News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Februar 2015.

Started by Nikola, January 29, 2015, 22:15:08

Previous topic - Next topic

EagleS

čisto za arhive, naravno da je prilicno daleko  :82:, ako ec potpuno pogriješi ili počne da luta  :71:  sibir

kakav bio ovo vjetar bio  :104:
The absence of evidence is not the evidence of absence

sanjin

U srijedu popodne i u cetvrtak velika topionica snijega za krajeve ispod 1400m. Na jugu ce T prelaziti 15 stepeni.

Fraka

Velik snijeg ce past u Hrvatsku... za Karlovac npr Yr. No daje 70 mm snijega.. pfff.... Vazda je to tako, kad je odje i u Srbiju topiona, tamo bude trpacina...

Nikola

Quote from: Fraka on February 02, 2015, 00:03:44
Velik snijeg ce past u Hrvatsku... za Karlovac npr Yr. No daje 70 mm snijega.. pfff.... Vazda je to tako, kad je odje i u Srbiju topiona, tamo bude trpacina...
:45: dobro opazeno,gotovo cijela Slovenija,te u HR Karlovac,Delnice i Ogulin prelijepo.

GFS 18Z ne znam, od +192h pa nadalje da moze kuca na hipoteku,steta sto je to samo jedan izlaz za lijep san.

Gile

Oprostite na pitanju al ako bi mi iko mogao reci da li da ocekujemo snijeg u Niksicu sjutra vece jer sam cuo i vidio neke prognoze da ce ga biti sj vece pa ako mi moze neko reci svoju prognozu?

Fraka

Trebalo bi da bude lijepih padavina sutra u Nk. Mislim da ce to bit snijeg. Al od prekosutra ide topionica.

Fraka

Nesto slabija juzina po novom GFS. Kakva trpacina u Sloveniju i zapadnu Hrvatsku... uff... valjda i nasa skijalista prezive, ima neke nade.

Nikola

:45: EC 12Z konacno potvrdio jutrosnji,ima mjesta za izmjene oko putanje ciklona,ukoliko bude podrzavao ovu situaciju tesko da bi i provijavanja bilo.

mijo

gfs daje hladnocu dobru

Fraka

Strasni izlazi, sve je receno, sad cekamo. Al ne mogu da ne budem malo ljubomoran na nizije u Cro.. prije 2-3 god. Zg je mjerio 70 cm, i lagano ima sanse da opet bude tako. Strasno majke mi. Volio bi da dozivim bar 10+ cm za zivota u Kotor :D

Dzoni

Quote from: nikolA on February 02, 2015, 19:50:34
:45: EC 12Z konacno potvrdio jutrosnji,ima mjesta za izmjene oko putanje ciklona,ukoliko bude podrzavao ovu situaciju tesko da bi i provijavanja bilo.
Upravo tako. Po ovom sadasnjem scenariju to bi za Pg bio gotovo suvi zalad.
Sve nade polazemo u promjenu putanje ciklona, naravno uz uslov da ne ispari.

@fraka
Mnogo trazis stari  :120:  :122:

petar

Nama je ovo za nase krajeve biti ili ne biti za ovu zimu, pa sad kako oce...  :72:

Gile

Ljidi kakvo vrijeme da ocekujem sjutra?

Fraka

Gile, vec si dobio odgovor na to pitanje, prelistaj malo. Ubuduce, postoji tema za zahtijevane prognoze, odje se iznose samo prognoze, ne pitanja.

Gile

Mađo

Mene samo zanima koliko može panuti snijega prije no prekiši.  :78:

bole

Mene samo zanima dje ce se formiarti ciklon na ovako slatke minuse  :11:
Nek ostane zabiljezeno, radi daljega pracenja

Stefan600

Stvarno cemo biti lose srece ako i ovog puta dobijemo suvi zalad. Samo se trose drva i struja i budemo "hladniji od prosjeka".  :67: U sustini, nista ne dobijamo...  :76: Zao ce mi biti, jer ovi minusi preko Jadrana su zaista sansa za momentalno stvaranje nekog ciklona, o tome smo pricali prije nekoliko godina... :72: :78: Dzaba
GFS obrisa ciklon kao da ga nije ni bilo. :28:
Februar 2012. :)

Dzoni

Aha, dobri su za snjegopad nad cizmom uz sjeverno strujanje s nase bande  :75:

Stefan600

Mislio sam na to ako se hladan vazduh zadrzi iznad mora.. O tome je, zapravo, neko pricao

bole

Presalta ga istocno  :11:
Velim ja ovo ne treba gledat na +1245587874h   Laka vi noc !!

Mađo

Stefan je vjerovatno mislio na ciklogenezu nastalu upadom ladnoga vazduha u topal Mediteran.
No ništa od ciklogeneze ukoliko taj vazduh ne prelazi preko Alpa.

Dzoni

Upad ladnog zraka u Mediteran-da,ali Stefki teskooo nad Jadranom  :64:

Stefan600

Quote from: Mađo on February 03, 2015, 00:13:26
Stefan je vjerovatno mislio na ciklogenezu nastalu upadom ladnoga vazduha u topal Mediteran.
No ništa od ciklogeneze ukoliko taj vazduh ne prelazi preko Alpa.
Hahaha Zbunio sam se, spava mi se, a gledam modele a onda mi se pomutio i mediteran i jadran i sibir, sve mi doslo na jedno...  :24:  :67:
Dako bude sjutra bolje stanje na karte, mada je ovo vise za drugu temu. Sorry

bole

Ma bice ciklogeneze ali put Egejskog mora  :67: