News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Decembar 2014.

Started by Cirius, December 01, 2014, 00:01:06

Previous topic - Next topic

Stefan600

Sad vidim da je crkao jedan od ovih termometara. Ovaj drugi mjeri 3,4 steopena vise, ali je postavljen uza zid koji je prehladan, tako da sigurno ima i vise.
Aaa samog sebe nasmijah  :75:  :05:
Februar 2012. :)

Miloš

Ne znam Džoni i Stefane, možda me malo zavara kad vidim da je već dva dana srednja brzina vjetra u Podgorici oko 6m/s, što stvarno nije puno, ali udari od preko 20m/s nisu za potcijenjivanje.

Inače, u Baru večeras zavjetrina kakvu nisam očekivao. Vjetar jedva da duva, lišće na drveću je skoro mirno, 3m/s je trenutna brzina. Što se tiče temperature, ona je -1.8°C. Ako se ova zavjetrina zadrži do jutra, popadaće svi mogući rekordi.
Ulcinj 16m/s, Bar 3m/s, nevjerovatna razlika, a temperatura jednaka.

Najteže mi je da se naviknem sad na temperaturu u sobi. U Beogradu mi je ovih dana temperatura u stanu varirala između 25 i 27°C, a u dnevnoj sobi u Baru je oko 20°C, u mojoj sobi oko 15°C.

Nikola

Admin

Da, Podgorica nema preveliku srednju desetominutnu brzinu, ali udari razbijaju...
Sjećam se da je prije 15-ak godina klasični anemometar pokazao dva-tri udara od 40 m/s. Možda su udari bili i jači, ali on to nije mogao mjeriti.

Cirius

tačno, orografske igrarije ... za razliku od juga čiji je intenzitet stabilniji, nekako na duge talase dolazi.

-3,18'C uz jak vjetar veoma jakih udara ... zima koja stvarno liči na zimu, konačno    :121:

Bura

Ledara u Baru, na mom digitalcu bila T -2.5°C, ali je onda porasla na -2.3°C i sada tu stagnira. Bura iznenađujuće slaba do umjerena. Izgleda da se umorila pa kupi snagu da nas pred jutro ponese.
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Dzoni

Quote from: Miloš on December 30, 2014, 23:16:59
Najteže mi je da se naviknem sad na temperaturu u sobi. U Beogradu mi je ovih dana temperatura u stanu varirala između 25 i 27°C, a u dnevnoj sobi u Baru je oko 20°C, u mojoj sobi oko 15°C.
Poznata mi je ta prica...lako li se navic na centralno a tesko li se odvic  :101:

Fraka

Ja nikad nisam dozvolio u Bg da mi predje 21 stepen u stan, ne mogu ja tako funkcionisat.
Inace, kod mene T porasla skoro 2 stepena jer se razduvao krvnicki vjetar.. sad samo -1.2 stepena

NK sve ce biti dobro

Nama je jedina sreca sto nema udara vjetra jos uvijek. To kakav je led to je suvisno pricati. Bilo je leda i ranije ali da se ovako uhavtio stvarno ne pamtim.
Sutjeska je naša dika, to je snaga pobjednika,
volimo vas mi smo s vama, vi ste radost Nikšićana!

Dzoni

Quote from: Fraka on December 30, 2014, 23:50:00
Ja nikad nisam dozvolio u Bg da mi predje 21 stepen u stan, ne mogu ja tako funkcionisat.
Inace, kod mene T porasla skoro 2 stepena jer se razduvao krvnicki vjetar.. sad samo -1.2 stepena
Ni ja ne trpim pretoplo, a 25-27c to jeste. Meni je 22-23c top.
Fraka, dosta ti je -1c  :61:
Pg, kod mene, -3,5c trenutno.

EagleS

The absence of evidence is not the evidence of absence

Fraka

Sad -1.7..

Pogledajte Ulcinj.. -1.85 sa prosjecnim vjetrom od 15.9 m/s

scepo

Napolje pingvini padaju u nesvijest :104:
T -4C

Stefan600

U 24:00h je tacno -3.55°C a vjetar ne posustaje. Jedna od najhladnijih noci od kad smo mi doselili u Podgoricu, prije 15 godina.

sanjin

Najjače duva na Zlatici. Automobile zanosi, ulična rasvjeta se njiše, nestalo svijetla na njoj ... valjda se neki kabal prekinuo.

Stefan600

Ja sam skoro na Zlatici. Vjerujte mi, rijetko kad vjetar napravi "pauzu". Non stop udara jako, vrlo jako. Spajaju se zice, varnici... :28:

vanja

Quote from: EagleS on December 31, 2014, 00:04:24
http://www.vijesti.me/vijesti/danilovgrad-dom-starih-duga-bez-struje-812475

zalost i zastidje.kako ih sramota nije da to izgovori samo? da se ne pomogne starim ljudima na ovu cicu zimu. sta rade ovi za vanredna stanja? cekaju da se vjetar smiri? kako mi je poznata ta prica.
a sjutra cemo vidjet priloge na tv kako su citave porodice ostale bez krova nad glavom...e tesko njima ovih dana...

ps. kod inpeka preko morace vjetar oborio semafore i nosi ga preko raskrsnice. udari su nenormalni. dok su kod atlas kapital centra vodu ugasili u fontani i ispraznili je,odmah preko puta kod kafica salvadore dali fontana i dalje radi ali vjetar nosi vodu tako da je sve oko fontane pretvoreno u led. isto tako je i sa fontanom u centru grada

kratki video od prije par sati

scepo

Zanimljivo T kao i sinoc opada sve do 00h i onda pocinje blagi rast sve do jutra :78:

EagleS

prilično je crveno nebo  :12:

T -3.33

prava šteta (gfs za danas u 7 ujutro)
The absence of evidence is not the evidence of absence

Miloš

U Baru je temperatura padala do -2°C oko ponoći, a od tada je u blagom porastu. Bura se prilično razudavala opet, a glavni razlog porasta temperature je naoblačenje.
Intresantno je da je nebo crvenkasto, što znači da bi na nekoj visini iznad nas moglo biti padavina. U narednim satima možda i poneka pahulja zaleprša.

Miloš

Prijavljujem snijeg u Baru!  :116:  :79:
Sasvim slab, jedva da pada, ali jasno se vide pahulje kako lepršaju. Eto, vidjeh ih u rodnom gradu poslije sigurno 7-8 godina pauze (sve u međuvremenu sam propustio).
Temperatura je -1°C, bura slaba opet.

EDIT: I dalje je to samo provijavanje, teško da će da pojača. Mada je sa pahuljama temperatura opat pala na -1.5°C, a vlažnost porasla sa 30% na 40%.

Miloš

Pojačava intenzitet, sad već baš fino pada. Vidjećemo može li biti iznenađenja za Barane kad se probude za koji sat.
A ja ću tačno dobiti otkaz na poslu, jer više buljim kroz prozor nego u komp.  :22:

JovanK

-1,86 c trenutno ,pomet.  . .oblačno i ledeno :79:

cetinje1

Miloš

U Baru i dalje provijava snijeg, ali ništa više od toga. Jednostavno, ovo strujanje ne odgovara. Ne samo Baru, već cijeloj zemlji osim sjeveroistoka.
Iznad otvorenog mora se zato ispada snijeg ovoga svijeta.  :75: Adriatic effect:

T 0.0°C, Tmin -2.0°C