News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Februar 2014.

Started by Cirius, January 31, 2014, 23:58:09

Previous topic - Next topic

Стенли

Fraka

Da, da svakako Madjo.. Smiruje se vjetar.. Dew point je -6.7 kod tebe tako da moze to poc dosta nisko

Ovamo -2.1

Transmat

Studeno -8.7 C   :119:  :119:  :119:

Opet hladniji od Zabljaka.  Nisu mu slucajno dali ime Studeno  :109:

pg

Oblacno T 8.9C.Osjetno hladnije nego jutros oko 10 zato jer se naoblacilo a do tad je bilo vedro
10.02.2012
11.02.2012
12.02.2012

cetinje1

Snijeg provijava u CT...hahaha

SnowHunter

Žabljačka sniježna statistika ove zime, malo je reći mizerna - maksimalni snijeg do sada tek 31cm:

Na Orjenu još uvijek dobar snijeg, slike od danas - autor Marinko Peruško - PK Subra:

Mađo

Mikroskposka kiša uz tri stepena iznad nule.

Gaston

Snijeg lagano pada vec par sati:

Gaston

Palo je jedno 2 cm, 0,6 stepeni:

SnowHunter

Jutros ispod nule išli samo Žabljak, Rožaje i Pljevlja. Evo statistike broja mraznih dana od septembra do danas:

Nešto novog snijega palo na Bjelasici:

Mađo

Zagrmje jednom baš jako... pada kiša, ali ima i gráda i sugradice.Što znači da ima u blizinu vertikalnoga razvoja.  :81:
QuoteTemperatura zraka:     4.6°C
Smjer i brzina vjetra:     N 1.3 m/s
Relativna vlaga:     96%
Tlak zraka:     917.3 hPa
Oborine danas:     21.8 mm

Fraka

Siba kisa i u Kotor rekose i to dobro... vjerujem da je iznad 1200 m snijeg.

SnowHunter

Na Studenom takođe dosta padavina, čini se da je veći dio dana padala kiša, ali nije isključeno da je noćas presniježilo. Trenutno 1.5°C.

Postavljam ovdje nekoliko pozajmljenih fotografija iz Postojne i Gorskog kotara, kao dobru ilustraciju onoga što može da učini jedna ne tako česta (svakako ne ovakvog intenziteta) meteo pojava - ledena kiša. Prvo idu fotke iz Postojne u Sloveniji (nažalost zbog očišćene istorije u browseru ne mogu da pronađem facebook stranicu odakle su skinute - u svakom slučaju hvala autoru  :109:):

Ovo su fotke iz Gorskog kotara pokupljene ovdje:

Zaista nevjerovatne, skoro pa postapokaliptične fotografije...  :75:

Gaston

Greota, rekoše da je 40% šuma u Sloveniji uništeno.
Na Studeno se juče smenjivala kiša i susnježica, jutarnji podaci su od otapanja snijega, padavine su počele popodne.
Trenutno je 1,2 i izgleda da kreće snijeg:

Yeti

Na momente kad pojačaju padavine baš dobro miješa sa kišom,mogu mislit kako pada na Vučje
Listen to me carefully,I shall say this only once

SnowHunter

Solidne padavine jutros, brojka za Golubovce je sigurno veća, ali je izostao podatak za jutarnje padavine u synopu:

Na Studenom jutros sniježi  :109:

Na Bjelasici, pogotovo u gornjem dijelu pao je solidan snijeg - na jugu najviše zone Orjena (i Lovćena) su vjerovatno opet zatrpane  :79::

Žabljak jutros mjeri 16cm snijega.

niksicki

I po vrhu Budosa je pao snijeg :)

SnowHunter

Tek sad vidjeh da opet rade kamere s Vučja - vakat je i bilo. Uglavnom, gore je sniježna idila  :79: :79: :79:

Gaston

Stub sa lijeve strane ima horizontalne linije na svakih 25cm.
To znači da snijega trenutno ima oko 27cm.

Pantelija

prenka

T 7.1 c umjereno oblacno .

Transmat

Nakon 300 km voznje danas po cg da bih fotkao i oko 300 fotografija, mogu vam reci da sam preumoran ali i prezadovoljan pa cu samo okaciti 2 sa poslednje tacke gdje sam fotkao pred mrak posle zalaska sunca.
Naravno Ada Bojana.

Mađo

Potop,cats and dogs uz 7.5°  :41:

Fraka

Uh.. bas visoka temperatura.. ogromna kisa se usula u onaj snijeg gore  :57:

U Bg 11.7 stepeni. Oblacno.. bilo je slabe kise prije...

U kotor poplava totalna rekose mi..

Mađo

Quote from: Fraka on February 08, 2014, 17:17:19
U kotor poplava totalna rekose mi..

Jeste,a mi nemamo danima Kamenare i Lepetane  :16:  Sve kao neka slučajnost.  :110: Nó dobro.

I ovamo ga sipa dobro, na momente potop. T okruglo 8°