News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Maj 2014

Started by pg, May 01, 2014, 20:29:05

Previous topic - Next topic

pg

Koliki je bio maksimalac u Podgorici
Trenutno vedro i tiho T 19.3C
10.02.2012
11.02.2012
12.02.2012

SnowHunter

Napisao je Sanjin na prethodnoj stranici 27.8°C drugi dan uzastopno.

Dok Mirza zatrpava Majami trojkama  :109: :121: :116:  evo malo temperaturne statistike prve dekade maja:

Podaci za Cetinje i Kolašin za termin 20UTC zadnja tri dana su aproksimativni, nažalost nema podataka ni sa AMS, kao ni izvještaja u synopu u tom terminu - tako da je moguća manja greška kad je u pitanu srednja temperatura. Može se reći da je prva dekada maja protekla u vremenu temperaturno oko prosjeka - Podgorica je tačno na prosjeku 1949-2013 (ali i za 0.7°C toplija u odnosu na period 1961-1990), Bar je tačno na prosjeku 1961-1990, ali je hladniji za 0.6°C u odnosu na cijeli period meteo osmatranja:

Da dodam i grafike sa kretanjem podgoričke srednje temperature i padavina od početka godine - za sada smo u zoni toplog i kišnog vremena:

Mađo

Lijepo vrijeme danas, Tmax je odila na 20.6°,što je za njeguške prilike toplo.Možda najtopliji dan u godinu,za sada, dok je Štirovnik još pod sniježnim gomilama.
Iskoristio sam lijepo vrijeme da očistim stanicu od svakakvija baročinâ te su se nakupile.Zato neka ve ne čudi "kiša", pomjerala se klackalica jbga a ne obrisah podatak.

SnowHunter

Konačno je i Bar ''uhvatio'' ljetnje temperature. Prvi ljetnji dan u sezoni je došao 8 dana kasnije od prosječnog datuma za period 1949-2014:

Nikola

Aktivirao se juzni Jadran medjutim stujanja su W-E tako da nas to nece zakaciti.

mecava

Zabljak umjeren ili jak snijeg uz temperaturu 0.7 °c.  :79:

Bura

Stravičan pljusak je jutros oko 4:30h zahvatio Bar. Od njega je palo oko 20mm kiše, a samo u 10 minuta čak 13.5mm. Vjetar nakratko podivljao uz nagli pad temperature. Gráda nije bilo.
Trenutno samo oblačno uz povremeno slabu kišu i svježe, T 15.6°C.
Bolje gram nafake no kilo mozga.

pg

Slaba kisa T 12.2C
Jutros oko 10 bio jak pljusak sam gradom 3mm mislio sam a je bio  i jaci
Vidim sinoc oko 3h bio pljusak od 6mm
10.02.2012
11.02.2012
12.02.2012

Fraka

Ja ovo lijepo vrijeme koristim da u Sutomore polazem za spasioca. 4h dnevno u vodu svaki dan. Sta reci, voda led ledeni, onaj podatak 18 stepeni ja ne znam dje mjere. Talasi ogromni, sve u svemu bas je veliko mucenje ovo postalo. A sjutra ce bit najgore... auh

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

Miloš

U Beogradu danas kiša koje se ni Cetinje ni bi stidjelo. U prethodnih 12h je palo 68mm, od ponoći 87mm (jednaku količinu bilježe sve tri beogradske AMS). Modeli i za narednu noć crtaju potop.

zec

Evo koliko je padavina bilo u prethodna 24 h:

SnowHunter

Potpuno nevjerovatan dan u Beogradu!  :104: :104: :104:

Ovako nešto u istoriji beogradskih meteo mjerenja nije zabilježeno, mogu reći čak ni približno - što događaj čini izuzetnim. Sjutra ujutru prvi put u istoriji meteo mjerenja Beograd će mjeriti trocifrene dnevne padavine. Nažalost, nijesam imao vremena da zabilježim ponešto fotoaparatom, a i u Novom Sadu gdje sam bio večeras i u Beogradu je imalo šta da se snimi. Uglavnom, večeras na auto putu od NS ka BG kao u horor filmu, jak vjetar, još jača kiša, po asfaltu talasi kao na vodi, oko šlepera vodeno-maglene zavjese zbog kojih se na trenutke ne vidi ništa, okolo po njivama sve pliva. Beogradski rekord jednodnevnih padavina je od 14.06.1994. i iznosi tačno 94.0mm, bio sam svjedok i tog događaja, niz Ruzveltovu je bukvalno tekla rijeka blatnjave vode - ali je to bilo drugačije, više kao provala oblaka, a ne ovakva cjelodnevna natapajuća kiša. Kiša i dalje pada nesmanjenim intenzitetom, nije isključeno da do ujutru padavinska brojka bude daleko iznad 100mm. Nadam se da ću sjutra imati vremena da postavim neku opširniju padavinsku statistiku.

mareeram

Tako je, kisa i dalje ubija ovde u Beogradu!! :104: :104:

A u Valjevu i zapadnoj Srbiji sve se izliva, bujice, poplava, haos!

Kolubara u Valjevu izlazi potpuno iz korita, ugrozne je most u centru grada!  :80:

Nista bolje ni u Bosni, ma i gore, vidim Bosna u Zenici ide ka centru grada! :58:

Samo se molim za brane na Drini, jer tu bi moglo biti katastrofe nevidjenih razmera i za BIH i za Srbiju! :55: :52:

Mađo

A na Rumiju vidim panuo snijeg!

Bura

Da, pao snijeg na Rumiji.  :60: Neočekivano, ali pao.
Jedno 1600mnv niže, u Baru, slaba kiša, T 13.0°C.

Mađo

Zanimljivo,a na Lovcen nista!

EagleS

The absence of evidence is not the evidence of absence

sanjin

Жабљак јутрос мјери 2цм снијега.

Miloš

U Beogradu je uveliko oboren all-time rekord dnevnih padavina. Do jutros je za 24h palo nejvjerovatnih 107.9mm. Kao što već reče SH, prethodni rekord je iznosio 94mm. Kiša i dalje pada nesmanjenim intenzitetom, od jutros je palo još 20-ak mm.

Bura

Rijeka Bosna kod naših susjeda čupa pojedine mostove. Ljudi moji ovo je strašno što se dešava.

EagleS

http://www.rtcg.me/vijesti/drustvo/51731/b-polje-kisa-i-snijeg-donijeli-nevolje-.html

QuoteObilne padavine u sjeveroistočnim djelovima bjelopoljske opštine pričinile su velike štete. Planinske bujice koje su se formirale, za tili čas odnijele su djelove puta, a snijeg koji je na nekim mjestima dostigao visinu od desetak centimetara uništio je ovogodišnji rod voća.
The absence of evidence is not the evidence of absence

vanja

skener

U Srbiji je haos, kakve poplave, a u isto vrijema na Kopaoniku je u 14h izmjereno cak 48 cm snijega i jos pada  :29:

sanjin

Za Kragujevac u 17h pise -1 uz umjeren snijeg. Ovo je greska?

sanjin

Visitor, preuzeto sa FB

Golija u Srbiji, preuzeto sa http://www.serbianmeteo.com/forum/index.php