini mi se ipak ispod očekivanja. Ovo je, takođe, lijep primjer da recimo 200mm padavina na graničnim temperaturama kakve su vladale 30.januara na Orjenu neće dati 200cm novog snijega - već očito mnogo manje. Uostalom 200mm padavina je teško 200kg po kvadratnom metru - pa je jasno zašto je veoma izraženo zbijanje i slijeganje.

Ipak veliko poštovanje  za Orjen, jedan od sniježnih kraljeva Dinarida!  :43: :43: :43:

NK sve ce biti dobro

Pljusak ne zna se cega kise, ledenih zrnaca, snijega???  :03:
Sutjeska je naša dika, to je snaga pobjednika,
volimo vas mi smo s vama, vi ste radost Nikšićana!

Gile

dacone

sada pada cisti snijeg,mislim da nece vise prelaziti u kisu,jer ce temperatura ici dolje...

Nikola

Prodje kratkotrajno sitan grad uz kisu.

Gile

Nece prelaziti ako bude  padavina jer je stao...

NK sve ce biti dobro

Quote from: Gile on February 01, 2015, 16:11:42
Nece prelaziti ako bude  padavina jer je stao...

Gile, daj poziciju?  jer kod stare poste pada

Gile

Kod femilija na duklo ne pada...

NK sve ce biti dobro

Quote from: Gile on February 01, 2015, 16:13:48
Kod femilija na duklo ne pada...

Zanimljiva situacija, kakva je razlika izmejdu centra grada i prigradskog naselja na udaljensoti oko 3 km

Gile

Evo ga poceo je ponovo...

Yeti

Kako trpa,samo neka nastavi ovako!8)

Послато са HTC Desire 500 уз помоћ Тапатока

Listen to me carefully,I shall say this only once

dacone

grmljavina i jak snijeg :114:

Mađo

Grmljavina i kiša/susnježica.T 4.5

sanjin

Sa nama iz Pg je bilo jos gore kad je padao. Nek svak pise,samo da nije off. Podgorica suvo i toplo.

Fraka

Kod mene jos suvo, ali  sa svih strana okolo pada nesto.. valjda ce i odje skoro. T 11 stepeni. U Novi lijepo pada...

Stefan600

Dok smo svi aktivni, za ovaj forum nema brige. Neka vam je srecan taj snijeg!  :10:
Kod nas vrlo slaba kisa, a nebo bas tmurno sa svih strana, a posebno put Danilovgrada. Garac u zavjesi, koliko se vidi odavde.
Februar 2012. :)

Nikola

Na webcam Vucje gdje se vide stolovi prije 2sata su bili cisceni sad ima oko 5cm snijega.

Umjerena kisa, T 10.17c na CT 3.03c brzo ce i tamo.

Nk

Sad sam sa Vucja, gore je pocelo da sijeva i grmi, snijeg zestoko pada sitan i veoma gust, u auto pokazuje temp. -2 bas zestoko pada

mecava

Umjerena kisa/susnježica.

Južina

U MK dobro pada snijeg, dok u BP samo kiša.

Dado

Trenutno slaba kisa T 0.4C

staracfoco

Pozdrav forumašima.Vaš sam poštovalac već odavno i forum posjećujem skoro svakodnevno(dokoni penzioner).Informatičko obrazovanje mi nije baš na zavidnom nivou tako da ,i pored truda koji sam uložio ,nijesam baš ušao u finese kojima Vi baratate.Uključio sam se preko ove rubrike jer sam htio da Vam prenesem stanje u Beranama ovih smutnih dana.Poslije obilne kiše od 30.01.miješaju se kiša,snijeg,susnježica,vjetar,sunce i slab mraz ujutru.Ukratko vrijeme koje više odgovara martu nego početku februara.Trenutno nema padavina a do maloprije je padala slaba kiša.Ukoliko sam promašio rubriku oprostite mi.

JovanK

Dobrodošao !!!Super si pogodio temu  :121: :109:ništa nisi pogriješio! Taman nam je falio neko iz Berana mislim da nemamo nikoga iz tog kraja.  . .

sanjin

Dobrodošao, Beranac.  :121: Fali nam članova sa sjevera, nadam se da ćeš se povremeno javljati da nam saopštiš vrijeme u Beranama.
-------------
Stanje sa snijegom u 19h je bez bitnijih promjena. Negdje se malo otopio, negdje stagnira a negdje je porasla visina neznatno.

Mađo

Dobrodošao na forum starac Fočo  :47: :83:
-----
Oblačno,suvo, T 3.5°