News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Mart 2014.

Started by Cirius, March 01, 2014, 01:07:37

Previous topic - Next topic

demijan

ne pamtim ovakav skok za sat vremena kao pljevlja jutros..sa 10,8 u 9h na 18,8 u 10h  :111:

Južina

Vjerovatno je posljedica juznog vjetra koji i ovamo bas jako duva.
Nebo gotovo crno, dako padne koja kap kiše da normalizuje ovu temperaturu.

Fraka

Ovamo T opala za 10 stepeni.. vec par sati pada kisa. Front je proso oko podna i fino je oladilo..Trenutno 9 stepeni.

Danas kad mi ne treba kisa, ona pada.. Veceras koncert Amorphisa   :08: :08:

NK sve ce biti dobro

Posle predivanog dana, naoblacilo se i duva povremeno na udare jak vjetar i osjeca se miris kise, prvi put oce 2014-te a to znaci da ljeto dolazi  :83:
Sutjeska je naša dika, to je snaga pobjednika,
volimo vas mi smo s vama, vi ste radost Nikšićana!

pg

Odjednom dunu vjetar na udare i jak T 16.9C
10.02.2012
11.02.2012
12.02.2012

Južina

Quote from: NK sve ce biti dobro on March 19, 2014, 18:38:58
Posle predivanog dana, naoblacilo se i duva povremeno na udare jak vjetar i osjeca se miris kise, prvi put oce 2014-te a to znaci da ljeto dolazi  :83:

Kod vas je ljeto makar normalno u BP  kao da si u Saharu kad sunce upekne.Imamo temperature ljeti kao da se nalazimo između PG i DG.
Danas pad temperature od 15-16 stepeni za nešto manje od 3h.

Miloš

U Beogradu ovih dana uglavnom sunčano bilo, ali u ovih nedjelju dana smo imali dva hladna fronta, koja su donijela prolaznu kišu i nakratko olujni vjetar, naravno i pad temperature. Prvo u subotu, pa onda juče. Danas je opet sunčano, toplo i stabilno, i tako će biti do ponedjeljka.
U ove prve dvije dekade marta količina padavina u Baru i Beogradu vrlo ujednačena, za razliku od svih prethodnih mjeseci.

niksicki

Prosle nedelje sam bio malo po Vucju i Krnovu.Na Vucju slabo snijega,samo u zalad,dok ga Krnovo ima finih nameta,po 2,3 metra u malo visocijim predjelima.Trebao sam se vracati preko Vojnika,ali je taj dio puta bio neprohodan,jer se na jednom nametu zaglavio jedan tamic,bukvalno smo 2 sata pokusavali da ga izvucemo,ali bez uspjeha.Na zalost nijesam nosio aparat,pa nema slika,a bilo je bas dobrih snijeznih kadrova.

SnowHunter

Zadnja godina hladnija od prosjeka 1961-1990 u Podgorici je bila 1991. Zadnji mjesec hladniji od prosjeka je bio decembar 2012. Kako je krenulo biće čudo kada najobičnija dekada bude hladnija od prosjeka...  :75:

Uglavnom dekada koja je iza nas, tj. druga dekada marta ne da nije bila hladnija, već je u većem dijelu CG bila u zoni ekstremno toplo. Evo brojki sa glavnih stanica:

U Podgorici je ovo druga najtoplija druga dekada marta u istoriji meteo mjerenja, toplije je bilo samo 1990. Odstupanje od all-time prosjeka iznosi +4.3°C:

More ne dozvoljava tako brza otopljenja, u Baru je odstupanje +1.8°C:

Odstupanje od prosjeka na sjeveru je slično Podgorici i iznosi oko +3.5-4°C.

Sljedeći graf prati kretanje podgoričke maksimalne temperature od početka februara:

Iste ove temperature predstavljene na malo drugačiji način - čak i dani hladniji od prosjeka su postali rijetkost:

Što se tiče žabljačkog snijega, bolje da ga nije ni bilo ove sezone, zimska sezona je tri puta lošija od najgore, šest puta lošija od prosjeka:

Šta mislite, kakvo nas ljeto očekuje?  :120: :120: :120:

pg

Oblacno T 16.2C.Sinoc bilo nesto kise palo je 1mm
10.02.2012
11.02.2012
12.02.2012

NK sve ce biti dobro

Sunce trepti, ko da nebo gori.......Sprema se oluja !  :05: Ali se stvarno sprema oluja !  :03:

mecava

Zabljak pada na samo 3.5 °c. Ovdje i dalje suvo

Fraka

Probudilo me strasno nevrijeme... bice zanimljivo vidjet koliko se izrucilo kise u ovih par minuta...

Mađo

Ovamo je pala velika kiša u toku noći, nijesam brojao ali vjerovatno preko 110 litara od kad je počela.
Sad pada umjerena kiša uz svega 2.7°

EDIT: SNIJEG !! T 2.5°

mecava

Evo i kolasin ima umjeren ili jak snijeg u 12h. Temperatura svega 1.8. Na Bjelasici trpacina.  :79:

EagleS

Vrh Suha Gruda (1200m) koji se vidi iz Podgorice (oko 10 kilometara vazdušnom linijom) je prošaran snijegom, sad se već skoro sve otopilo ali je zanimljivo dokle su pahulje stizale
The absence of evidence is not the evidence of absence

Fraka

Lijepa kisa pada vec duze, vjerujem snijeg iznad 800 metara ili bar susnjezica. Sad je i pojacalo tako da ce bit sjajno gore! Sasvim ok sezona visokih juznih krajeva.. opet uslagirani Orjen i Lovcen.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

Gaston

Pada i na Studeno

0,6 stepeni, danas 55mm padavina do početka snijega.

Nikola

Pojacala kisa,Nk samo 2.4c da vidimo moze li biti susnjezice ako pojacaju padavine ili vlaznog snijega.Sad preko 800mnv na jugu dobro plasa.

Mladen

Sad su mi javili da je na Cetinje prije sat vremena kišu i grad zamijenio SNIJEG!  :105:

NK sve ce biti dobro

Nk je imao susnjezicu i oko 1 i po, ali kad ima padavina ima i susnjezice.

milos555

NK 1.5! Ako se pad nastavi, eto nam snijega, kad mu se baš nijesmo nadali.  :79:

Mađo

Jak mokar snijeg, koji je brzo pobijelio travu. T 0.9°

Gaston

Jutros nešto više od 20cm snijega na Sudeno, ima ga od 850mnv.

Trenutno 0,2 stepena, na stanici ima 10-tak cm snijega.

Miloš

U Beogradu se juče lijepo ispadala kiša, više sam i zaboravio kad je ovdje zadnji put pala dobra kiša za jedan dan, 14.3mm.
Danas promjenljivo oblačno, hladnije, trenutno samo 8°C.