News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Januar 2015.

Started by Bura, January 01, 2015, 01:02:39

Previous topic - Next topic

Mađo

Quote from: zec on January 30, 2015, 12:18:38

Mađo, daj neke slike. :03:
Pljusak kaže 48 m/s vetar za Cetinje... ne znam.

Što se tiče udara vjetra sa naših AMS - problem je u senzoru koji je previše osjetljiv na jake nalete kiše.Nije navika na ove crnogorske prilike...  :120:
Mislim da je u pitanju panel senzor a ne anemometar.  :122:
Vjerujte mojoj stanici  :67:

SnowHunter

Ne rade više kamere ni na Vučju, na Bjelasici ne rade još od juče - ostadosmo uskraćeni za live praćenje ovog izuzetnog događaja.  :82:

Evo i od mene male .gif animacije sa Vučja, vjerujem da u toku 4h koje pokriva donja animacija intenzitet padanja snijega nije bio ispod 10cm/h:

Pantelija

Niksic naglo pao sa 4,3C u 10:50h  na 1,3C u 11:05h. Kisa i vjetar ubijaju. Na Vucju nema neta pa nema ni kamera ali po padu temperature u NK nadam se da ce snijeg gore izdrzati cijeli dan.

Fraka

Nije Niksic opao naglo nego su neke greske ja mislim u pitanju.

Fraka

To jest T ti ne 5 stepeni u Niksic, poremecen je redoslijed podataka na AMS

skener

Greske su u redosledu parametara...1.3 je RR, a vidjeces u nastavku da je T oko 5 C...i vjetar su pomjerili sa svog mjesta

Pantelija

Proradile kamere na Vucju. Oburdase nam orjentire :)

Shody

pg

Umjerena do jaka kisa.Upravo se cula i grmljavina
Duva umjeren jugo koji je bio dosta jak jutros T 9.3C
10.02.2012
11.02.2012
12.02.2012

SnowHunter

Padavine u prethodnih 6h:

Cetinje  131mm
Nikšić  54mm
Kolašin  46mm
Pogorica  44mm
Plužine  32mm
Šavnik  28mm
Golubovci  26m
Bar  23mm
Žabljak  22mm
...

Cetinje za sada ukupno 188mm!!!

Žabljak u 13h mjeri 68cm snijega.

skener

Da li je ovo na Vucju okrenulo na kisu?  Cetinje ubija  :29:

Pantelija

Vucje jos odolijeva. Cisti se terasa, sprema ratrak za stampanje staze

Nikola

Ski centi jos odolijevaju kisi,a kako dan odmice kise nece ni biti  :105:  zato sto je vazdusni pritisak dovoljno nizak pa je kota T 850mb znatno niza,mogu samo da zamislim koliko ce ga biti tokom ponedeljka i utorka.

Umjerena do jaka kisa, T 9.29c

Miloš

Lijepo trpa po crnogorskim planinama, žao mi je što nikad nisam uživo vidio takav snijeg.

U Beogradu sunčano, ali veoma vjetrovito. Temperatura visoka, 11°C. Možda večeras bude i grmljavine usljed prolaska fronta.

Pantelija

Ako ne prekisi i ostvare se neke prognoze do cetvrtka-petka mogle bi se ponoviti na Vucju scene iz 2013-te :)

Cirius

Nezapamćena mećava na Durmitoru

Na Durmitoru danas bjesni nezapamćena mećava. Snijeg i vjetar jačine i do 90 km na sat prekinuli su saobraćaj na putu od Žabljaka prema Šavniku preko Jezerske visoravni.

"Vidljivost je smanjena i nema mogućnosti da se put održi prohodnim. Mi za sada pokušavamo da provučemo autobus sa putnicima koji je iz Nikšića stigao do Šavnika i put se zatvara do smirivanja mećave", kazao je rukovodilac stacionara Crna Gora puta u Žabljaku Sveto Anđelić.

Drugi prilazni put Žabljaku od Pljevalja i Mojkovca je prohodan. Sva durmitorska sela su zavijana, a više stotina stanovnika Njegovuđe i sela na obroncima Sinjajevine od jurtos su i bez struje.

Visina snijega u Žabljaku je 42 centimetra, a smetovi prelaze visinu od jednog metra.

http://www.rtcg.me/vijesti/drustvo/80291/nezapamcena-mecava-na-durmitoru.html

SnowHunter

Sa novih 13mm od 13h do 13.40h Cetinje je već na 201mm padavina! Satelit izgleda još uvijek dobro, nije isključeno da to ode i preko 300mm! Narednih nekoliko sati može biti kritično za planinske zone ispod 1400m. Studeno je na 2.3°C, srećom na Vučju i dalje pada snijeg, dok se Žabljak zakucao na +0.1°C i čini se da je siguran. Ako snijeg nastavi ovim tempom već u 19h Žabljak će biti blizu metra.

Fraka

Ovo su kriznih par sati sad. Mada i da prekisi, nece to trajat preko 2-3 sata. Narednih dana ce to bit ludnica gore, potpuna! Ovamo slaba kisa samo sad, mada je palo vise nego sto sam ocekivao.

Mađo

Odoh na posa.Nadam se da će izdržat struja i internet što više može.

Pantelija

Kad je izdrzalo do sad na Vucju da ne prekisi ne moze napraviti nikakvu stetu ako sad prekisi. Vec od 19h bi se vratilo na snijeg, stiskanje postojeceg i nadogradnju novog :) Idealan tajming za sabijanje staze :)

niksicki

Zvao sam u Goliju maloprije.Dolje u selu koje je na oko 870mnv,padaju kisa i snijeg naizmjenicno,a snijega ima 10-15cm.
Vidi se na ovaj kameri od Vucja da je kriticno sad cim sklizava snijeg sa krova od ove kucice.

Cirius

Pritisak sletio na 979,1 mb   :119:  ne dešava se to često, a izgleda da će još malo dolje poći.

------ update    978,8 mb

NK sve ce biti dobro

Intezitet padavina u gradu i nije toliko jak. Potvrdjuje se da efekat jakog vjetra sprecava bilo kakav jaci ili ekstremni intenzitet padavinskih oblika u niksickom polju.
Sutjeska je naša dika, to je snaga pobjednika,
volimo vas mi smo s vama, vi ste radost Nikšićana!

sanjin

Sad se javila novinarka RTVCG iz Savnika i kaze da pada snijeg.

JANKO

Ako pada u Savnik trebalo bi i u Niksic da ga bude brzo ili se varam ?Bar je tako najavljeno